Δημήτρης Μελισσανίδης: Τα επιτεύγματά του που άλλαξαν το παρόν και το μέλλον της ΑΕΚ

Δημήτρης Μελισσανίδης: Τα επιτεύγματά του που άλλαξαν το παρόν και το μέλλον της ΑΕΚ

Κεντρική

bet365

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης με τα πεπραγμένα του άλλαξε την ιστορία και το στάτους της ΑΕΚ, με τα έργα του πλέον να μένουν για πάντα... εδώ!

Απρίλιος του 2013. Μία μαύρη περίοδος στην ιστορία της ΑΕΚ. Ήταν η χρονιά που ο σύλλογος γνώριζε τον υποβιβασμό.

Φως στο μαύρο αυτό τούνελ μόνο ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Σε συνάντηση που είχε τότε με αντιπροσωπεία της Original τους είχε πει:

«Αν γίνει αυτό που λέτε. Δηλαδή αν πάει η ομάδα στο Ερασιτεχνικό και εμπλακώ με κάποιο τρόπο ο στόχος πρέπει να είναι η ΑΕΚ σε τρία χρόνια στην Α' Εθνική με ομαδάρα και γήπεδο. Το παν τώρα για την ΑΕΚ είναι το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια».

Ενα όραμα που είχε χαραχτεί το μυαλό του, τον Σεπτέμβριο του 2022 πήρε «σάρκα και οστά». Το όνειρο δεν ήταν πια όνειρο αλλά μια πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που φέρει 100% την υπογραφή του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Προφανώς, το διάστημα που η ΑΕΚ έπαιζε σε γήπεδα της Γ' και Β' Εθνικής οι συνεχόμενες άνοδοι έφεραν τον Δικέφαλο Αετό και πάλι στα σαλόνια της Stoiximan Superleague.

Η σεζόν 2014-2015 είναι η τελευταία στο μαρτύριο αυτό για τον κόσμο και τον οργανισμό γενικότερα. Με τον Δέλλα στον πάγκο, η ΑΕΚ ολοκληρώνει τη σεζόν με 24 νίκες και 2 ισοπαλίες (από Ερμιονίδα και Απόλλωνα Σμύρνης), ενώ φτάνει στους «8» του Κυπέλλου.

Μελισσανίδης

Σεζόν 2015-2016: Η Ενωση έχει επιστρέψει και μάλιστα κατακτά στην επιστροφή της την 3η θέση πίσω από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Την επόμενη σεζόν έρχεται η 4η θέση και τη σεζόν 2017-2018, ήρθε η κορυφή!

Η ΑΕΚ είναι και πάλι πρωταθλήτρια μετά τη σεζόν1993-1994. H ομάδα παραμένει στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος, αλλά ο τίτλος και πάλι συνδυάστηκε με κάτι τεράστιο. Κάτι που θα μείνει για πάντα στην ομάδα. Στον κόσμο. Κι αυτό δεν είναι άλλο από την OPAP Arena. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, παρά τα τόσα προβλήματα και τις τόσες τρκλοποδιές που πήγαν να βάλουν αρκετοί φορείς και πολιτικοί, φρόντισε όλοι ΑΕΚτσήδες να έχουν και πάλι το δικό τους σπίτι. Κι αυτό τον καθιστά πλέον τον πιο μεγάλο πρόεδρο στην ιστορία της ομάδας.

Η 30ή ημέρα του Σεπτεμβρίου του 2022 ήταν η μέρα που περίμεναν τόσα χρόνια άπαντες στην κιτρινόμαυρη οικογένεια. Τα δάκρυα πια ήταν μόνο δάκρυα χαράς.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, σαφώς συγκινημένος ήξερε ότι εκείνη την ημέρα η αποστολή του στην ομάδα είχε ολοκληρωθεί.

Μέσα σ' αυτά τα χρόνια ο ίδιος φρόντισε να δημιουργήσει κι ένα προπονητικό κέντρο ανάλογο του συλλόγου. Τα Σπάτα απέκτησαν ένα στολίδι το οποίο αποτελεί το στρατηγείο της ομάδας. Εγκαταστάσεις πολύ υψηλού επιπέδου εφάμμιλες της ομάδας και φυσικά της Αγιά Σοφιάς.

Τελευταίο... πετραδάκι το μουσείο της ομάδας στο γήπεδο. Όλη η κληρονομιά της ομάδας. Παίκτες - θρύλοι, μεγάλες νίκες, προσωπικότητες. Είναι όλοι εκεί. Σ' έναν χώρο που κάθε ΑΕΚτσής οφείλει να επισκεφτεί.

Εν κατακλείδι, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, είναι αυτός που άλλαξε τη μοίρα για την ΑΕΚ, που μετά την πρώτη του θητεία, τόσο πολύ είχε ταλαιπωρηθεί.

Συνοψίζοντας, στα κατορθώματά του στη δεύτερη θητεία του μετράμε τα εξής:

  • Προπονητικό κέντρο στα Σπάτα
  • Κατασκευή Αγιά Σοφιάς
  • Μουσείο της ΑΕΚ και της προσφυγιάς
  • Δύο πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα
  • Οικονομική Υγεία

Κυρίως κρατάμε το ότι κράτησε ζωντανή την ομάδα, έδωσε το όραμα και άλλαξε τα πάντα για μία και καλή!

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα