Μελισσανίδης: «Με τον Μάριο Ηλιόπουλο αισθάνομαι σιγουριά για την ΑΕΚ, θα είμαι δίπλα του στα πρώτα του βήματα»

Μελισσανίδης: «Με τον Μάριο Ηλιόπουλο αισθάνομαι σιγουριά για την ΑΕΚ, θα είμαι δίπλα του στα πρώτα του βήματα»

Δημήτρης Βέργος
Ο Μελισσανίδης και ο Ηλιόπουλος

bet365

Ο συγκινημένος Δημήτρης Μελισσανίδης παρουσίασε τον Μάριο Ηλιόπουλο ως τον νέο ιδιοκτήτη της ΑΕΚ. Αναφέρθηκε στους λόγους που τον επέλεξε για τη διαδοχή, τόνισε ότι θα είναι δίπλα του στα πρώτα του βήματα, ενώ αποκάλυψε ότι ο κ. Ηλιόπουλος είχε συνάντηση και με τον Ματίας Αλμέιδα.

Τον Μάριο Ηλιόπουλο παρουσίασε ο Δημήτρης Μελισσανίδης ως τον νέο ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΚ μετά την απόφαση που πήρε ο «Τίγρης» για την παραχώρηση του κλαμπ στον 54χρονο εφοπλιστή. Μιλώντας συγκινημένος από την Αίθουσα Τύπου της OPAP Arena, ο Δημήτρης Μελισσανίδης τόνισε αρχικά τους λόγους που κατέληξε στον κ. Ηλιόπουλο, υπογραμμίζοντας πως σκεφτόταν την επόμενη μέρα της ομάδας τον τελευταίο ένα με ενάμιση χρόνο:

«Το ταξίδι έφτασε στο τέλος. Ήρθαμε να σας παρουσιάσω τον κύριο Ηλιόπουλο. Είναι ένας νέος άνθρωπος, ένας νέος προστάτης της ομάδας μας. Το σκέφτηκα πολύ, το δουλεύω ένα με ενάμιση χρόνο στο μυαλό μου. Κατέληξα στον Μάριο γιατί ξέρω τον χαρακτήρα του, ξέρω τις φιλοδοξίες του. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει. Θα είμαι δίπλα του μέχρι να βρει τον βηματισμό του. Είναι αυτοδημιούργητος, έχει πολλά χρήματα και αισθάνομαι σιγουριά ότι η ΑΕΚ θα έχει συνέχεια», υπογράμμισε, προσθέτοντας στη συνέχεια τι παραλαμβάνει ο νέος ιδιοκτήτης της ΑΕΚ:

«Το ποδόσφαιρο είναι η βάση της κοινωνίας. Κι εγώ πρέπει να είμαι προσεκτικός στη διαδοχή. Θα κριθώ κι εγώ κάποια στιγμή. Είμαι και συγκινημένος. Πρέπει να πω όμως ότι η απόφαση που έχω πάρει είναι η σωστή. Ο κ. Μάριος Ηλιόπουλος είναι ο νέος ιδιοκτήτης. Παραλαμβάνει ένα κλαμπ με πολλή υγεία και ικανά στελέχη. Ένα αθλητικό κέντρο, τα δύο Μουσεία και για 49 χρόνια την εκμετάλλευση του γηπέδου μας γιατί το γήπεδο ανήκει στον Ερασιτέχνη και από τα έσοδά του συντηρείται ο Ερασιτέχνης και τα τμήματά του».

Στη συνέχεια ο Μελισσανίδης αποκάλυψε ότι ενδιαφέρον υπήρξε και από ένα αμερικανικό fund, προσθέτοντας πως υπάρχει δέσμευση του Ηλιόπουλου να ολοκληρώσει το προπονητικό κέντρο της ομάδας: «Μέσα στην όλη συμφωνία, είχα να σας πω ότι είχα προτάσεις από fund της Αμερικής με μεγάλα ποσά. Αλλά δεν ήθελα να βάλω την ΑΕΚ σε περιπέτειες με ανθρώπους που δεν ξέρω γιατί είχαμε και τις παλιότερες εμπειρίες. Μέσα στη συμφωνία είναι δέσμευση του κ. Ηλιόπουλου να τελειώσει το αθλητικό μας κέντρο με το ξενοδοχείο και έτσι η ΑΕΚ πλέον θα κάνει αυτά που είχαμε δεσμευτεί», επαναλαμβάνοντας στη συνέχεια ότι θα είναι μαζί στα πρώτα του βήματα:

«Αγαπάω το ποδόσφαιρο, αλλά ας μην κρυβόμαστε και η ηλικία και η υγεία... Στο ποδόσφαιρο αισθάνομαι καλύτερος από πολλούς αλλά όχι από όλους. Θα είμαι δίπλα στον Μάριο. Όλα τα στελέχη είναι ταλιμπάν, θα είναι δίπλα του για να έχει συνέχεια η προσπάθεια. Θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς όλα αυτά τα χρόνια, αυτήν την προσπάθεια που κάναμε όλοι μαζί. Είχα πει και παλιότερα ότι κάποια στιγμή το ταξίδι θα τελειώσει για μένα. Πιστεύω πως ότι δεσμεύτηκα το 2011 τα έκανα πράξη. Αλλά μεγαλώνουμε, έχω περάσει και ένα σοβαρό θέμα με την υγεία. Ήρθε η στιγμή να αποχωρήσω. Κρατάω τη σουίτα μου, θα είμαι εδώ, θα σας βλέπω, θα είμαι σε επαφή με τον Μάριο, που τον ξέρω αρκετά χρόνια».

Μάλιστα ο Δημήτρης Μελισσανίδης έκανε γνωστό ότι ο Μάριος Ηλιόπουλος έχει ήδη συναντηθεί και με τον Ματίας Αλμέιδα: «Δεν θα έκανα τίποτα αν δεν είχα ενημερώσει τον προπονητή μας. Είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο, του εξήγησα, του είπα, δεν θα τολμούσα να κάνω κάτι. Ο προπονητής έχει γνωρίσει και τον κύριο Ηλιόπουλο».

Τέλος, περιγράφοντας τον Ηλιόπουλο, ο Μελισσανίδης είπε: «Ισχυρά οικονομικός, πετυχημένος, φιλόδοξος, εγωιστής. Έτσι νομίζω, έτσι έκρινα, αλλά κακά τα ψέματα η νεκροψία θα δείξει. Ο Μάριος έχει όλα τα προσόντα να συνεχίσει αυτό που αφήνουμε σήμερα στα χέρια του. Θα είμαι δίπλα του μέχρι να βρει τον βηματισμό του για να έχει συνέχεια αυτό το κλαμπ που όλοι αγαπάμε».

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα