Παναθηναϊκός: Όταν ο Ντιέγκο Αλόνσο τέθηκε αντιμέτωπος με το «τριφύλλι» (vid)

diego_alonso_oaka

bet365

Ο Ντιέγκο Αλόνσο έγινε προπονητής του Παναθηναϊκού, μα... πρωτογνώρισε από κοντά το «τριφύλλι» πριν από 24 ολόκληρα χρόνια στην πιο «λαμπερή» σκηνή του ποδοσφαίρου.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο πήρε το χρίσμα και έγινε ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού, με την αποστολή να τον οδηγήσει ξανά σε επιτυχίες και σημαντικές βραδιές. Άλλωστε, σε μια τέτοια ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με το «τριφύλλι» ο Ουρουγουανός κόουτς, όταν ακόμα μάλλον δεν μπορούσε να φανταστεί πως μια μέρα θα κάτσει στον πάγκο του.

Ο 49χρονος έκανε σημαντική καριέρα ως σέντερ φορ στην Ισπανία (είχε σκοράρει και κόντρα στον Ολυμπιακό) και πέρασε και από τη μεγάλη Βαλένθια των 00s'. Ήταν λοιπόν με τις Νυχτερίδες που πρωτογνώρισε τον Παναθηναϊκό. Τον Δεκέμβριο του 2000 (06/12) σε ένα παιχνίδι ομίλων του Champions League στο κατάμεστο και γιορτινό ΟΑΚΑ, ο Ντιέγκο Αλόνσο ρίχθηκε στην «αρένα» από τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ ως αλλαγή. Ο Ουρουγουανός στράικερ αντικατέστησε τον Τζον Κάριου στο 86ο λεπτό της αναμέτρησης. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά για την ομάδα του και το 0-0 παρέμεινε ως το τέλος.

Τότε αντιμετώπισε παίκτες όπως ο Μπασινάς και ο Καραγκούνης, ενώ δέχθηκε το ... στενό μαρκάρισμα των Χένρικσεν και Γκούμα.

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού: Νικοπολίδης, Χένρικσεν, Γκούμας, Βαζέχα (70' Βλάοβιτς), Βόκολος, Σάριτς, Κουτσουρές (74' Σιπνιέφσκι), Μπασινάς, Λυμπερόπουλος, Καραγκούνης, Φύσσας (64' Ολιβάρες)

Η ενδεκάδα της Βαλένθια: Κανιθάρες, Πελεγκρίνο, Τζούκιτς, Μεντιέτα, Κάριου (86' Αλόνσο), Ανγκούλο (75' Ίλιε), Καρμπόνι, Γκονθάλεθ (74' Βιθέντε), Μπαράχα, Ανγκλόμα, Αλμπέλδα

Πάντως, αυτή δεν ήταν η μοναδική φορά που ο Αλόνσο έπαιξε απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ο Ουρουγουανός αντιμετώπισε τους «πράσινους» και στο δεύτερο παιχνίδι εκείνης της δεύτερης φάσης των ομίλων (με το παλιό φορμάτ του Champions League). Στις 13 Μαρτίου του 2001 ξεκίνησε βασικός στο «Μεστάγια» κόντρα στον Παναθηναϊκό, στη νίκη των Νυχτερίδων με 2-1 και αγωνίστηκε 70 λεπτά.

Ο Μπασινάς είχε ανοίξει το σκορ με πέναλτι για την ελληνική ομάδα, αλλά με τέρματα των Σάντσεθ και Ανγκλόμα, η Βαλένθια γύρισε τούμπα το παιχνίδι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα