Ολυμπιακός: Το... ονειρικό 24ωρο του Κωνσταντίνου Τζολάκη (vids)

Ολυμπιακός: Το... ονειρικό 24ωρο του Κωνσταντίνου Τζολάκη (vids)

οσφπ

bet365

Την μία μέρα βρίσκεται στο βασικό σχήμα της Εθνικής Ανδρών και κάνει το ντεμπούτο του και την άλλη, υπογράφει για τα επόμενα τρία χρόνια με τον Ολυμπιακό, λαμβάνοντας την επιβράβευση για το φινάλε της φετινής σεζόν. Το Gazzetta καταγράφει το 24ώρο... όνειρο του Κωνσταντίνου Τζολάκη.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος μετά από έξι χρόνια παρουσίας μου στον Ολυμπιακό θα παραμείνω στην ομάδα της καρδιάς μου. Εύχομαι αυτή η χρονιά να μας βρει με πρωτάθλημα και Κύπελλο και μία ανάλογη πορεία στο Europa League όπως φέτος στο Conference».

Λίγη ώρα πριν, ο Κωνσταντίνος Τζολάκης έχει βάλει την υπογραφή για συμβόλαιο τριών ετών με τον Ολυμπιακό και επιβραβεύεται για το εντυπωσιακό finish της φετινής σεζόν.

Ωστόσο, λιγότερο από 24 ώρες νωρίτερα, ο 21χρονος πορτιέρε έχει αγωνιστεί ως βασικός κόντρα στην Μάλτα με την ανδρική ομάδα της Εθνικής Ελλάδας, κάνοντας το ντεμπούτο του με το εθνόσημο και κρατώντας και το μηδέν στην εστία του.

Το Gazzetta συνοψίζει το «ονειρικό» 24ωρο που έζησε ο Κωνσταντίνος Τζολάκης που αποτελεί απλώς το... κερασάκι στην «τούρτα» που δημιούργησε ο Μεντιλίμπαρ από τον περασμένο Μάρτιο.

Ο τρόπος που ο Τζολάκης «προκάλεσε» το συγκεκριμένο 24ωρο

Τρία πρωταθλήματα, ένα κύπελλο Ελλάδας στο οποίο είχε αγωνιστεί βασικός και αρκετά σημαντικά ματς είχε στο ενεργητικό του ο Κωνσταντίνος Τζολάκης, χωρίς ωστόσο να έχει συνέχεια στις εμφανίσεις του ως πρώτος τερματοφύλακας. Και όμως, τρεις μήνες ήταν αρκετοί για να αποδείξει σε όλους ότι είναι έτοιμος να γίνει ο επόμενος βασικός πορτιέρε του Ολυμπιακού αλλά και μελλοντικά της Εθνικής Ελλάδας.

Το ημερολόγιο έγραφε 14 Μαρτίου, όταν ο Ολυμπιακός, έχοντας ηττηθεί με το ευρύ 4-1 στο Φάληρο από την Μακάμπι Τελ Αβίβ, ταξίδεψε στη Σερβία για τη ρεβάνς, ψάχνοντας ένα πραγματικό... θαύμα. Τότε ήταν που ο Μεντιλίμπαρ επέλεξε να χρησιμοποιήσει τον Κωνσταντίνο Τζολάκη κάτω από τα δοκάρια για πρώτη φορά (ο 21χρονος πορτιέρε είχε μόλις μία συμμετοχή σε ολόκληρη τη σεζόν).

Η εξαιρετική εμφάνιση του Έλληνα τερματοφύλακα έδωσε παράταση στην εμφάνιση του στο βασικό σχήμα, με αποτέλεσμα, οι παρουσίες του να κερδίζουν όλο και περισσότερο την εμπιστοσύνη του Ισπανού κόουτς, σε βαθμό να του δώσει τα γάντια του βασικού για το... σπίτι.

Συνολικά είχε 15 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και οι έξι από αυτές, ήταν για το Conference League όπου δέχθηκε ισάριθμα γκολ και είχε δύο ανέπαφες εστίες (στον δεύτερο ημιτελικό με την Άστον Βίλα και στον τελικό με τη Φιορεντίνα).

Παράλληλα ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής με τρία πέναλτι στην «ρώσικη ρουλέτα» κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, όπου χάρισε την ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Συνολικά δέχθηκε 14 τέρματα σε 15 ματς ενώ μέτρησε και 5 clean sheets.

Η «στιγμή που ονειρεύεται κάθε παιδί» διά χειρός... Νίκου Παπαδόπουλου

Η παραπάνω φράση έχει ακουστεί σχεδόν από όλους τους ποδοσφαιριστές που έχουν ή στοχεύουν να φορέσουν το εθνόσημο. Το ίδιο ισχύει και για τον Κωνσταντίνο Τζολάκη, ο οποίος ήταν ο αρχηγός της Εθνικής Ελπίδων και απλώς... περίμενε την ευκαιρία του για την ανδρική ομάδα της χώρας μας.

οσφπ

Η προσωρινή αντικατάσταση του Πογιέτ στην άκρη του πάγκου από τον Νίκο Παπαδόπουλο (που τον είχε στην Εθνική Ελπίδων), ήταν αυτό που χρειαζόταν ο 21χρονος τερματοφύλακας για να δει για πρώτη φορά το όνομα του στις κλήσεις για τους Άνδρες ενόψει των φιλικών με Γερμανία και Μάλτα.

Παρότι στο πρώτο ματς είδε το ματς από τον πάγκο, κόντρα στην Μάλτα χρησιμοποιήθηκε στο βασικό σχήμα και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την Εθνική Ομάδα, κρατώντας και το μηδέν στην εστία του μέχρι να αφήσει τη θέση του στον Μανδά στο δεύτερο μέρος.

οσφπ

Μετά από 24 ώρες «έδεσε» στο... λιμάνι της καρδιάς του

Στις 19:00 της 11ης Ιουνίου έπαιξε για πρώτη φορά με την ανδρική ομάδα της Εθνικής Ελλάδας και την ίδια ώρα της επόμενης μέρες, ανακοινώθηκε η παραμονή του στον Ολυμπιακό για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ένα 24ωρο... ζωής για τον Κωνσταντίνο Τζολάκη, ο οποίος τα βρήκε σε όλα με τους Πειραιώτες και έβαλε την υπογραφή του για την ανανέωση της συνεργασίας με την ομάδα «της καρδιάς του» όπως χαρακτηριστικά είπε, με διάρκεια μέχρι το καλοκαίρι του 2027.

οσφπ

Ένας τερματοφύλακας που έφτασε στον Πειραιά σε ηλικία 16 ετών από τον Πλατάνια, ανδρώθηκε με τους «ερυθρολεύκους», ξεχώρισε με τους Νέους και από αρκετά μικρή ηλικία βρέθηκε στην πρώτη ομάδα όπου αναπτύχθηκε, ωρίμασε και φέτος, άρπαξε την ευκαιρία από τον Μεντιλίμπαρ για να μείνει μόνιμα βασικός στα πλάνα του.

Άλλωστε δεν ήταν μυστικό πως ο Ισπανός προπονητής είχε εισηγηθεί για την παραμονή του 21χρονου τερματοφύλακα, του οποίου το προηγούμενο συμβόλαιο έληγε στα τέλη του Ιουνίου.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα