Ολυμπιακός: «Μετέωρη» όλη η επιθετική γραμμή με μοναδική εξαίρεση τον Ζέλσον

Ολυμπιακός: «Μετέωρη» όλη η επιθετική γραμμή με μοναδική εξαίρεση τον Ζέλσον

ελλαδα

bet365

Ο Ολυμπιακός μέτρησε συνολικά 119 γκολ τη φετινή σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη αλλά όλοι οι παίκτες της επιθετικής γραμμής, πλην ενός, είναι «μετέωροι» για τη νέα χρονιά.

Η «τριάδα» των Ελ Καμπί, Ποντένσε και Φορτούνη ήταν πραγματικά... φωτιά τη φετινή σεζόν αφού είχαν μεγάλο ρόλο (57%) στον αριθμό 119 γκολ του Ολυμπιακού, πετυχαίνοντας τα 68 από αυτά σε όλες τις διοργανώσεις.

Βέβαια δεν ήταν μόνο εκείνοι καθώς ακολούθησαν τα βήματά τους οι Μασούρας, Γιόβετιτς, Ελ Αραμπί, Ζέλσον Μαρτίνς και Ναβάρο, κάτι που δεν σημαίνει πως τα παραπάνω ονόματα έχουν σίγουρη θέση στο ρόστερ για τη νέα σεζόν.

Για την ακρίβεια, άπαντες είναι στον... αέρα για το αν θα παραμείνουν στο ρόστερ, είτε επειδή ολοκληρώνεται ο δανεισμός του, είτε επειδή εκπνέει το συμβόλαιο τους, με μοναδική εξαίρεση τον Ζέλσον Μαρτίνς.

Αγιούμπ Ελ Καμπί

Τα δεδομένα είναι γνωστά για τον Αγιούμπ Ελ Καμπί. Ο 31χρονος φορ έκανε μία φανταστική σεζόν και έχει βασικό ρόλο στην κατάκτηση του Conference League με τον Ολυμπιακό αφού αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 11 γκολ σε 9 ματς που έπαιξε. Ωστόσο σε γενικό πλαίσιο, το κοντέρ σταμάτησε στα 33 τέρματα σε ένα σύνολο 50 εμφανίσεων τη φετινή σεζόν, με τον Μαροκινό να συλλέγει αρκετές προτάσεις στο παλμάρε του, την ίδια στιγμή που ο Ολυμπιακός έχει καταθέσει πρόταση ανανέωσης με διπλάσιες απολαβές σύμφωνα με τα όσα γράφτηκαν στο εξωτερικό.

Στέφαν Γιόβετιτς

Αν και αρχικά υπήρχε θετικό κλίμα γύρω από την παραμονή του Στέφαν Γιόβετιτς στον Ολυμπιακό, όλα δείχνουν πως ο Μαυροβούνιος φορ θα αποτελέσει παρελθόν από τον Πειραιά καθώς δεν υπάρχουν συζητήσεις σχετικά με την ανανέωση του συμβολαίου του 34χρονου επιθετικού. Η συνεργασία των δύο πλευρών εκπνέει στις 30 Ιουνίου και μετά από οκτώ γκολ και τέσσερις ασίστ σε 34 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, ο διεθνής ποδοσφαιριστής φαίνεται πως δεν θα παραμείνει στο «λιμάνι».

Γιουσέφ Ελ Αραμπί

Ακόμα ένα συμβόλαιο που τελειώνει το ερχόμενο καλοκαίρι και αφορά τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο 37χρονος επιθετικός όλα δείχνουν πως θα αποχαιρετήσει το «λιμάνι» μετά από τέσσερα χρόνια όπου έσπασε κάθε ρεκόρ με τα «ερυθρόλευκα» και έγινε ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο της ομάδας. Σε 225 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις (τις περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα), μέτρησε 94 γκολ (τα περισσότερα με μία ομάδα) και 25 ασίστ (επίσης τα περισσότερα με μία ομάδα), ωστόσο οι δρόμοι των δύο πλευρών αναμένεται να χωρίσουν.

Φραν Ναβάρο

Εκτός από ορισμένες «αναλαμπές», ο Φραν Ναβάρο δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στα δεδομένα του Ολυμπιακού από τον Γενάρη που ήρθε με τη μορφή δανεισμού από την Πόρτο. Μετά από 18 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις πέτυχε μόλις 5 γκολ και 1 ασίστ, την ίδια στιγμή που η οψιόν αγοράς του αγγίζει τα 7 εκατ. ευρώ. Οι Πειραιώτες δεν είναι διατεθειμένοι να βγάλουν τέτοιο ποσό από τα ταμεία τους και οι επιδόσεις του 26χρονου επιθετικό, τον... στέλνουν πίσω στην Πόρτο.

Ντάνιελ Ποντένσε

Βασικό στέλεχος στην επιτυχία του Ολυμπιακού και ένας... αναγεννημένος Ποντένσε με την έλευση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ο 28χρονος εξτρέμ ανέβασε κατακόρυφα τις επιδόσεις του στο δεύτερο μισό της σεζόν και τερμάτισε με 15 γκολ και 13 ασίστ σε συνολικά 47 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, κάνοντας τους «ερυθρολεύκους» να ανοίξουν δίαυλο επικοινωνίας με τη Γουλβς για τη μεταγραφή. Η οψιόν φτάνει τα πέντε εκατ. ευρώ και παρότι ο δανεισμός του έληξε, είναι στους παίκτες που παλεύει να κρατήσει η ομάδα του Πειραιά.

Κώστας Φορτούνης

Η στιγμή που σηκώνει στον ουρανό το τρόπαιο του Conference League ως αρχηγός του Ολυμπιακού, πέρασε στα βιβλία της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Κώστας Φορτούνης έκανε με τη σειρά του double-double με 11 γκολ και 19 ασίστ σε 49 παιχνίδια φέτος και είναι στις προτεραιότητες των «ερυθρολεύκων» για την ανανέωση του συμβολαίου του ώστε να δώσει το παρών στα 100 χρόνια του συλλόγου. Άλλωστε μετά τον Τζολάκη, σειρά παίρνει ο 31χρονος μεσοεπιθετικός.

Γιώργος Μασούρας

Από τους «παλιούς» της ομάδας καθώς ανήκει στον Ολυμπιακό από τον Γενάρη του 2019 όταν και αποκτήθηκε από τον Πανιώνιο. Ο Γιώργος Μασούρας έχει ακουστεί σε διάφορα μεταγραφικά σενάρια, όπως γίνεται κάθε χρόνο άλλωστε, ωστόσο φέτος το συμβόλαιο του λήγει και οι δύο πλευρές είναι σε συζητήσεις για την ανανέωση του ωστόσο η Μπόχουμ δείχνει να είναι το φαβορί για την απόκτησή του. Ο διεθνής εξτρέμ έπαιξε σε 52 παιχνίδια φέτος έχοντας απολογισμό 9 γκολ και 7 ασίστ.

Ζοβάνε Καμπράλ

Λίγοι θα θυμούνται την παρουσία του στον Ολυμπιακό. Ο Ζοβάνε Καμπράλ ήρθε μαζί με τον Βέζο ως buzzer beater της χειμερινής περιόδου όμως είχε μόνιμη παρουσία μεταξύ πάγκου και εξέδρας, παίζοντας σε μόλις τέσσερα παιχνίδια και συνολικά 152 λεπτά με τα «ερυθρόλευκα». Με το πέρας του δανεισμού του, ο 25χρονος ποδοσφαιριστής θα πάρει τον δρόμο της επιστροφής στην Σπόρτινγκ Λισσαβόνας.

Ο Ζέλσον Μάρτινς είναι ο μόνος «σίγουρος» για τη νέα σεζόν στην επιθετική γραμμή

Ήταν η πρωτοχρονιάτικη... βόμβα του Ολυμπιακού στη χειμερινή περίοδο, όταν οι Πειραιώτες ήρθαν σε συμφωνία με τον Ζέλσον Μάρτινς και δαπάνησαν τρία εκατ. ευρώ για τον αποκτήσουν από τη Μονακό.

Στο δεύτερο μισό της σεζόν που αγωνίστηκε, ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και για αυτό δεν μπήκε στην ευρωπαϊκή λίστα όμως έδειξε πως όταν νιώθει καλά, μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακού, εξ' ού και τα δύο γκολ με τις τρεις ασίστ σε 15 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.

Το συμβόλαιο του έχει διάρκεια μέχρι το καλοκαίρι του 2026 και όπως δήλωσε και ο ίδιος μέσω των social media, τη νέα σεζόν θα είναι ακόμη καλύτερος με τα «ερυθρόλευκα».

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα