Ολυμπιακός: Ο Στάμενιτς εκτοξεύτηκε και ρίχνει... άγκυρα στον Πειραιά

Ολυμπιακός: Ο Στάμενιτς εκτοξεύτηκε και ρίχνει... άγκυρα στον Πειραιά

STAMENIC

bet365

Από τα... ημιεπαγγελματικά της Νέας Ζηλανδίας και την δεύτερη κατηγορία της Δανίας, στα παιχνίδια με τη Μάντσεστερ Σίτι στο Champions League και πλέον μια ανάσα από τον Ολυμπιακό. Αυτός είναι ο Μάρκο Στάμενιτς που προβάρει τα «ερυθρόλευκα» των Πειραιωτών.

Μια ανάσα από τον Μάρκο Στάμενιτς φαίνεται πως βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Το «Athletic» αποκάλυψε την είδηση της μεταγραφής του 22χρονου αμυντικού χαφ στη Νότιγχαμ Φόρεστ η οποία θα τον παραχωρήσει ως δανεικό στον Ολυμπιακό την επόμενη σεζόν.

Ένα καθαρό εξάρι... παλαιάς κοπής με τρομερή σωματοδομή. Ο Στάμενιτς είναι εξαιρετικός με την μπάλα στα πόδια του και αρέσκεται στο να «χαλάει» το παιχνίδι του αντιπάλου μεσοεπιθετικού.

Ο 22χρονος διεθνής ποδοσφαιριστής από τη Νέα Ζηλανδία με καταγωγή από τη Σερβία ετοιμάζεται να ρίξει... άγκυρα στο λιμάνι του Πειραιά και το Gazzetta σας παρουσιάζει τον Στάμενιτς που μέσα σε τέσσερα χρόνια κατάφερε να «ξεφύγει» από τα ημιεπαγγελματικά πρωταθλήματα της πατρίδας του, φτάνοντας να παίζει βασικός απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Από τα ημιεπαγγελματικά της Νέας Ζηλανδίας, βασικός απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ

Γεννημένος τον Φλεβάρη του 2002 στο Γουέλινγκτον της Νέας Ζηλανδίας, με καταγωγή από τη Σερβία. Ο Μάρκο Στάμενιτς μεγάλωσε σε μια εντελώς διαφορετική κουλτούρα από τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Οι ρίζες του ωστόσο τον ώθησαν στον ποδοσφαιρικό πλανήτη από μικρό, με τον πατέρα του να του «κολλάει» το... μικρόβιο της στρογγυλής Θεάς.

Πολλά από τα πρωινά του περιείχαν αγώνες Champions League, λόγω της διαφοράς ώρας. Ο ίδιος έχει παραδεχτεί ότι πολλές φορές έβαζε ξυπνητήρια πριν από το σχολείο μαζί με τον πατέρα του και παρακολουθούσε αγώνες της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, με το όνειρο να συμμετάσχει κάποια στιγμή και ο ίδιος σε παιχνίδια τέτοιου επιπέδου. Μέχρι τα 16 του χρόνια, ο Στάμενιτς αγωνιζόταν στην Τιμ Γουέλινγκτον. Μια ημιεπαγγελματική ομάδα η οποία πλέον δεν υπάρχει στον... χάρτη.

Ο Στάμενιτς ωστόσο συνέχισε να παλεύει και να δουλεύει. Ο νεαρός χαφ κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον της Κοπεγχάγης και αφού πέρασε από πολλά δοκιμαστικά επίπεδα, κατάφερε να κάνει το μεγάλο άλμα και να μετακομίσει στην Ευρώπη. Την πρώτη του χρονιά, ο Νεοζηλανδός παραχωρήθηκε δανεικός στην Κόγκε, πριν επιστρέψει στην πρώτη ομάδα έναν χρόνο αργότερα. Τον Ιούλιο του 2022, ο Στάμενιτς έγινε και επίσημα μέλος της πρώτης ομάδας της Κοπεγχάγης, ανεβάζοντας τις μετοχές του με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Τόσο που εκείνη τη σεζόν ο 22χρονος μέτρησε τρεις συμμετοχές στο Champions League, με τις δύο να τις πραγματοποιεί απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, την πρωταθλήτρια Ευρώπης εκείνης της αγωνιστικής περιόδου.

Το βήμα προς τα πάτρια εδάφη και η εκτόξευση

STAMENIC

Το καλοκαίρι του 2023, ο Στάμενιτς αποχώρησε από την Κοπεγχάγη ως ελεύθερος και μετακόμισε στη Σερβία για λογαριασμό του Ερυθρού Αστέρα. Στο Βελιγράδι πίστεψαν απευθείας στο ταλέντο του νεαρού αμυντικού χαφ. Ο Στάμενιτς μετατράπηκε σε καταλυτική μονάδα του Ερυθρού Αστέρα, έχοντας κομβικό ρόλο στο εγχώριο νταμπλ της ομάδας του Βελιγραδίου.

Τον περασμένο Οκτώβρη ο Νεοζηλανδός κατάφερε να πετύχει και το μεγαλύτερο γκολ της μέχρι τώρα καριέρας του, σκοράροντας απέναντι στη Λειψία στη φάση των ομίλων του Champions League. Παράλληλα, αγωνίστηκε και στο ένα από τα δύο παιχνίδια του Ερυθρού Αστέρα απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, «κλέβοντας» τις εντυπώσεις. Η αγωνιστική του εκτόξευση, έφερε αναπόφευκτα και ενδιαφέρον από το εξωτερικό.

Τον περασμένο Γενάρη η Κόβεντρι έδειξε «ζεστή» για να τον «κλείσει». Οι Άγγλοι ήταν διατεθειμένοι να φτάσουν μέχρι και τα 4 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο ο Στάμενιτς αποφάσισε να παραμείνει στη Σερβία και να περιμένει μέχρι το καλοκαίρι για να αποφασίσει για το μέλλον του.

Μια απόφαση που φαίνεται δικαίωσε και τον ίδιο αλλά και τον Ερυθρό Αστέρα. Οι Σέρβοι αναμένεται να βάλουν στα ταμεία τους ένα ποσό που ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που ο Στάμενιτς θα μετακομίσει ως δανεικός στον Πειραιά, έχοντας «κλειδωμένη» παρουσία στην Ευρώπη με τον Ολυμπιακό ο οποίος θα συμμετάσχει στο League Stage του Europa League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα