Άρης: Προσπαθεί να πείσει τον Άλεξ Κογιάδο και η Μπέτις θέλει μια ολοκληρωτική λύση

Άρης: Προσπαθεί να πείσει τον Άλεξ Κογιάδο και η Μπέτις θέλει μια ολοκληρωτική λύση

Ο Κογιάδο

bet365

Είναι προφανές ότι ο Άλεξ Κογιάδο συμπεριλαμβάνεται στα μεταγραφικά στοιχήματα που συνηθίζει ο Άρης κάθε καλοκαίρι και στην προκειμένη περίπτωση είναι εξίσου οφθαλμοφανές ότι η Μπέτις δεν ποντάρει ιδιαίτερα στον 25χρονο επιθετικό χαφ.

Προς το παρόν, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί με βεβαιότητα ότι το ισπανικό club είναι εκ των βασικών… συμμάχων του Άρη στην προσπάθεια προσέγγισης του Άλεξ Κογιάδο. Εκ πρώτης όψεως αυτή η εντύπωση σχηματίστηκε, στην πραγματικότητα όμως, συμπεράσματα θα αναδειχθούν εάν κι εφόσον προκύψουν κι άλλες προτάσεις. Εξάλλου, βάσει των όσων έχουν γραφτεί στον ισπανικό Τύπο είναι αντίθετες οι προσδοκίες μεταξύ Μπέτις και αθλητή.

Αυτές τις Μπέτις αποσκοπούν στην πρόθεση εξέτασης κάθε διαθέσιμης προοπτικής και πολύ περισσότερο αυτή της αποδέσμευσης/πώλησης του παίκτη. Δεν είναι τυχαίες οι αναφορές του ισπανικού Τύπου περί αναμονής πρότασης από τη Σαουδική Αραβία στην οποία αγωνίστηκε την περασμένη αγωνιστική περίοδο έχοντας τέσσερα γκολ και ισάριθμες ασίστ σε σύνολο 34 αγώνων. Αντιθέτως, στην τελευταία συνέντευξή του, ο ποδοσφαιριστής δήλωσε ότι θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο παραμονής στον σύλλογο της Ανδαλουσίας και κυρίως, πως θα επιδιώξει να πείσει τον Μανουέλ Πελεγκρίνι από την πρώτη μέρα (8/7) της προετοιμασίας.

Ο 25 επιθετικός χαφ αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι (υπογράφοντας εξαετές συμβόλαιο συνεργασίας) επί θητείας Ραμόν Πλανές στη θέση του τεχνικού διευθυντή. Ο τελευταίος είχε ξεκάθαρη άποψη για τον ποδοσφαιριστή μέσα από τη συνύπαρξή τους στα τμήματα υποδομής της Μπαρτσελόνα. Είχε πίστη στο ταλέντο του και αποφάσισε τη συγκεκριμένη επένδυση. Πλέον όμως στη θέση του είναι ο Μανού Φαγιάρδο ο οποίος δεν δείχνει να συμμερίζεται την άποψη του προκατόχου του ή τουλάχιστον αυτό δείχνει. Το χθεσινό (17/6) δημοσίευμα της «AS» λειτουργεί υποστηρικτικά της τελευταίας αίσθησης.

Ο Άρης δεν έβγαλε… ντελάλη ούτε μπήκε σε διαδικασία επιβεβαίωσης ή διάψευσης, ωστόσο, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί το πρόσφατο ταξίδι του Θόδωρου Καρυπίδη στην Ισπανία. Κι ένας από τους λόγους αυτού είναι ο Άλεξ Κογιάδο.

Οι «κίτρινοι» προσπαθούν να αποκτήσουν τον 25χρονο εδώ και τουλάχιστον ενάμιση χρόνο. Εκτιμούν το ταλέντο του μαζί με την ανθεκτικότητά του καθώς μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Ξέρουν επίσης ότι το κόστος είναι αρκετά μεγάλο αφού οι ετήσιες απολαβές του ξεπερνούν τα 800.000 ευρώ. Θεωρητικά ποντάρουν στην καλή σχέση που αναπτύχθηκε μέσω της υπόθεσης του Λορέν Μορόν και της «περιβόητης» win win κατάστασης που δημιουργήθηκε μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων πλευρών.

Ο Μορόν

Ο Άρης πήρε τον πρώτο σκόρερ του Πρωταθλήματος με συμβόλαιο 700.000 ευρώ σε βάθος διετίας και δίχως να πληρώσει ούτε ευρώ για την απόκτηση των δικαιωμάτων του και η δε Μπέτις «ξεφορτώθηκε» ένα συμβόλαιο ενώ ο Ισπανός επιθετικός άφησε την… ποδοσφαιρική εξορία και βρίσκεται πλέον σε πρώτο πλάνο.

Αυτό ήταν το βασικό επιχείρημα του Άρη στις συζητήσεις που προηγήθηκαν. Πάντως, άνθρωπος ο οποίος ζει τον οργανισμό της Μπέτις είπε στο Gazzetta«δεν είναι ίδιες οι υποθέσεις Μορόν και Κογιάδο» και στάθηκε περισσότερο στην ύπαρξη πολυετούς συμβολαίου του τελευταίου, κυρίως όμως στις προτάσεις που περιμένει ο ισπανικός σύλλογος για μια ολοκληρωτική λύση. Μέχρι στιγμής υπάρχει το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Λας Πάλμας, φαίνεται όμως ότι στην Μπέτις περιμένουν τα πετροδόλαρα από τη Σαουδική Αραβία.

Την ίδια στιγμή, στον Άρη επικρατεί αισιοδοξία. Θεωρούν ό,τι προχώρησαν σε κάθε δυνατή ενέργεια για να πείσουν τον ποδοσφαιριστή και εκτιμούν ότι στο τέλος θα καταφέρουν να τον πείσουν να μετακομίσει στο «Κλ. Βικελίδης». Αυτό αντλείται μέσα από τους κόλπους της διοίκησης και μένει να φανεί το τελικό αποτέλεσμα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα