Ο Γιάννης είναι ο ΠΑΟΚ και αυτή είναι η χρονιά του

Ο Γιάννης είναι ο ΠΑΟΚ και αυτή είναι η χρονιά του

Ο Γιάννης είναι ο ΠΑΟΚ και αυτή είναι η χρονιά του

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου… βγαίνει από τον αγωνιστικό χώρο και γράφει για το πρόσωπο της χρονιάς αναφορικά με τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ, τον μικρό Γιάννη για τον οποίο υπάρχουν πολύ ευχάριστα νέα.

Ενάμισι χρόνο πίσω, ο φίλος μου ο Μπάμπης μου είπε ότι ένα ΠΑΟΚτσάκι σε καρότσι τρέχει σε αγώνες και έχει ένα μικρό όνειρο… Φθάσαμε στο καλοκαίρι του 2024 και το άλλο, το πολύ μεγάλο όνειρο του Γιάννη θα γίνει πραγματικότητα!

Η οικογένεια Παπαστεφανάκη στην Άμφισσα με τον μπαμπά Κωστή, τη σύζυγό του Ελένη και τα παιδιά τους. Η φίλαθλη Ελλάδα τους βλέπει και τους καμαρώνει για όσα (πάρα πολλά) μας προσφέρουν σε επίπεδο ζωής. Τόσα πολλά μηνύματα που μας έχουν συγκλονίσει. Ο μικρός Γιάννης είναι η ζωή, με την προσπάθειά του, με τη δύναμη που βιώνει την καθημερινότητα, αλλά και το φίλαθλο πνεύμα με το οποίο αντιμετωπίζει τον αγαπημένο του ΠΑΟΚ και όλους τους αντιπάλους.

Θέλω τόσα πολλά να γράψω για τον Γιάννη…

παοκ

Ο Γιάννης που λέτε έτρεχε μαραθωνίους πάνω στο καροτσάκι και μαζί με τον φίλο του Βασίλη. ΠΑΟΚ από μικρός ο Γιάννης είχε όνειρο να βάλει τα ασπρόμαυρα με τον Δικέφαλο στο στήθος και μαζί να γίνει αθλητής του Συλλόγου! Έκανα τα απλά και το ζήτησα από τον ΑΣ! Η πρωταθλήτριά μας Τάνια Κεραμυδά έσπευσε και πέρσι τον Ιούλιο στον City 106.1 και πάνω στην εκπομπή μου Ο μικρός Γιάννης έγινε αθλητής του ΠΑΟΚ και έκανε πραγματικότητα ένα παιδικό του όνειρο! Ανακοινώσαμε στον Γιάννη που ήταν καλεσμένος στο στούντιο, ότι ο ΠΑΟΚ έκανε το όνειρό του πραγματικότητα!

Προσέξτε… Ήταν η επομένη του αγώνα ΠΑΟΚ-Μπεϊτάρ 0-0, σε μία δύσκολη φάση εσωστρέφειας (τι πιο σύνηθες…) για τους ασπρόμαυρους κατά την οποία πολλοί ξεφώνιζαν με άσχημο και απαξιωτικό τρόπο, μιλώντας ταυτόχρονα και για μία κάκιστη σεζόν που… έρχονταν.

Ο Γιάννης με τη γνωστή πλέον ωριμότητα και σοφία που τον διακατέχει, προσπάθησε να το γυρίσει! Μίλησε για άλλα ιδανικά, έδειξε πίστη στην ομάδα και κατάφερε με τον γνωστό μοναδικό του τρόπο να αλλάξει το κλίμα. Όσο μπορούσε το ισορρόπησε!

Τότε βέβαια ο Γιάννης μας αποκάλυψε και το άλλο, το μεγάλο του όνειρο: «Χθες πήγα στη Τούμπα για πρώτη φορά. Πόσο πολύ θέλω να μπω όρθιος στο γήπεδο του ΠΑΟΚ».

ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Από τότε η πορεία του Γιάννη σε αυτή την εξαιρετική σεζόν, είναι λίγο πολύ γνωστή… Ο φίλος μας έγινε ο πιο γνωστός ΠΑΟΚτσής, εκείνος που βρέθηκε κοντά στην ομάδα του Λουτσέσκου σε όλα σχεδόν τα γήπεδα της Λίγκας. Με τον δικό του τρόπο, με το πνεύμα του, με τη δική του ξεχωριστή έκφραση συναισθημάτων που κατά την άποψή μου βοήθησε τα μέγιστα τον ΠΑΟΚ. Όχι μόνο για την αύρα που περνούσε σε όλους τους παίκτες και τον προπονητή οι οποίοι τον υπεραγαπούν, αλλά ακόμη-ακόμη και για την εικόνα του ΠΑΟΚτσή που μεταφέρθηκε στη χώρα. Είναι γνωστό ότι με μεγάλη ευκολία τα Μέσα της χώρας αποκαλούσαν και χαρακτήριζαν του ΠΑΟΚτσήδες με τον χειρότερο τρόπο, κάτι που φυσικά ΔΕΝ γίνεται με άλλους οπαδούς που δεν ονοματίζονται καν σε δυσάρεστα περιστατικά εγκληματικών ενεργειών.

Και ήρθε ο Γιάννης να τα αλλάξει όλα. Ακούς πλέον ΠΑΟΚτσής, σκέφτεσαι ΚΑΙ τον Γιάννη! Είναι ο πιο γνωστός ΠΑΟΚτσής που τον αγαπούν όλοι και τον καλούν συνέχεια στα δικά τους γήπεδα. Κι εκείνος πηγαίνει φορώντας πάντα τον Δικέφαλο στο στήθος, μιλώντας για την ανάγκη να βλέπουμε όλοι μαζί τα ποδοσφαιρικά παιχνίδια, όπως βέβαια κάνει εκείνος με τον αδελφό του που είναι ΑΕΚ.

Τόσο πολύ βοήθησε φέτος ο Γιάννης, τόσο μεγάλο ρόλο έπαιξε σε όλα όσα έγιναν και στην εικόνα που διαμορφώνεται.

Το όνειρο του Γιάννη πλησιάζει

Ο Γιάννης λοιπόν είναι ο ΠΑΟΚ! Ξεκάθαρα. Ήταν και είναι το πρόσωπο της χρονιάς για τον Δικέφαλο του Βορρά! Η παρουσία του, ο τρόπος του, το πνεύμα, η αύρα του. Ο Γιάννης του ΠΑΟΚ

Και κάπως έτσι φθάνει η μεγάλη ώρα! Ο Γιάννης που ήρθε στην Τούμπα, ο Γιάννης που έγινε αθλητής της ομάδας, ο Γιάννης που πήγε μαζί με τον ΠΑΟΚ σε όλα τα γήπεδα της χώρας και ήταν από τους 5-10 ΠΑΟΚτσήδες που πανηγύρισαν το πρωτάθλημα μέσα στο Βικελίδης! Για τον Γιάννη μας λοιπόν, ο ΠΑΟΚ αποφάσισε… Μετράμε πλέον αντίστροφα! Ναι είναι αλήθεια!

Ο ΠΑΟΚ αναλαμβάνει και ξεκινάει την μεγάλη προσπάθεια για να γίνει πραγματικότητα και το άλλο, το πολύ μεγάλο όνειρο του φίλου μας. Η οικογένεια μετακομίζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, οι φυσιοθεραπείες αρχίζουν από το team του ΠΑΟΚ και πολύ σύντομα το ΠΑΟΚτσάκι μας θα αναχωρήσει για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Εκεί θα γίνουν όλα! Εκεί θα αναλάβουν οι ειδικοί ώστε ο Γιάννης να σηκωθεί, να περπατήσει μόνος και να επιστρέψει στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη και στην αγαπημένη του Τούμπα που θα τα καταφέρει να μπει όρθιος. Αυτό είναι το μεγάλο γεγονός!

Ακούστε το και να το θυμάστε όταν όλοι μαζί θα τον υποδεχθούμε μετά από κάποιους μήνες: «Θέλω να μπω όρθιος, να φωνάζουν το ονομά μου και εγώ να σουτάρω για να βάλω γκολ…». Αυτό μου είπε και περιμένω κι εγώ πώς και πώς να το ζήσουμε όλοι μαζί.

Αυτός είναι ο Γιάννης, το πρόσωπο της χρονιάς στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και φυσικά... αυτός είναι και ο μεγάλος ΠΑΟΚ!!

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.