Ο Ολυμπιακός κι ο Μαρινάκης δεν σταματάνε…

Ο Ολυμπιακός κι ο Μαρινάκης δεν σταματάνε…

Ο Ολυμπιακός κι ο Μαρινάκης δεν σταματάνε…

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta δέκα πράγματα με αφορμή τα 14 χρόνια του Μαρινάκη στον Ολυμπιακό.

Αν υπάρχει ένας ανθρωποκεντρικός σύλλογος, αυτός είναι ο Ολυμπιακός!

Από τα παλιά χρόνια: ο Ολυμπιακός του Γουλανδρή. Μετά είχαμε τον Ολυμπιακό του Νταϊφά. Τον Ολυμπιακό του Κόκκαλη. Τον Ολυμπιακό του Μαρινάκη.

Μπορεί κάποιος να προσέξει, ότι στα χρόνια που δεν είχε ο Ολυμπιακός έναν ισχυρό πρόεδρο, σπανιότατα είχε επιτυχίες.

Με βάση λοιπόν αυτό το ιστορικό δεδομένο, έχουν ουσία οι σημερινές αναφορές του Τύπου στα 14 χρόνια του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Ολυμπιακό. Άλλωστε, εκτός των άλλων μιλάμε για 14 χρόνια, με 10 πρωταθλήματα, τέσσερα Κύπελλα-νταμπλ, ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο (κάτι που καμία άλλη ελληνική ομάδα δεν έχει καταφέρει), παρουσία τεράστιων παικτών πανευρωπαϊκά, μεγάλων προπονητών, ανάπτυξη γενικά του συλλόγου, ανάπτυξη μεγάλη της Ακαδημίας, με αποκορύφωμα την κατάκτηση επίσης ευρωπαϊκού Κυπέλλου!

Αποδείχθηκε ιδανική συγκυρία και για το κλαμπ και για τον Μαρινάκη ο γάμος τους το καλοκαίρι του 2010! Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που βλέπει ψηλά, όλο και πιο ψηλά. Κι ο Μαρινάκης είναι ένας πρόεδρος που δεν σταματάει να βάζει όλο και πιο μεγάλους στόχους. Υπό αυτή την έννοια, ήρθαν και «κόλλησαν», Ολυμπιακός και Μαρινάκης.

Με τον Μαρινάκη να αντιλαμβάνεται άμεσα, ως Ολυμπιακός κι ο ίδιος, ότι ολόκληρη η τεράστια οικογένεια του Ολυμπιακού είχε νταλκά εδώ και πολλά χρόνια την ευρωπαϊκή καταξίωση. Όχι απλά γιατί ο αιώνιος αντίπαλος Παναθηναϊκός τα κατάφερνε πολύ καλύτερα επί 30 χρόνια σε αυτό το κομμάτι, αλλά πάνω απ΄ όλα γιατί το σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι άμεσα συνδεδεμένο με την παρουσία των ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τόσο από πλευράς πρεστίζ, όσο κι από πλευράς οικονομικής.

Μαρινάκης

Με συνέπεια ο Μαρινάκης υπηρέτησε όλα αυτά τα χρόνια το ευρωπαϊκό όραμα του Θρύλου!

Για όποιον δεν το έχει κατανοήσει πλήρως, ο Ολυμπιακός με τον Μαρινάκη παίζει (με την επόμενη χρονιά μαζί) 14 συνεχόμενα χρόνια ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ (οκτώ) η, Γιουρόπα Λιγκ (έξι)!!! Κι από τα 13 προηγούμενα χρόνια (οκτώ διαδοχικά μέσω προκριματικών καλοκαιριού), τα 11 έχει συνεχίσει σε φάσεις νοκ άουτ: εννιά Γιουρόπα Λιγκ, ένα Τσάμπιονς Λιγκ και ένα Κόνφερενς Λιγκ! Φτάνοντας μία φορά στον τελικό του Κόνφερενς Λιγκ (με κατάκτηση του), μία φορά στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, πέντε φορές στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ και άλλες πέντε φορές στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ.

Μην το βλέπετε τόσο απλό και εύκολο! 14 σερί σεζόν να είσαι στους ομίλους των Κυπέλλων Ευρώπης και μάλιστα έχοντας χρειαστεί στις οκτώ να κάνεις πάνω από 20 προκρίσεις κατακαλόκαιρα.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να άργησε, αλλά πέρασε σε άλλο επίπεδο και στην Ευρώπη. Ανέκαθεν, από τη δεκαετία του 50, ήταν ο κυρίαρχος στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πλέον, εδώ και πάνω από 20 χρόνια είναι όλο και πιο εμφατικά και πειστικά και η πιο δυνατή ελληνική ομάδα στην Ευρώπη.

Άσχετο:

Μπορεί από τη Νότιγχαμ να έρχεται στον Ολυμπιακό ο Στάμενιτς, αλλά κι από τον Ολυμπιακό φεύγει παίκτης από τη Νότιγχαμ. Για την ακρίβεια επιστρέφει ο Άγγλος αριστερός μπακ Ομάρ Ρίτσαρντς.

Ρίτσραντς

Τουλάχιστον τούτη την στιγμή, αυτό ισχύει. Και μου φαίνεται ότι δύσκολα θα αλλάξει κάτι με τον 26χρονο Ρίτσαρντς, που με τον Μεντιλίμπαρ πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής (οκτώ παιχνίδια, εκ των οποίων τα έξι βασικός).

Η φωτογραφία της ημέρας:

Επειδή πολλά ακούγονται περί επιθυμίας ελληνικών συλλόγων να πάρουν από τον Ερυθρό Αστέρα τον Χουάνγκ, να ξεκαθαρίσουμε κάτι-όπως το δήλωσε ευθέως χθες ο Τέρζιτς, ισχυρός άνδρας της ομάδας του Βελιγραδίου, η συμφωνία του Αστέρα με τον Χουάνγκ είναι να παραχωρηθεί εάν έρθει συγκεκριμένη οικονομική προσφορά (λέγεται, χωρίς να έχει διακριβωθεί, το νούμερο των 7 εκ. Ευρώ) από ομάδα των πέντε κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Ινμπεομ

Από οπουδήποτε αλλού υπάρχει προσφορά, ο Αστέρας δεν είναι υποχρεωμένος να τον πουλήσει η, αλλιώς, μπορεί να ζητήσει όλα λεφτά θέλει για να τον δώσει. Νομίζω δε ότι όλο αυτό το συμφωνηθέν πακέτο, αποτελεί συνέχεια της συμφωνίας παραχώρησης του Κορεάτη διεθνή μέσου από τον Ολυμπιακό στον Ερυθρό Αστέρα αντί περίπου 5,5 εκ. Ευρώ το περασμένο καλοκαίρι…

Και για το τέλος ένα Emoji για τον Μεντιλίμπαρ, που ανέδειξε τον Κουκουρέγια, όταν τον είχε στην Έϊμπαρ τη σεζόν 2018-19, με τον Ισπανό διεθνή πλέον άσο της Τσέλσι να έχει κάνει έκτοτε μεταγραφές 100 εκ. Ευρώ…

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.