Πιο «σταθερός» ο ΠΑΟΚ, περίοδος πολλών ερωτηματικών για τους υπόλοιπους...

Πιο «σταθερός» ο ΠΑΟΚ, περίοδος πολλών ερωτηματικών για τους υπόλοιπους...

bet365

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για τις ενδείξεις του Ιουνίου, τις ανάγκες των τεσσάρων διεκδικητών του τίτλου και τις απαντήσεις που καλούνται να δώσουν εντός του επόμενου μηνός.

Από αύριο η αύρα της νέας σεζόν θα διαχυθεί παντού. Από τη Νιόν στην Ελλάδα. Με τις πρώτες κληρώσεις για τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό.
Είναι η εποχή που αρχίζεις να καταλαβαίνεις τις συνθήκες υπό τις οποίες αρχίζει η σεζόν για καθέναν από τους «μεγάλους». Και η σεζόν ξεκινά με ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ. Τον κορμό του, τη χημεία του, τις «σταθερές» του.

Ο ΠΑΟΚ έχει τον ίδιο προπονητή, μοιάζει να έχει πάρει εδώ και πολύ καιρό τις αποφάσεις του για τις ανανεώσεις, κράτησε τον Κωνσταντέλια (χωρίς αυτό να αποκλείει 100% πρόταση από άλλη ευρωπαϊκή ομάδα κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής σεζόν) και θα πάει στοχευμένα σε 3-4 μεταγραφές εκεί όπου πονάει. Αν είναι εύστοχος θα έχει πολλές πιθανότητες να διεκδικήσει ως ένα από τα φαβορί το επόμενο πρωτάθλημα. Ειδικά αν του «βγει» ο Καμαρά και ο σέντερ φορ που θα αποκτήσει. Αν φύγει ο Μεϊτέ, θα κληθεί να βρει ισάξιο ή καλύτερο κι αυτό δεν είναι εύκολο διότι το μπάτζετ δεν φαίνεται να είναι «απεριόριστο» όπως είχε πει κάποτε ο Αργύρης Μήτσου ως πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Χρειάζεται σίγουρα αναβάθμιση στα άκρα της άμυνάς του και αποφυγή του εφησυχασμού/αλαζονείας του στυλ... «αυτοί είμαστε». Αν θέλει να το διεκδικήσει και του χρόνου ως το τέλος, αν θέλει να φτάσει στα όριά του για την πρώτη και ιστορική συμμετοχή στο Group Phase του Champions League, πρέπει να ψάξει την ουσιαστική ενίσχυση. Ακόμα έχει πολλή δουλειά μπροστά του, αλλά σίγουρα περισσότερα είναι τα ερωτηματικά στους τρεις του λεκανοπεδίου...

Η λογική αμηχανία και οι ανάγκες της ΑΕΚ σε άμυνα και επίθεση

Στην ΑΕΚ προφανώς ακόμα το τοπίο είναι θολό και η αμηχανία προφανής μετά την εντυπωσιακή αλλαγή ιδιοκτησίας. Τα media εστιάζουν στην επίθεση λόγω Αραούχο και Πόνσε (που πωλήθηκε σωστά και σε σούπερ τιμή!), όμως η Ενωση χρειάζεται μεγάλη ποιοτική αναβάθμιση (ήδη από πέρυσι) στην αμυντική γραμμή της (από την οποία έχασε τελικά και το πρωτάθλημα), αλλά και καθαρές σκέψεις και αποφάσεις για τη μεσαία γραμμή της. Ολοφάνερα είναι δύσκολο καλοκαίρι για την Ενωση, αλλά όσο υπάρχει η σταθερά του Αλμέιδα, οι προσδοκίες θα παραμένουν υψηλές. Ας περιμένουμε και τις προγραμματικές δηλώσεις του νέου ιδιοκτήτη και τα ξαναλέμε...

Οι πάμπολλες εκκρεμότητες και τα μεγάλα «όπλα» του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός έχει αμέτρητα ερωτηματικά και δυστυχώς για τον ίδιο εξαρτάται σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό από τις αποφάσεις άλλων. Από την απόφαση της Πόρτο για τον Κάρμο επί παραδείγματι. Από την απόφαση του Φορτούνη, του Ελ Καμπί, του Μασούρα, της Γουλβς, του Ποντένσε, του Ορτα και της Μπράγκα, του Γιόβετιτς... Αν δεν έχει τις απαντήσεις, δεν μπορεί να προχωρήσει στο πλάνο του.

Ο κίνδυνος - για τη χημεία του - είναι μεγάλος να αρχίσει τη σεζόν με 5-6 καινούριους παίκτες μεσοεπιθετικά (εφόσον αποχωρούν και οι Ελ Αραμπί – Ναβάρο), αλλά αν κρατήσει Ελ Καμπί – Φορτούνη – Ποντένσε θα είναι «καλά». Θα τους κρατήσει και τους τρεις; Δύσκολο! Εχει ανοιχτό ορίζοντα μπροστά του, έχει και τον καλύτερο μεταγραφικό μηχανισμό ελληνικής ομάδας λόγω των επαφών και των διασυνδέσεων του Βαγγέλη Μαρινάκη και των Κοβάσεβιτς - Καρεμπέ, έχει το λαμπερό στην αγορά παράσημο του Conference League, έχει το ελκυστικό δέλεαρ της δεδομένης συμμετοχής σε Group Stage (του Europa League) όμως ο χρόνος περνά. Στις 10 Ιουλίου ξεκινά η προετοιμασία...

Η αλλαγή προπονητή, οι Ιωαννίδης - Τσέριν και οι ανάγκες του Παναθηναϊκού

Στη δυσκολότερη θέση είναι ο Παναθηναϊκός. Είναι η μοναδική ομάδα από τους «μεγάλους» που άλλαξε προπονητή και μάλιστα δεύτερο σε έξι μήνες! Και επειδή ο Τερίμ... δεν μοιάζει με κανέναν, όσο δύσβατο ήταν το «Γιοβάνοβιτς – Τερίμ» μεταβατικό στάδιο, τόσο θα είναι και το «Τερίμ – Αλόνσο» μεσοδιάστημα. Χωρίς επίσημους αγώνες, καταπόνηση και τραυματισμούς αυτή τη φορά. Αλλά με... νέα ήθη και έθιμα, με πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις από το νέο προπονητή, με 4-5 καινούριους παίκτες σε πρώτη φάση και τεράστια ανάγκη για ευστοχία στις μεταγραφές. Ειδικά στη μεσαία γραμμή και στα άκρα της επίθεσης, δεδομένου ότι αποχώρησαν οι δύο βασικοί εξτρέμ, Μπερνάρ και Παλάσιος.

Η υπόθεση «Ιωαννίδης» θα... βασανίζει τον Παναθηναϊκό όλο το καλοκαίρι διότι ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις αν θα εμφανιστεί μια «Ντόρτμουντ» ή μια ομάδα αξιώσεων της Premier League, όμως εξίσου σημαντική είναι η κάλυψη των αναγκών στα άκρα της επίθεσης και οι κρίσιμες απαντήσεις για τη μεσαία γραμμή. Θα μείνει ή θα πωληθεί ο Τσέριν; Θα μείνουν ο Τζούρισιτς (πικραμένος με Τερίμ) και ο Βιλένα (απογοητευτικός βάσει των προσδοκιών); Οποιος φύγει αφήνει κενό που πρέπει να καλυφθεί με καλύτερό του και το χρονικό πλαίσιο για τον Παναθηναϊκό είναι στενό: η... Μαρσέιγ έβαλε ψηλά τον καλοκαιρινό πήχη από πέρυσι!


Υ.Γ. ΜΟΝΟ στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα ήταν πρόεδρος της Λίγκας ένας «Λυσάνδρου», θα ήθελαν πολλοί να μπει πρόεδρος ένας «Αλαφούζος», αλλά θα εμφανιζόταν ως πρώτος υποψήφιος ο Μπέος! Μόνο στο αυτοκτονικό από πολλές απόψεις ελληνικό ποδόσφαιρο! Είναι νωρίς ακόμα. Εχουν αρκετές μέρες να το σκεφτούν σοβαρά οι ΠΑΕ. «Νέα αρχή» με Μάκη Γκαγκάτση στην ΕΠΟ ίσως και να να γίνει... «Νέα αρχή» με Μπέο στη Λίγκα απλώς δεν γίνεται.

Υ.Γ. 2: Το Euro «επιμηκύνει» τη μεταγραφική περίοδο. Θα γίνουν πολλά, τα περισσότερα, μετά τη λήξη του. Επηρεάζονται ως έναν βαθμό και οι ελληνικές ομάδες...

@Photo credits: INTIME, Αλέξανδρος Μαρόπουλος

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιάννης Σερέτης
Γιάννης Σερέτης

Τυχερός που πρόλαβε τα 80's πιτσιρίκι, τα 90's έφηβος, τα 00's ως επαγγελματίας. Παιδιόθεν λάτρης των στατιστικών και της μπάλας παντός χρώματος.
Κυρίως της παλιάς... ασπρόμαυρης, αν και στο κλειστό του ΓΣΠ έχει περάσει δεκάδες απογεύματα. Σχεδόν πάντα “αντιρρησίας”, σχεδόν πάντα αισιόδοξος, σχεδόν πάντα ξεροκέφαλος: είναι αφόρητοι αυτοί οι Ταύροι...