Άρης: Οι πράξεις κρίνουν τα λόγια…

Άρης: Οι πράξεις κρίνουν τα λόγια…

Άρης: Οι πράξεις κρίνουν τα λόγια…

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης σχολιάζει την πολυπόθητη τοποθέτηση του Θόδωρου Καρυπίδη που ήρθε και θα κριθεί από το κατά πόσο τα λόγια θα γίνουν…πράξεις.

Τις τελευταίες 20 μέρες δεν υπήρχε φίλος του Άρη που να μην ζητούσε από τον Θόδωρο Καρυπίδη να…εμφανιστεί και να τοποθετηθεί. Η επιλογή της γραπτής συνέντευξης ήταν αυτή που…προκρίθηκε επικοινωνιακά με δεδομένο και το γεγονός ότι η τελευταία live συνέντευξη δημιούργησε πολλά περισσότερα προβλήματα, αλλά γέννησε και τις προσδοκίες για την έλευση ενός συμπαίκτη που θα δυνάμωνε πολύ περισσότερο οικονομικά τον Άρη.

Θεωρώ ότι όλα όσα είπε ο κ. Καρυπίδης για τα εξωαγωνιστικά ζητήματα και γνωστά είναι στον κόσμο του Άρη και φουντώνουν την ανησυχία για την επόμενη χρονιά. Τι από αυτά που είπε για τους άλλους 4 μεγάλους και τον τρόπο λειτουργίας τους δεν είναι αλήθεια; Σε σχέση με την ΕΠΟ; Την Φραπάρ και τα όσα έγιναν στον τελικό; Την φωτογραφική προσπάθεια να αλλάξει ο τρόπος διεκδίκησης του πρωταθλήματος, αλλά και του ευρωπαϊκού εισιτηρίου (αν ο Αλαφούζος και ο Παναθηναϊκός βάλουν τέτοιο αυτογκόλ θα είναι άξιοι της μοίρας τους). Για όλα αυτά ο κόσμος του Άρη είναι αλήθεια ότι καθημερινά δίνει… μάχες στα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά προφανώς αυτές οι μάχες έχουν το ίδιο αποτέλεσμα με τον τελικό του κυπέλλου, όπου ο συνταξιούχος Varistas έκλεισε τα μάτια στο πεντακάθαρο πέναλτι υπέρ του Άρη στο 92.

Το αποτέλεσμα μετράει…

Το αποτέλεσμα μετράει και τα αποτελέσματα για τον Άρη ήταν ανεπιτυχή έστω και στις λεπτομέρειες που όμως κάνουν την διαφορά.

Πόσες φορές με έχετε διαβάσει και πόσες ακόμα ακούσει στις διαδικτυακές εκπομπές στη Novibet AllAboutARIS TV να αναφέρομαι στην στελέχωση και την οργάνωση; Η παραδοχή από τον ίδιο τον Θ. Καρυπίδη για restart σε αυτούς τους τομείς και διαφορετικό τρόπο λειτουργίας απλά επιβεβαιώνει την ανάγκη υλοποίησης των παραπάνω, παράλληλα με την αναδιάρθρωση του συνολικού τρόπου διοίκησης της ομάδας. Το προσωποκεντρικό πρέπει να γίνει ομαδικό με μοιρασμένες αρμοδιότητες και υλοποίηση ενός συγκεκριμένου πλάνου.

Συνέπεια λόγων-πράξεων

Όλα αυτά ακούγονται ωραία, αλλά δεν μπορεί κανείς να κακίσει τον κόσμο που είναι δύσπιστος ότι θα πραγματοποιηθούν. Η συνέπεια λόγων-πράξεων θα κρίνει το κατά πόσο η δημόσια τοποθέτηση του ισχυρού άντρα της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ είχε ουσιαστικό ρόλο. Μόνο οι πράξεις μπορούν να διαφοροποιήσουν το βαρύ κλίμα και οι πράξεις σε αυτό το επίπεδο παρόλο που απαιτούν πολύ λιγότερα χρήματα από την μεταγραφή του…Κογιάδο είναι πολύ πιο σημαντικές και ουσιαστικές ώστε να αποκατασταθεί και η εμπιστοσύνη του κόσμου προς την ιδιοκτησία. Είναι, λοιπόν, ξεκάθαρα στο χέρι του αν θα υλοποιήσει τον τρόπο λειτουργίας που προανήγγειλε και από αυτές τις πράξεις θα φανεί αν όντως γίνει το restart.

Βλέποντας πάντως τον τρόπο λειτουργίας του κ. Καρυπίδη όλα αυτά τα χρόνια θα διαπιστώσει ότι μετά από αποτυχίες και υπό…πίεση έχει πάρει τις αποφάσεις εκείνες που διαμόρφωσαν συνθήκες επιτυχίας με 2 τρίτες θέσεις και ευρωπαϊκά εισιτήρια, ενώ μετά από…επιτυχίες έστω και αν δεν ήταν τίτλος οδηγήθηκε σε λάθος αποφάσεις σαν αυτές που ο ίδιος παραδέχθηκε με την χθεσινή του συνέντευξη.

Να σας τα αναφέρω πολύ γρήγορα; Μετά την αποτυχία και τον αποκλεισμό από την Κοβαλίβκα, απομάκρυνση Ένιγκ, πρόσληψη Μάντζιου πορεία ως την δεύτερη θέση και τελικά 3ος λόγω…Κουλμπάκοφ.

Το ανάποδο; Μετά την επιτυχία με την τρίτη θέση με Μπούργος και την επική ανατροπή με την ΑΕΚ, διατήρηση του Αργεντίνου στην τεχνική ηγεσία, ενώ έβλεπε και ο ίδιος το λάθος, κακές και ακριβές μεταγραφές που οδήγησαν σε αποκλεισμό στην Ευρώπη και κακές βάσεις για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Μετά την έξοδο στην Ευρώπη, λάθος με κάκιστη επιλογή τεχνικού διευθυντή -που μας είπε ότι ήταν δική του επιλογή ο Τερζής-και δεν χρειάζεται προετοιμασία και για μία ακόμα φορά λεπτομέρειες που έκαναν την διαφορά ώστε το…πέναλτι του Οντουμπάγιο να πάει άουτ και να μείνεις εκτός Ευρώπης και μετά από δύο ήττες με ΟΦΗ, Λαμία να επιστρέψει ο Μάντζιος για να σώσει οτιδήποτε σώζοταν. Καλές επιλογές τον Ιανουάριο-σε αντίθεση με τις πολλές λάθος του καλοκαιριού- αποκλεισμός της ΑΕΚ, δύο νίκες επί του ΠΑΟΚ, άλλες δύο επί του ΠΑΟ κα 2 ισοπαλίες με ΑΕΚ, ΟΣΦΠ που τους στέρησαν τον τίτλο.

Μάντζιος

Τι θα έκανε ο Μάντζιος με τον μπάτζετ των άλλων μεγάλων;

Και εδώ θα ανοίξω μία παρένθεση. Ο Μάντζιος που τον θεωρώ τον καλύτερο Έλληνα προπονητή που δουλεύει στην Ελλάδα τα πέτυχε τα παραπάνω χωρίς να έχει φτιάξει αυτός την ομάδα και με μπάτζετ στο ένα πέμπτο από τους υπόλοιπους. Επειδή όμως και εδώ το αποτέλεσμα μετράει, το ότι ο Λουτσέσκου που αποθεώνεται τον κέρδισε μόνο στο ένα παιχνίδι από τα 4 που έπαιξαν και μάλιστα με 16-3 τελικές υπέρ του Άρη, απολαμβάνει την κατάκτηση του αποτελέσματος στο τέλος και στις…λεπτομέρειες.

Η αποτυχία του Άρη στο πρωτάθλημα είναι ότι έμεινε εκτός Ευρώπης και φυσικά μπροστά στην αποτυχία της κατάκτησης του κυπέλλου για μία ακόμα φορά εμφανίζονται οι λεπτομέρειες που δεν έστειλαν στο δοκάρι και μέσα την μπάλα, αλλά και πάλι έξω.

Αυτές, λοιπόν, τις λεπτομέρειες οφείλει να τις προσέξει η διοίκηση και να αλλάξει πράγματα στην καθημερινότητα της ομάδας. Αλλά για να μην τρελαθούμε κιόλας. Δώστε στον Μάντζιο τα ρόστερ των υπολοίπων και κυρίως την σφυρίχτρα τους και θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος.

Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει. Το θέμα είναι πώς ο Άρης μπορεί να διαφοροποιήσει το status του και να πάει προς τα πάνω. Εδώ είναι το κομμάτι που στέκεται και η πλειοψηφία του κόσμου.

Η κουβέντα για τον… συμπαίκτη

Αν ρίξει κάποιος μία ματιά στα περισσότερα σχόλια των φίλων του Άρη θα διαπιστώσει ότι η έντονη ένστασή του είναι πώς δεν άκουσε τίποτα για το κομμάτι των συμπαικτών. Θεωρώ προσωπικά ότι είναι το θέμα για το οποίο πρέπει να…συμπληρώσει την δημόσια τοποθέτησή του ο κ. Καρυπίδης εκτός αν υπάρχει κάτι στα σκαριά, οπότε και εκεί θα προτιμήσω τις πράξεις από τα λόγια. Επειδή όμως δεν πρέπει να τάζεις σε παιδί και οπαδό, μία τοποθέτηση για το τι τελικά συνέβη με τους ανθρώπους που κατά δήλωσή του ήταν κοντά στο να τρίβουμε τα μάτια μας, θα ξεδιαλύνει την κατάσταση. Θεωρώ ότι πρέπει ο Θόδωρος Καρυπίδης να το ξεκαθαρίσει. Να μιλήσει με ειλικρίνεια στον κόσμο και για αυτό το θέμα και τότε ο κόσμος θα του το αναγνωρίσει. Ο Αρειανός ξέρει τι μάχη πρέπει να δώσει και φέτος απέναντι σε Θεούς και Δαίμονες.

Ίσως διαφορετικούς από τα προηγούμενα χρόνια με (Ντουρμισάι, Οριόλ και λοιπούς,Λάτσκοφ, αφαιρέσεις βαθμών, απαγόρευσης μεταγραφών, απειλές για την αδειοδότηση, καθημερινή δολοφονία χαρακτήρων με επαίσχυντα επικοινωνιακά τεχνάσματα για υποτιθέμενες συμμαχίες και τρυπήματα και φυσικά κυνηγητό από ταλαντούχες σφυρίχτρες εντός και εκτός συνόρων), αλλά με τον ίδιο στόχο να εξουδετερώσουν αυτόν που διεκδικεί να σπάσει την τετράδα, που τόσο ωραία τα έχει μοιρασμένα.

Οι κατηγορίες επενδυτή και ο μόνος τρόπος να έρθει ένας…μεγάλος στον Άρη

Ίσως τα παραπάνω να είναι και η απάντηση στα περί μη έλευσης επενδυτή. Στην ουσία ο Καρυπίδης με την τοποθέτησή του προκάλεσε όποιον έχει την οικονομική δυνατότητα και θέλει την ΠΑΕ να εμφανιστεί. Προσωπικά θεωρώ ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο με 3 τρόπους μπορεί να εμπλακείς αν είσαι πολύ δυνατός οικονομικά. Προσέξτε τι γράφω. Αν είσαι πραγματικά δυνατός και θέλεις να αναλάβεις μία μεγάλη ομάδα όπως ο Άρης.

Ο πρώτος και συχνότερος στην Ελλάδα, να υποστηρίζεις και να έχεις…τρέλα με μία ομάδα. Τέτοιος για τον Άρη δεν υπήρξε…ποτέ, οπότε πάμε παρακάτω. Ο δεύτερος να προκύψεις…φυτευτός από την κυβέρνηση για διάφορους λόγους. Αν και πλέον δεν χρειάζεται να πάρεις τον Άρη για να σου δώσουν…έργα καθώς πλέον η εκάστοτε κυβέρνηση παρακαλάει για επενδυτές που αν τους…ζορίσεις κιόλας θα πάνε να επενδύσουν στα Σκόπια και στην Βουλγαρία. Παράλληλα γιατί να χαλάσει την…καρδιά της με τους 4 ισχυρούς πόλους και να προσθέσει τον πέμπτο της μοναδικής ομάδας με τόσο κόσμο που ακόμα και έτσι τους χτυπάει και τους παραχτυπάει, αλλά προφανώς δεν μπορεί να πάρει και τίτλους;

Οπότε πάμε στον τρίτο τρόπο που είναι ο μοναδικός από τον οποίο μπορεί να προκύψει μελλοντικά για τον Άρη ένας μεγάλος και πραγματικά σίγουρος. Γεωπολιτικοί λόγοι που θα φέρουν στην Θεσσαλονίκη με την στρατηγική θέση, το αντίπαλο δέος στον επενδυτή που ξαφνικά εμφανίστηκε με τον ίδιο τρόπο και με τον ίδιο ακριβώς στόχο. Αν προκύψει και έρθει κάποιος…τέτοιος οι τοπικοί άρχοντες του Ελλαδιστάν και του πεντακάθαρου ελληνικού ποδοσφαίρου θα μοιράσουν και πέμπτο κομμάτι της πίτας. Τότε όλα θα γίνουν πολύ εύκολα…

Τι γίνεται όμως ως τότε που μπορεί να είναι και…ποτέ; Κάνε ότι καλύτερο μπορείς και δώσε την μάχη έτοιμος, στελεχωμένος, ψιλιασμένος, μαχητής, με πίστη, οργανωμένος και φυσικά με…επικοινωνία. Θα έχεις πολλαπλασιάσει τις πιθανότητες ότι αυτή την φορά θα πάει δοκάρι και μέσα έστω και αν βρουν ένα τρόπο να το ακυρώσουν και να ξεφτιλιστούν. Εσύ θα έχεις κάνει ότι καλύτερο μπορείς…

ΥΓ1 Ένα τεράστιο μπράβο στην ΚΑΕ Άρης για την ανανέωση του Βασίλη Τολιόπουλου. Συγχαρητήρια και σε όσους βιάστηκαν να γράψουν ότι φεύγει και εντός της σεζόν και 2-3 μέρες πριν υπογράψει. Αυτονόητη η στήριξη και…διπλασιασμός τουλάχιστον των διαρκείας σε σχέση με πέρσι.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!