Τα προφίλ των Μάριμπορ και Μπότεφ, υποψήφιων αντίπαλων του Παναθηναϊκού

Τα προφίλ των Μάριμπορ και Μπότεφ, υποψήφιων αντίπαλων του Παναθηναϊκού

Νίκος Αθανασίου
Η Μάριμπορ

bet365

Διαβάστε στο Gazzetta την «ταυτότητα» του ζευγαριού Μπότεφ-Μάριμπορ, από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League.

Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League τον νικητή του ζευγαριού Μπότεφ-Μάριμπορ και το Gazzetta σας παρουσιάζει όσα πρέπει να ξέρετε για την ομάδα από την Βουλγαρία και εκείνη από την Σλοβενία που θα κοντραριστούν στις 11 και 18 Ιουλίου για να συναντήσει μία εκ των δύο το Τριφύλλι.

Το προφίλ της Μπότεφ

Η Μπότεφ Πλόβντιβ ιδρύθηκε το 1912 και αγωνίζεται στο στάδιο «Χρίστο Μπότεφ», χωρητικότητας 18.777 θεατών. Αποτελεί μία από τις μεσαίες ομάδες του βουλγαρικού πρωταθλήματος, έχοντας κατακτήσει κατά το παρελθόν 2 πρωταθλήματα(1929, 1967), 4 κύπελλα(1962, 1981, 2017, 2024), 1 Σούπερ Καπ και ένα Βαλκανικό Κύπελλο το 1972.

Βρέθηκε στον πρώτο προκριματικό γύρο του Europa League, καθώς κατέκτησε το Κύπελλο στην Βουλγαρία, επικρατώντας στον τελικό επί της Λουντογκόρετς με 3-2. Στο πρωτάθλημα της σεζόν 2023/2024 τερμάτισε στην έβδομη θέση, έχοντας 12 νίκες, 8 ισοπαλίες και 10 ήττες στη κανονική διάρκεια.

Μεγάλο της αστέρι και πιο ακριβός της ποδοσφαιριστής είναι ο 19χρονος Νιγηριανός εξτρέμ, Εμάνουελ Ουμέ ενώ τον ακολουθεί ο Κροάτης στράικερ, Μάρτιν Σέκουλιτς.

Προπονητής του συλλόγου είναι ο 48χρονος Σέρβος τεχνικός, Ντούσαν Κέρκεζ, ο οποίος ανέλαβε την ομάδα τον Σεπτέμβριο του 2023. Κατά το παρελθόν έχει δουλέψει στη Τσουκαρίσκι, την ΑΕΛ Λεμεσού και την Ανόρθωση ως επικεφαλής της ακαδημίας.

To προφίλ της Μάριμπορ

Η Μάριμπορ αποτελεί μία από τις μεγάλες και παραδοσιακές δυνάμεις του σλοβενικού ποδοσφαίρου, η οποία είχε τεθεί αντιμέτωπη με τον Παναθηναϊκό στους ομίλους του Europa League την σεζόν 2012/2013.

Ιδρύθηκε το 1960, έχει έδρα το «Ljudski vrt», χωρητικότητας 11.708 θεατών. Έχει κατακτήσει 16 πρωταθλήματα(το πιο πρόσφατο το 2022), εννιά Κύπελλα, 4 Σούπερ Καπ και ένα Ιντερτότο το 2006.

Στον δρόμο του Τριφυλλιού έρχεται ως η περσινή δεύτερη του πρωταθλήματος, καθώς κατέκτησε 67 βαθμούς ενώ η πρωταθλήτρια, Τσέλιε 79, έχοντας 19 νίκες, 10 ισοπαλίες και 7 ήττες.

Μεγάλο της αστέρι είναι ο Αυστριακός στράικερ, Άρνελ Γιακούποβιτς. Προπονητής του συλλόγου είναι ο Άντε Σιμούντζα από τον Οκτώβριο του 2023. Ο Σλοβένος τεχνικός έχει δουλέψει στη Λουντογκόρετς, την Μούρα, την Μάριμπορ ακόμη μία φορά και την Αλουμίνι.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα