Μια ιδανική κλήρωση για τον Παναθηναϊκό και οι έμπρακτες αποδείξεις στο «καυτό» θέμα του Ιωαννίδη

Μια ιδανική κλήρωση για τον Παναθηναϊκό και οι έμπρακτες αποδείξεις στο «καυτό» θέμα του Ιωαννίδη

Μια ιδανική κλήρωση για τον Παναθηναϊκό και οι έμπρακτες αποδείξεις στο «καυτό» θέμα του Ιωαννίδη

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου σχολιάζει το συναπάντημα του Τριφυλλιού με τον νικητή του ζευγαριού Μπότεφ-Μάριμπορ και τα συνεχόμενα «άκυρα» των «πρασίνων» στις μυθικές προτάσεις για τον Φώτη Ιωαννίδη.

O Παναθηναϊκός επέστρεψε πέρσι στους ευρωπαϊκούς ομίλους μετά από επτά χρόνια απουσίας, το έκανε μέσα από ένα εντυπωσιακό καλοκαίρι με τον αποκλεισμό και της Μαρσέιγ στο Βελοντρόμ αλλά ο σύλλογος έχει ακόμη πολύ δρόμο για να φτάσει σε League Stage, μέσα από μονοπάτια στο ξεκίνημα της σεζόν που δεν θα είναι δύσβατα, κακοτράχαλα και επικίνδυνα.

Για όσο διάστημα, λοιπόν, το Τριφύλλι θα μπαίνει σε θερινές κληρώσεις και θα είναι ανίσχυρο, θα παρακαλά για την βοήθεια της θεάς τύχης. Τύχη που την είχε με το μέρος του στη σημερινή διαδικασία. Η καλή μέρα φάνηκε από το πρωί της Τετάρτης, από τα υπογκρούπ της UEFA, όταν το κλαμπ γλίτωσε αρκετούς δύσκολους υποψηφίους(Άγιαξ, Τραμπζονσπόρ, Ραπίντ, Μόλντε, Σερκλ Μπριζ).

Η Μπράγκα ήταν ο μοναδικός «σκόπελος», έπεσε πάνω στην Μακάμπι Τίκβα.

Ο νικητής του ζευγαριού Μπότεφ-Μάριμπορ, είναι μια ιδανική κλήρωση για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League, πόσω μάλλον όταν μιλάμε για έναν σύλλογο που βρίσκεται στο 222 της γενικής κατάταξης. Το εμπόδιο θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερο.

Ο έβδομος του περσινού βουλγάρικου πρωταθλήματος αλλά Κυπελλούχος και ο δεύτερος της σλοβενικής λίγκας δεν μπορούν να αποτελούν φόβητρο, δεν μπορούν παρά να αποτελούν μία πολύ καλή κλήρωση για το Τριφύλλι.

Ναι οι προπονητές έχουν τα δίκια τους όταν λένε πως «οι κληρώσεις αν είναι καλές ή κακές φαίνονται στο γήπεδο», αλλά όπως και να το κάνουμε είναι άλλος ο συντελεστής δυσκολίας με τον Άγιαξ, την Μπράγκα και πάει λέγοντας και εντελώς διαφορετικός με ομάδες τύπου Μάριμπορ και Μπότεφ. Προφανώς για τον Παναθηναϊκό θα μπορούσε να γίνει ακόμη καλύτερη η συνθήκη, αν από αυτό το ζευγάρι αυτό περάσουν οι Βούλγαροι αλλά έχουμε δρόμο μέχρι τότε, να τα δούμε και αυτά.

Όπως και να έχει το καθήκον της ομάδας του Ντιέγκο Αλόνσο είναι να περάσει όποιον από τους δύο και αν συναντήσει στο δρόμο της, αυτό θα είναι το αυτονόητο δεν θα συνιστά κάποιο ανδραγάθημα ποδοσφαιρικό. Η κανονικότητα έχει επιστρέψει εδώ και καιρό στον Παναθηναϊκό, οπότε τα «πρέπει» είναι φυσιολογικά τεράστια είτε μιλάμε για την Ευρώπη είτε για την Ελλάδα.

Προφανώς ούτε οι Βούλγαροι αλλά πολύ περισσότερο και οι Σλοβένοι δεν είναι για... πέταμα, δεν είναι για να τους υποτιμήσεις αλλά η πρόκριση θα εξαρτηθεί σε πρώτο βαθμό από το πως θα παρουσιαστεί ο Παναθηναϊκός. Αυτός είναι ο δυνατός, αυτός είναι το φαβορί και πρέπει να το επιβεβαιώσει μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Από κει και πέρα, το «καυτό» θέμα των ημερών είναι ο Φώτης Ιωαννίδης και ο χορός εκατομμυρίων στα πόδια του. Ο Παναθηναϊκός έριξε διπλό «άκυρο» στην Ίπσουιτς, στις μεγαλύτερες προτάσεις που έχουν κατατεθεί ποτέ για Έλληνα ποδοσφαιριστή. Όχι στα 22.5, όχι και στα 25!

Η Σπόρτινγκ και η Μπολόνια παρακολουθούν «ζεστά» την υπόθεση αλλά η διοίκηση του Τριφυλλιού κάνει πράξη, δείχνει με τον πλέον έμπρακτο τρόπο το «δεν θέλουμε να πουλήσουμε αυτό το καλοκαίρι τον Ιωαννίδη και το συζητάμε μόνο αν έρθει κάτι εξωπραγματικό».

Τον περασμένο Νοέμβριο όταν ήταν και πάλι hot η συζήτηση για τον Φώτη, αναφέραμε πως η αξία του Ιωαννίδη είναι λάθος να εκτιμηθεί τότε. Μεσούσης της σεζόν. Τα όσα έκανε ο διεθνής στράικερ μέχρι το φινάλε της αγωνιστικής περιόδου ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακά και η χρηματιστηριακή του αξία... εκτοξεύθηκε!

Αν το κλαμπ έλεγε «ναι» στα 25 εκατομμύρια των Άγγλων(45-50% ποσοστό μεταπώλησης κατέχει ο Λεβαδειακός), κανείς δεν θα μπορούσε να πει το παραμικρό, έχοντας σοβαρά ποδοσφαιρικά επιχειρήματα. Μιλάμε για μία ομάδα που η ακριβότερη πώλησή της ήταν τα 5.5 εκατομμύρια του Σισέ από την Λάτσιο το 2011, μιλάμε για ομάδα από την Premier League, ποιός Έλληνας παίκτης δεν θα ήθελε να αγωνιστεί εκεί και μάλιστα ως πρωταγωνιστής;

Ο Παναθηναϊκός, όμως, και καλά κάνει, παραμένει σταθερός στην αρχική του άποψη. Δεν θέλει να πουλήσει τώρα τον Ιωαννίδη γιατί επιθυμεί να «χτίσει» γύρω από αυτόν την ομάδα της χρονιάς που ξεκίνησε, πιστεύοντας πως η αξία του μπορεί να ανέβει ακόμη περισσότερο και προσφέροντάς του ένα τεράστιο συμβόλαιο, ένα από τα μεγαλύτερα στην ομάδα. Το αξίζει, εξάλλου, πέρα για πέρα.

Οι μόνοι παράγοντες που μπορούν να αλλάξουν τα παραπάνω δεδομένα είναι οι εξής:

  • Να ξεπεράσει κάποιος σύλλογος τα 30 εκατομμύρια ευρώ για να κάτσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης ο Παναθηναϊκός. Όχι για να αποδεχθεί την προσφορά αλλά για να την συζητήσει. Τα 25 είναι πολύ μακριά από το ποσό που θα δελέαζε τους «πράσινους».
  • Να πιέσει ασφυκτικά ο ποδοσφαιριστής, κρίνοντας πως υπάρχει προσφορά που να τον καλύπτει στο 100%, τόσο σε ποδοσφαιρικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Τούτη την στιγμή τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει προκύψει αλλά όταν 19 Ιουνίου «σκάνε» και απορρίπτονται προτάσεις στα 25 εκατομμύρια ευρώ, κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποκλείσει το οτιδήποτε...

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.