Άρης: Η πρώτη ουσιαστική συζήτηση με τον Φαμπιάνο δημιούργησε προϋποθέσεις παραμονής

Άρης: Η πρώτη ουσιαστική συζήτηση με τον Φαμπιάνο δημιούργησε προϋποθέσεις παραμονής

Ο Φαμπιάνο

bet365

Η υπογραφή νέου συμβολαίου πιθανόν να μην ξεκαθαρίσει πριν τα τέλη του μήνα αλλά δεν αμφισβητείται ότι η χθεσινή (19/6) συζήτηση μεταξύ του Θόδωρου Καρυπίδη και του Φαμπιάνο Λέισμαν ήταν η πρώτη ουσιαστική για τη δημιουργία προϋποθέσεων παραμονής του Βραζιλιάνου κεντρικού αμυντικού.

Είναι ευδιάκριτο ότι στην προκειμένη περίπτωση κάθε πλευρά βλέπει τα δεδομένα με το σκεπτικό εξυπηρέτησης των συμφερόντων της. Η στάση του Άρη είναι θεμιτή ή μάλλον εμπεριέχει λογική καθώς η αγωνιστική και οικονομική αξιολόγηση του παίκτη φτάνει έως ένα επίπεδο καθώς μετά ακολουθεί η κόκκινη γραμμή τόσο στα οικονομικά της εταιρίας, κυρίως όμως στη μεταγραφική πολιτική της. Προφανώς βάζει στο ζύγι και την ηλικία του ποδοσφαιριστή. Ο δε Φαμπιάνο Λέισμαν θέλει να εξαργυρώσει μια καλή τριετία και γνωρίζει ότι φέτος θα υπογράψει το τελευταίου του μεγάλο συμβόλαιο πριν την επιστροφή του στη Βραζιλία (πιθανόν) για την ολοκλήρωση της καριέρας του. Εμμέσως πλην σαφώς το είπε εξάλλου στην τελευταία του συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας του.

Η αλήθεια είναι επίσης ότι η πρώτη ουσιαστική και ειλικρινής συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών ήταν αυτή που έγινε χθες το πρωί. Δίχως μασημένα λόγια αλλά με ξεκάθαρες κουβέντες. Δεν έχει σημασία αν κατατέθηκε επίσημη πρόταση γιατί μεγαλύτερη αξία έχει το οικονομικό περίγραμμα που κατέθεσε ο Άρης.

Διετές συμβόλαιο με (ελαφρώς) αυξημένες απολαβές σε σχέση με την τελευταία χρονιά του κι εν τέλει, προσκόμιση ουσιαστικών αποδείξεων για την επιθυμία επέκτασης της συνεργασίας. Το ίδιο ισχύει και από την άλλη πλευρά. Πληροφορίες του Gazzetta αναφέρουν ότι ο Φαμπιάνο δεν αναφέρθηκε μόνο στα χρήματα που ο ίδιος θα εισπράξει, εφόσον παραμείνει στην ομάδα.

Ο Βραζιλιάνος δεν είναι άγνωστος μεταξύ αγνώστων αλλά από τους πλέον ζωντανούς οργανισμού μέσα σε αυτόν της ομάδας. Ξέρει ότι η καθημερινότητα δεν είναι αυτή που θα έπρεπε για έναν επαγγελματικό σύλλογο ο οποίος θέλει να προοδεύσει. Η κατάσταση σκιαγραφήθηκε ξεκάθαρα και με σκοπό τη διόρθωση των περιβόητων παραλείψεων για τις οποίες γίνεται λόγος και αναμένονται πράξεις.

Κατά το περιβάλλον του έμπειρου κεντρικού αμυντικού υπάρχει ενδιαφέρον από τα Εμιράτα και το Κατάρ. Το δε συμβόλαιό του με τον Άρη λήγει στις 30 Ιουνίου και η συζήτηση ουσιαστικά περιλάμβανε αυτό το απλοϊκό ή μάλλον λαϊκό «θα ανέβω εγώ, αλλά… πέσε κι εσύ». Όντως ειπώθηκε και είναι λογικό. Αν ο Φαμπιάνο είχε αποφασίσει να αλλάξει ήπειρο, η κουβέντα δεν θα είχε διάρκεια αλλά θα ολοκληρωνόταν με συνοπτικές διαδικασίες. Αυτό δεν έγινε. Ένας άνθρωπος ο οποίος ενδιαφέρεται για την παραμονή του στο ίδιο περιβάλλον συζητά και για τη διόρθωση συνθηκών κι αυτό έγινε.

Εν τέλει, την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξει οριστική εξέλιξη. Το σίγουρο είναι ότι επρόκειτο για την πρώτη ουσιαστική επαφή η οποία όντως δημιούργησε προϋποθέσεις για την ανανέωση της συνεργασίας. Οι πιθανότητες παραμένουν μοιρασμένες αλλά από εκεί που μπορούσαν να καλυφθούν με τα δάχτυλα μιας παλάμης, τώρα είναι περίπου στα μισά…

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα