ΑΕΚ: Δένουμε τις ζώνες μας... Παρτιζάνε και περιμένουμε λοιπόν!

ΑΕΚ: Δένουμε τις ζώνες μας... Παρτιζάνε και περιμένουμε λοιπόν!

ΑΕΚ: Δένουμε τις ζώνες μας... Παρτιζάνε και περιμένουμε λοιπόν!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για τη συνέντευξη Τύπου του Μάριου Ηλιόπουλου και όσα μας έδωσε αυτή σε όλα τα επίπεδα για τον νέο ιδιοκτήτη...

Εξαιρετικά σημαντική όπως αναμενόταν η συνέντευξη Τύπου του Μάριου Ηλιόπουλου για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ και κυρίως για το γεγονός ότι τοποθέτησε με το... καλημέρα πολύ ψηλά τον πήχη. Διότι τέτοιος άνθρωπος είναι σαν επιχειρηματίας και το γεγονός ότι εκεί επιδίωξε και κατάφερε να το πάει... ψηλά το έργο, άρα εκ των πραγμάτων στον... Θεό θα τοποθετούσε τον πήχη και για το νέο του επαγγελματικό (με μπόλικη δόση συναισθήματος όπως μας εξήγησε) εγχείρημα με την ΠΑΕ ΑΕΚ. Αυτό που ξεχωρίζει και έχει τεράστια σημασία (και ουσία για μένα) είναι πως το έκανε δίχως να τάξει και να λαϊκίσει με μπάτζετ και μεταγραφές.

Διότι είναι αλήθεια ότι κάποιοι, ακόμη και το 2024, περιμένουν να ακούσουν σε συνέντευξη Τύπου νέου ιδιοκτήτη ενός club, μεταγραφές και νούμερα διαθέσιμα για την ενίσχυση του ρόστερ. Κάτι που αν γινόταν προσωπικά θα με έβαζε σε πολύ δύσκολες σκέψεις και θα μου είχε προκαλέσει πολύ μεγάλο προβληματισμό. Διότι δεν είναι δυνατόν να μιλήσει ο νέος ιδιοκτήτης ειδικά και με πρόσωπα συγκεκριμένα και με θέσεις για την ενίσχυση της ομάδας. Ακόμη περισσότερο με τον Ματίας Αλμέιδα να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις και να ακούει το νέο... αφεντικό του. Θα του έκανε νομίζω αρνητική εντύπωση αν θα άκουγε τέτοια πράγματα από τον Μάριο Ηλιόπουλο.

Αυτό που προσωπικά κρατάω είναι η... λύσσα που έβγαλε για επιτυχία ο νέος ιδιοκτήτης της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ. Η ηγετική φυσιογνωμία που έβγαλε και το γεγονός ότι παρουσίασε σαν μονόδρομο την επιτυχία για την ΑΕΚ στο αγωνιστικό. Ο λόγος του προφανώς και για κάποιους μπορεί να φάνηκε περίεργος, διαφορετικός, άγνωστος και σε κάποιους να μην άρεσε γιατί έπρεπε και να καταλαβαίνουν πίσω από όσα έλεγε. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι ακόμη ποδοσφαιρικός, μα θα μπορούσε να είναι; Σε καμία των περιπτώσεων. Ωστόσο επειδή είδα ξανά τη συνέντευξη προτού γράψω, θεωρώ ότι αναδείχτηκε η δίψα του και το ότι είναι ηγετική προσωπικότητα και μάλιστα ισχυρή!

Όσα είπε για Αλμέιδα, ο σεβασμός και το γεγονός ότι δεν κρύφτηκε!

Ο Μάριος Ηλιόπουλος, ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ

Όσοι τον καταλάβαμε λοιπόν σχετικά με το αγωνιστικό και όσα είπε για την ενίσχυση της ΑΕΚ τούτο το καλοκαίρι, πρώτο δικό του, θα κάνουμε αυτό ακριβώς που είπε: δένουμε την ζώνη ασφαλείας μας και περιμένουμε... Έτσι ακριβώς όπως το είπε πολλές φορές με νόημα και με προοπτική για το άμεσο μέλλον και την ενίσχυση στο ρόστερ του Ματίας Αλμέιδα. Πίσω από τις λέξεις μια μόνο μετάφραση έχει η (πολλές φορές ειπωμένη από εκείνον) ατάκα για δέσιμο της ζώνης και φύγαμε (και να το απολαύσουμε). Εξαιρετικά ουσιαστικό και σημαντικό ότι όλα θα γίνουν με ένα στόχο: να ικανοποιηθεί στο πιο σημαντικό βαθμό (απόλυτο δεν γίνεται ποτέ) τα "θέλω" του Πελάδο.

Εξίσου σημαντικά όσα αποκάλυψε για τον Αργεντινό τεχνικό και το γεγονός ότι ήταν ο πρώτος και μόνος που γνώριζε τα πάντα και ότι η γνωριμία τους πάει μήνες πίσω. Διότι προέκυψαν κάτι ...φίδια στα social media (ευτυχώς μόνο) σχετικά με το ότι ο Πελάδο δεν ήξερε κάτι, ότι έχει ξενερώσει με την όλη φάση, ακόμη και... φαντάσματα για αποχώρηση υπήρχαν, αλλά ευτυχώς επαναλαμβάνω, δεν τα πίστεψε κανείς. Ο σεβασμός που έδειξε ο Μάριος Ηλιόπουλος για τον Ματίας Αλμέιδα κλείνοντας τη συνέντευξη Τύπου μιλώντας του στα ισπανικά και με τέτοια αγκαλιά και αληθινό θαυμασμό απέναντι του. Η σχέση τους μπορεί να γίνει αντίστοιχη (και μακάρι) με αυτή που υπήρχε και με Μελισσανίδη, αλλά ακόμη πιο δυνατή!

Πρέπει να αναγνωριστεί και πως εκτός από το γεγονός ότι δεν υπήρχαν τρελές στην αναφορά του, το πάει απόλυτα σωστά με τη διατήρηση των στελεχών και ότι αναγνωρίζει πως πρόκειται για καλοκουρδισμένο ρολόι όπως το χαρακτήρισε. Διότι για να προκληθεί απογείωση δεν χρειάζεται το "αλλάζω τα πάντα", αλλά το "προσθέτω κομμάτια για να πετύχω την αναβάθμιση παντού". Κρατάς τα θετικά και περιορίζεις τα αρνητικά και επιδιώκεις να πετύχεις να τα κάνεις όλα καλύτερα. Επίσης εξαιρετικά σημαντικό πως δεν κρύφτηκε σε καμία ερώτηση, ότι απάντησε σε όλα και για όλους, ακόμη και για τον Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό (σχετικά με τον αδερφό του)...

Από δω και πέρα σημασία θα έχουν οι πράξεις όπως και ο ίδιος σωστά είπε: Δένουμε τις ζώνες μας... Παρτιζάνε και περιμένουμε λοιπόν...

Ο Μάριος Ηλιόπουλος, ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...