Ολυμπιακός: Έχει λύση εκ των έσω για αντι-Γιόβετιτς;

Ολυμπιακός: Έχει λύση εκ των έσω για αντι-Γιόβετιτς;

Ολυμπιακός: Έχει λύση εκ των έσω για αντι-Γιόβετιτς;

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος επιχειρεί να δώσει μέσα από το blog του στο gazzetta μία απάντηση σε ένα ερώτημα που αφορά σημαντικό κομμάτι του ρόστερ του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να ανανεώσει τη συνεργασία του με τον Γιόβετιτς. Τουλάχιστον μέχρι στιγμής αυτό ισχύει κι όσο κι αν στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ, δεν υπάρχει κάτι που να μας οδηγεί σε πιθανή μεγάλη ανατροπή.

Οπότε είναι ένα θέμα ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του στο ρόστερ του Ολυμπιακού την επόμενη σεζόν. Ο αντικαταστάτης ενός μεσοεπιθετικού που συνήθως ως αλλαγή στο β΄ημίχρονο, αλλά ενίοτε και ως βασικός, μπορούσε να κάνει τη διαφορά με ένα γκολ η, μία ασίστ, παίζοντας πίσω από τον σέντερ φορ-και κάποιες φορές και λίγο πιο πλάγια (ο Μαυροβούνιος από αριστερά). Μην ξεχνάμε ότι ο Γιόβετιτς ήταν πολύτιμος με οκτώ γκολ κι εφτά ασίστ, αλλά και με τη γενικότερη δραστηριότητα του, ειδικά επί Μεντιλίμπαρ- το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί να…αντέξει όταν δεν παίζει, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τα αποδυτήρια και τον προπονητή.

Τέλος πάντων, το ερώτημα που θα επιχειρήσω να απαντήσω είναι αν υπάρχει εκ των έσω στον Ολυμπιακό λύση για τη θέση του Γιόβετιτς. Κι αν δεν κάνω λάθος, τη μοναδική περίπτωση που θα έβλεπα, βγάζοντας έξω τη λύση του Μασούρα όσο δεν ανανεώνει, θα ήταν αυτή του Πεπ Μπιέλ! Μία ξεχωριστή «ιστορία» για τον Ολυμπιακό. Πολυδάπανη μεταγραφή, επιθετικογενής παίκτης που σου δείχνει κάποιες φορές ωραία πράγματα στο παιχνίδι, αλλά και που άλλες φορές ψάχνεις να τον βρεις.

ΜΠΙΕΛ

Πρέπει, όμως, να δεχθούμε ότι ο Μπιέλ είναι τέτοιο στιλ που λέμε. Μπορεί να είναι μία λύση, άλλοτε ως βασικός και άλλοτε ως αλλαγή, για τη θέση πίσω από τον φορ, ίσως καμιά φορά και από τα πλάγια, με την προοπτική να κάνει κάποιο γκολ η, κάποια ασίστ. Το έχει, δεν είναι ότι δεν το έχει. Πέρυσι, πρώτη του σεζόν, και πριν τον πιάσουν τα «περίεργα» του, είχε δείξει καλά στοιχεία. Και τέλειωσε τη σεζόν βάζοντας 10 γκολ (του έφαγαν κι ένα στο 3-1 στη Φιλαδέλφεια ως δήθεν αυτογκόλ, ενώ είχε σκοράρει και στη Λεωφόρο) και φτιάχνοντας εννιά. Ακόμη και όσο έπαιξε φέτος, ουσιαστικά μέχρι το Νοέμβριο, πρόλαβε κι έβαλε δύο γκολ κι έφτιαξε άλλα τέσσερα.

Κοιτάξτε, δεν λέω ότι πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι από τον Μπιέλ, ίσα ίσα. Ενίοτε είναι και εκνευριστικός, είτε με την αστοχία του, είτε με την επιμονή του να κουβαλάει την μπάλα και να την χάνει, είτε με την αδυναμία του να προσφέρει ανασταλτικά. Ότι «κάτι» βλέπουμε πάνω του, όμως, το βλέπουμε. Και με τον Μεντιλίμπαρ στην τεχνική ηγεσία, δεν ξέρεις πώς θα αντιδράσει ο παίκτης. Μπορεί να το δει ως μία τελευταία μεγάλη ευκαιρία να κάνει το παραπάνω στον Ολυμπιακό και αύριο μεθαύριο να γυρίσει στην Ισπανία, με άλλες προϋποθέσεις και όχι όπως θα επέστρεφε τώρα, με κάτω το κεφάλι, έχοντας πάει δανεικός στην Μπουντεσλίγκα, με μηδέν γκολ και μηδέν ασίστ στην Άουγκσμπουργκ στο β΄μισό της σεζόν.

ΧΑΤΖΙΣΑΦΙ - ΜΠΙΕΛ

Θα πρέπει, βέβαια, ο Μπιέλ εκτός της συμμετοχής σε φάσεις γκολ, να τρέξει, να πρεσάρει μπροστά, να πιέσει. Και φυσικά να κάτσει και στον πάγκο όταν κρίνει ο προπονητής. Διότι, ο Ολυμπιακός πλέον παίζει πίσω από τον φορ πολύ συχνά και με τον Τσικίνιο. Ανάλογα δηλαδή με την ιδιαιτερότητα των αγώνων αλλάζει πρόσωπο εκεί ο συμπατριώτης του Ισπανού μεσοκυνηγού, ο Μεντιλίμπαρ.

Θα μου πείτε, με Ισπανούς ήταν και πριν στον Ολυμπιακό ο Μπιέλ: με τον Κορμπεράν, τον Μίτσελ και τον Μαρτίνεθ! Τι να σας πω-ο Μεντιλίμπαρ ανασταίνει και νεκρούς!

Άσχετο:

Ποια είναι η ελληνική ομάδα που ρωτάει στην Βραζιλία για τον Ντμίτρι Παγέτ; Τον 37χρονο Γάλλο, πρώην άσο των Μαρσέιγ, Σεντ Ετιέν, Γουέστ Χαμ, Ναντ και Λιλ, που παίζει «περίπου» στις θέσεις (έξω αριστερά και 10άρι) που έπαιζε ο Μπερνάρντ στον Παναθηναϊκό;

Ο Παγέτ εδώ κι ένα χρόνο έχει υπογράψει στη Βάσκο Ντα Γκάμα, με την οποία έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2025. Στην Βραζιλία έχει 32 παιχνίδια (έχασε αρκετά λόγω τραυματισμών), με τέσσερα γκολ κι οκτώ ασίστ.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Εγώ δεν ξέρω από μπάσκετ, αλλά όπως μου τα είπαν, έτσι σας τα λέω.

Ο Ολυμπιακός, λέει, έκανε τεράστια πρόταση στον Βεζένκοβ, Βεζενκόβ πως τον λένε, ύψους 10 εκ. Ευρώ για τρία χρόνια!

Κι ο Παναθηναϊκός ακολούθησε με κόντρα ρελάνς, νομίζω απίστευτη: 17εκ. Ευρώ για τρία χρόνια!!!

ΣΑΣΑ

Νομίζω δε ότι η πηγή είναι αξιόπιστη.

Και για το τέλος ένα Emoji

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.