Ολυμπιακός: Η ισοπαλία Ποντένσε-Φορτούνη, το 37άρι του Ελ Κααμπί και τα μειονεκτήματα των τριών κορυφαίων

Ολυμπιακός: Η ισοπαλία Ποντένσε-Φορτούνη, το 37άρι του Ελ Κααμπί και τα μειονεκτήματα των τριών κορυφαίων

Ολυμπιακός: Η ισοπαλία Ποντένσε-Φορτούνη, το 37άρι του Ελ Κααμπί και τα μειονεκτήματα των τριών κορυφαίων

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta δεδομένα για τον Ολυμπιακό και τα αναλύει.

Ποιος ήταν ο πιο καλός παίκτης του Ολυμπιακού επιθετικα-δημιουργικά στη φετινή σεζόν; Σύμφωνα με τα δικά μου, αντικειμενικά θεωρώ, κριτήρια, νομίζω ήταν ο Ποντένσε!

Κατ΄ αρχάς μιλάμε για όλες τις διοργανώσεις, πρωτάθλημα, Γιουρόπα Λιγκ, Κόνφερενς Λιγκ και Κύπελλο. Και από την όλη δραστηριότητα όλων των παικτών, νομίζω ότι τα καλύτερα δεδομένα τα συγκέντρωσε ο Πορτογάλος. Κερδίζοντας τον Ελ Κααμπί και τον Φορτούνη, που κι αυτοί έκαναν μία εκπληκτική χρονιά.

Γιατί επιλέγω τον Ποντένσε:

Πρώτον, γιατί είχε συμμετοχή σε συνολικά 32 γκολ του Ολυμπιακού! Έβαλε 15 (11 στο πρωτάθλημα, 3 στο Γιουρόπα Λιγκ και ένα στο Κόνφερενς Λιγκ) και έφτιαξε 17 (12 στο πρωτάθλημα, ένα στο Γιουρόπα Λιγκ και τέσσερα στο Κόνφερενς Λιγκ). Κι όταν λέω έφτιαξε, για να το δημιουργήσω, βάζω και τις ασίστ και τα κερδισμένα πέναλτι και γενικά κάθε προσπάθεια του τελευταίου παίκτη πριν έρθει το γκολ από τον συμπαίκτη τους.

Δεύτερον, η συμμετοχή αυτή στα 32 γκολ ήρθε από 47 παιχνίδια, στα οποία ήταν βασικός στα 34, δηλαδή σε 13 μπήκε αλλαγή.

Τρίτον, ο Πορτογάλος άργησε να έρθει στον Ολυμπιακό, χάνοντας τα εφτά πρώτα παιχνίδια της σεζόν.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ-ΠΟΝΤΕΝΣΕ

Έχει γούστο, βέβαια, η…ισοπαλία του Ποντένσε με τον Φορτούνη! Γιατί κι ο Φόρτου είχε συμμετοχή σε 32 συνολικά γκολ του Ολυμπιακού! Έβαλε 11 (6 στο πρωτάθλημα, 3 στο Γιουρόπα Λιγκ και 2 στο Κόφερενς Λιγκ) και έφτιαξε 21 (9 στο πρωτάθλημα, 7 στο Γιουρόπα Λιγκ, 4 στο Κόνφερενς Λιγκ κι ένα στο Κύπελλο). Ο αρχηγός της ομάδας τα έκανε όλα αυτά σε 49 παιχνίδια (42 βασικός κι 7 αλλαγή).

Μεγαλύτερο νούμερο από το «32» των Ποντένσε-Φορτούνη έχει ο Ελ Κααμπί, με συμμετοχή σε 37 γκολ! Ο ίδιος έβαλε 33 (17 στο πρωτάθλημα, 5 στο Γιουρόπα Λιγκ και 11 στο Κόνφερενς Λιγκ) και έφτιαξε 5 (3 στο πρωτάθλημα και 2 στο Κόνφερενς Λιγκ). Έπαιξε σε συνολικά 50 παιχνίδια (39 βασικός κι 11 αλλαγή), έχοντας έρθει από την αρχή της σεζόν, αλλά έλειψε ένα μήνα λόγω της παρουσίας του στο Κόπα Άφρικα.

Θεωρώ πιο καλό το 32άρι του Ποντένσε από το 37άρι του Ελ Κααμπί, διότι αφενός μεν ο Μαροκινός σχεδόν αποκλειστικά σκόραρε, ενώ ο Πορτογάλος είχε μεγάλη ισορροπία σε γκολ και δημιουργία), αφετέρου δε γιατί ο Μαροκινός έβαλε κι εφτά γκολ από πέναλτι, ενώ ο Πορτογάλος κανένα. Επιπλέον, σε ό,τι αφορά τον Φορτούνη, ο Έλληνας άσος είχε το πλεονέκτημα επί της δημιουργίας γκολ των στατικών φάσεων που σχεδόν αποκλειστικά εκτελούσε και μέσα από τις οποίες έγινε δημιουργός πέντε γκολ.

ΕΛ ΚΑΜΠΙ

Τι θα έβρισκα ως μειονέκτημα του Ποντένσε; Πέραν της κακής του εικόνας επί Καρβαλιάλ, το ότι πολλά καλά από τα πράγματα του, τα έκανε σε ένα συγκεκριμένο αριθμό αγώνων. Δηλαδή, σε τρία ματς πέτυχε από δύο γκολ και σε άλλα τέσσερα ματς έφτιαξε από δύο γκολ!

Μειονέκτημα του Φορτούνη; Η πτώση της απόδοσης του στο κρίσιμο φινάλε της σεζόν, έχοντας κάνει και μία «κοιλιά» στα μέσα της σεζόν.

Και για τον Ελ Κααμπί: τη μικρή βοήθεια που έδωσε στα ντέρμπι σε επίπεδο σκοραρίσματος. Κατά τα άλλα, το δικό του κακό διάστημα ήταν στα μισά του φθινόπωρου.

Άσχετο: Θα βάλει, λένε τα σχετικά ρεπορτάζ, υποψηφιότητα για πρόεδρος της Λίγκας ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ε τότε θα βγει πρόεδρος! Μην το συζητάμε.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Ο Μασούρας μπορεί να είχε μονοψήφιο αριθμό γκολ τη φετινή σεζόν, αλλά και πάλι έδωσε πράγματα στον Ολυμπιακό. Η ατυχία του είναι ότι στους 3,5 μήνες στους οποίους το τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας έχει ο Μεντιλίμπαρ, ο διεθνής κυνηγός έκανε το χειρότερο του διάστημα με τα «ερυθρόλευκα» (!), έχοντας μηδέν γκολ και μία ασίστ…

Ειδάλλως γενικά τα νούμερα του δεν ήταν άσχημα, υπό την έννοια ότι είχε συμμετοχή σε 19 γκολ του Ολυμπιακού. Έβαλε 9 (7 στο πρωτάθλημα και 2 στο Γιουρόπα Λιγκ) και δημιούργησε 10 (7 στο πρωτάθλημα, ένα στο Γιουρόπα Λιγκ και δύο στο Γιουρόπα Λιγκ).

γιοβετιτς-μασουρας

Βοήθειες έδωσε κι ο Γιόβετιτς με συμμετοχή σε 15 γκολ, βάζοντας 8 γκολ (6 στο πρωτάθλημα και 2 στο Κόνφερενς Λιγκ) και δημιουργώντας 7 (όλα στο πρωτάθλημα).

Από εκεί και πέρα, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσοι από αυτούς τους (πέντε) παίκτες, που ήταν οι σχεδόν αποκλειστικοί πρωταγωνιστές στα φετινά γκολ του Ολυμπιακού θα είναι στα «ερυθρόλευκα» και τη νέα σεζόν, καθώς όλων τα συμβόλαια, με κάποιο τρόπο, λήγουν.

Και για το τέλος ένα Emoji

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.