Athens Kallithea: Το «like» του Ντονάτι για Πασαλίδη και η απόφαση του άμεσου επαναπατρισμού

Athens Kallithea: Το «like» του Ντονάτι για Πασαλίδη και η απόφαση του άμεσου επαναπατρισμού

Athens Kallithea: Το «like» του Ντονάτι για Πασαλίδη και η απόφαση του άμεσου επαναπατρισμού

bet365

Οι λόγοι που ο Μάσιμο Ντονάτι άναψε το «πράσινο» φως για την απόκτηση του Πασαλίδη και το «ψήσιμο» των αδελφών Φιλιππάκων που έκανε τον Έλληνα στόπερ να... κλείσει τα αυτιά στις ιταλικές «σειρήνες».

Ο Τριαντάφυλλος Πασαλίδης ήταν το πρώτο... χτύπημα της «Σουπερλιγκάτης» Athens Kallithea. Η ομάδα των Νοτίων Προαστίων ανακοίνωσε την πρώτη της μεταγραφή ενόψει της σεζόν της επιστροφής στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και σύντομα αναμένεται «δυναμική» συνέχεια στο κομμάτι της ενίσχυσης του ρόστερ, με το οποίο θα δουλέψει ο Μάσιμο Ντονάτι.

Η Athens Kallithea δείχνει τις «προθέσεις» της με την προθήκη του Πασαλίδη. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που έχει παίξει σε δυο «δυνατές» ομάδες της Stoiximan Superleague, όπως είναι ο Αστέρας Τρίπολης και ο ΟΦΗ, ενώ μόλις τον περασμένο Γενάρη έκανε το μεγάλο βήμα για το εξωτερικό και μάλιστα πήρε εμπειρίες σε ένα εκ των τεσσάρων κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ευρώπης.

Όμως, πως φτάσαμε στον «γάμο» Athens Kallithea - Πασαλίδη;

Το «report» του Ντονάτι και η προσέγγιση των Φιλιππάκων

Αρχικά, όπως κάθε παίκτης που θα αποκτηθεί από την Athens Kallithea τις επόμενες εβδομάδες, ο Πασαλίδης έχει λάβει την έγκριση του Μάσιμο Ντονάτι. Ο Ιταλός τεχνικός τον «τσέκαρε» από τη στιγμή που τέθηκε στα υπόψιν του, του άρεσε και έκανε θετική εισήγηση για την απόκτηση του.

Ο 27χρονος στόπερ υπέγραψε στη Σαλερνιτάνα στις 31 του περασμένου Γενάρη για 1,5 χρόνο, ήτοι μέχρι το καλοκαίρι του 2025. Μετά τον υποβιβασμό του κλαμπ του Σαλέρνο ο Έλληνα αμυντικός έλυσε το συμβόλαιο του (όπως αρκετοί συμπαίκτες του) και κάπως έτσι άνοιξε ο δρόμος για την Athens Kallithea.

H πρώτη επαφή μεταξύ των δυο πλευρών έγινε πριν από μερικές εβδομάδες. Ο Πασαλίδης είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον από ομάδες της Serie B και παρόλο που ως ελεύθερος είχε την ευχέρεια να «παίξει» με τον χρόνο και να περιμένει για τουλάχιστον ένα μήνα πρόταση από τη Serie A (που ήταν το όνειρο του) επέλεξε να αποδεχτεί «αποδεχτεί» την προσφορά της Athens Kallithea και ανακοινώθηκε με το που μπήκαμε στην τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου.

Ο βασικός λόγος που ο Μακεδόνας στόπερ επέλεξε να επαναπατριστεί μόλις ένα εξάμηνο μετά τη μεταγραφή του στην Ιταλία είναι πως πείστηκε από τις άμεσες συζητήσεις που είχε με τους Τεντ και Πιτ Φιλιππάκο. Το project που του παρουσιάστηκε από τους διοικούντες της Athens Kallithea τον άφησε απόλυτα ικανοποιημένο και σε συνδυασμό τόσο με την έλευση του Ντονάτι, για τον οποίο είχε μάθει από την Ιταλία όσο και με την ιδιαίτερα «ζεστή» προσέγγιση των αδελφών Φιλιππάκων τον... έψησαν να μετακομίσει στο «Ελ Πάσο».

Γιατί πήρε τον Πασαλίδη η Athens Kallithea;

  • Καλή ηλικία: O γεννηθείς στις 9 Ιουλίου του 1996 στόπερ θα κλείσει σε 15 ημέρες τα 28 του χρόνια. Αναμφίβολα πρόκειται για μια εξαιρετική ηλικία για κεντρικό αμυντικό, καθώς ενώ έχει πολλές εμπειρίες (έχοντας 193 επίσημα παιχνίδια στα πόδια του), συνάμα έχει μπροστά του αρκετά καλά χρόνια ποδοσφαίρου.
  • Έχει δείξει τα διαπιστευτήρια του: Πρόκειται για μια σίγουρη και δοκιμασμένη λύση, ενός ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στη Superleague εδώ και επτά χρόνια. Μια ομάδα όπως είναι η Athens Kallithea, που θα αγωνιστεί στην πρώτη κατηγορία μετά από 18 χρόνια, χρειάζεται στο ρόστερ της παίκτες που ξέρουν καλά το πρωτάθλημα και ο Πασαλίδης ανήκει σε αυτήν την κατηγορία. Ο Έλληνας στόπερ μετράει 98 εμφανίσεις με τον Αστέρα Τρίπολης που έκανε το ξεπέταγμα του και 58 συμμετοχές με τον ΟΦΗ.
  • Ταιριάζει στα πλάνα του Ντονάτι: Το κυριότερο είναι πως ο νέος προπονητής της Athens Kallithea τον θεωρεί συμβατό στα πλάνα του. Ο Μάσιμο Ντονάτι χρησιμοποιεί σχηματισμούς με τρία στόπερ, όπως το 3-5-2 και το 3-4-3, με τον Πασαλίδη να έχει δουλέψει τόσο ως δεξί όσο και ως αριστερό στόπερ σε αυτές τις τακτικά απαιτητικές διατάξεις. O Έλληνας αμυντικός προορίζεται για πολύ σημαντικό «γρανάζι» της ομάδας που θα παρουσιάσει ο Ιταλός κόουτς την ερχόμενη σεζόν.
@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα