Σε πρώτο πλάνο ο Ριτσόλι για επικεφαλής της ΚΕΔ, δύσκολο για Μπριχ και Γεωργίου

Ο Νικόλα Ριτσόλι δείχνει την άγουσα προς τα αποδυτήρια σε παίκτη

bet365

Ο Ιταλός Νικόλα Ριτσόλι είναι πλέον ο μεγάλος «στόχος» για τη θέση του νέου επικεφαλής της ΚΕΔ, θολό το τοπίο για τον καινούριο CEO της ΕΠΟ μετά τις εκλογές της ομοσπονδίας στις 22 Ιουλίου.

Δεν θα είναι τόσο εύκολο για τον... επόμενο πρόεδρο της ΕΠΟ, Μάκη Γκαγκάτση να φέρει εις πέρας όλες τις πρώτες χρονικά αποστολές του. Η' τουλάχιστον δεν θα είναι τόσο εύκολο για τις θέσεις του νέου επικεφαλής της ΚΕΔ (μετά από το τέλος του Σουηδού Πέτερ Φρόιντφελντ) και του νέου CEO της ΕΠΟ, καθώς μετά τις εκλογές στις 22 Ιουλίου αναμένεται η αντικατάσταση του Ιάκωβου Φιλιππούση.

Για τη θέση του νέου επικεφαλής της Επιτροπής Διαιτησίας ο Γκαγκάτσης θα ήθελε τον 49χρονο Φέλιξ Μπριχ, ο οποίος αποσύρθηκε πέρυσι και έχει σφυρίξει με απόλυτη επιτυχία ελληνικά ντέρμπι και τον περυσινό τελικό Κυπέλλου ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-0, όμως ο Γερμανός δεν είναι πλέον στους υποψήφιους. Προφανώς έχει αρνηθεί την ελληνική πρό(σ)κληση. Θα ήταν ιδανική επιλογή διότι είχε χτίσει εικόνα απολύτως αξιόπιστου ως διαιτητή, αλλά... πάμε παρακάτω.

Στο «παρακάτω» Νο 1 υποψήφιος είναι ο Νικόλα Ριτσόλι. Ενας από τους καλύτερους Ιταλούς διαιτητές όλων των εποχών: δυο σεζόν κορυφαίος παγκοσμίως, διαιτητής του τελικού του Champions League Mπάγερν – Ντόρτμουντ το 2013, ρέφερι του τελικού Γερμανία – Αργεντινή στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014.

Aποσύρθηκε το 2017, εν συνεχεία ανέλαβε επικεφαλής στην επιτροπή διαιτησίας της Serie A όπου ήταν ταυτόχρονα VAR Project Manager και Καθηγητής για τη λειτουργία του VAR μέχρι το 2021. Εν συνεχεία, από το 2021 ήταν σύμβουλος διαιτησίας της CONCACAF για έναν χρόνο ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ το 2022 και ταυτόχρονα παραμένει Σύμβουλος της Επιτροπής Διαιτησίας της Ουκρανίας τα τρία τελευταία χρόνια.

Ως μέλος πολλών διαιτητικών πάνελς της UEFA και ως μέλος της ομάδας των επικεφαλής καθηγητών λειτουργίας του VAR στην Ευρωπαϊκή ομοσπονδία, προφανώς έχει άριστες σχέσεις με τα στελέχη της. Ακόμα πιο προφανές είναι ότι ο Γκαγκάτσης στηρίζεται στον επικεφαλής της επιτροπής Διαιτησίας της UEFA, Ρομπέρτο Ροσέτι, συμπατριώτη του Ριτσόλι. Ομως αυτό δεν αρκεί...

Σε κάθε περίπτωση, επιδίωξη του μελλοντικού προέδρου της ΕΠΟ είναι η πρόσληψη ανθρώπου υπεράνω κάθε υποψίας και... αμφισβήτησης, αλλά ας περιμένουμε και τις προτάσεις της UEFA για ένα θέμα που θα ολοκληρωθεί σίγουρα μετά το Euro (14 Ιουλίου)...

Ως προς το νέο CEO της ομοσπονδίας, ελάχιστες είναι οι πιθανότητες να αποδεχθεί την πρόταση του Γκαγκάτση ο Κύπριος Μάριος Γεωργίου, ο οποίος ασχολείται ως στέλεχος της UEFA με τα χίλια – μύρια προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου από το 2016 και θέλει να παραμείνει στην Ελβετία. Συνεπώς, ο μελλοντικός πρόεδρος της ΕΠΟ είναι υποχρεωμένος να σκεφτεί και να κάνει (πιθανότατα ήδη έχουν γίνει) επαφές με άλλους υποψήφιους...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα