Οι μέρες που θα κρίνουν το… restart

Οι μέρες που θα κρίνουν το… restart

Οι μέρες που θα κρίνουν το… restart

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τις επόμενες μέρες που θα φανερώσουν το κατά πόσο είναι δυνατόν το restart που υποσχέθηκε ο Θόδωρος Καρυπίδης.

Η επικαιρότητα στον Άρη είναι αλήθεια ότι περισσότερο συντηρεί την ανησυχία και το κλίμα αμφισβήτησης παρά οδηγεί σε μία αποκλιμάκωση μετά τον χαμένο τελικό της 26ης Μαΐου.

Η τοποθέτηση του κ. Καρυπίδη την προηγούμενη εβδομάδα μπορεί να μην έδωσε τις απαιτούμενες από τον κόσμο, απαντήσεις για το θέμα των συμπαικτών-εξακολουθώ να πιστεύω ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει το συγκεκριμένο θέμα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο-, αλλά σίγουρα όρισε ένα…μίνι χρονοδιάγραμμα όπου τα λόγια πρέπει να γίνουν πράξεις.

Φτάνοντας στα τέλη Ιούνη στην ουσία από σήμερα μπαίνουμε σε μία εβδομάδα όπου πρέπει να υπάρχουν εξελίξεις. Οι περισσότεροι περιμένουν τις μεταγραφές για να αρχίσουν να πιστεύουν ότι κάτι αλλάζει, αλλά οι…εμπειρότεροι ξέρουν ότι το restart που υποσχέθηκε ο κ. Καρυπίδης απαιτεί τις ριζικές αλλαγές στις οποίες αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργίας, οργάνωσης και στελέχωσης της ΠΑΕ Άρης.

Μάντζιος, Κουέστα…Φαμπιάνο!

Ο Ιούνιος για όλες τις ομάδες στην Ελλάδα είναι ο…χειρότερος ειδησεογραφικά. Ο Άρης έχει να επιδείξει την ανανέωση του Άκη Μάντζιου, την ανανέωση του Χουλιάν Κουέστα και από εκεί και πέρα 4-5 ονόματα που παίζουν μεταγραφικά, άντε και την πρόταση στον Φαμπιάνο που είναι αλήθεια προσωπικά δεν περίμενα. Ο Βραζιλιάνος χωρίς καμία αμφιβολία είναι από τους πυλώνες της ομάδας, εξαιρετικός στην τριετία που φόρεσε την φανέλα του Άρη μία πιθανή ανανέωση θα είναι και επικοινωνιακά κάτι θετικό, η άμυνα δεν θα χρειάζεται…rebuild, αλλά προσωπικά θεωρώ ότι σε αυτή την θέση με τα λεφτά που του προσφέρει ο Άρης βρίσκεις και…καλύτερο σε νεότερη ηλικία. Βέβαια κάποιος θα σημειώσει και πώς εξασφαλίζεις ότι ο…καλύτερος θα είναι όντως καλύτερος. Ε, δεν το εξασφαλίζει ποτέ κανείς στο ποδόσφαιρο, οπότε για αυτό έγινε και η μεγάλη πρόταση στην…σταθερά. Μακάρι να πει το ναι ο Βραζιλιάνος, αλλά δεν θα περιμένει για πολύ ο Άρης. Σε κάθε περίπτωση ο Άρης έδειξε ότι θέλει να τον κρατήσει έμπρακτα και θεωρώ ότι αν δεν βρει τα…πετροδόλλαρα ο Βραζιλιάνος πήρε από τον Άρη την καλύτερη δυνατή πρόταση. Πλέον πρέπει να πάρει και την απόφαση του…

Προσωπικά πάντως τα…πολλά λεφτά θα τα έριχνα στο 6. Θέση κομβική, τα γράφουμε χρόνια, θέση που ο Άρης πρέπει να πάρει έναν παίκτη ηγέτη. Αριστερό μπακ, δεξί μπάκ (αν δεν μείνει ο Οντουμπάγιο) και φυσικά εξτρέμ κυρίως στα αριστερά οι άμεσες προτεραιότητες. Για τον φορ όλα θα κριθούν από τις εξελίξεις με τον Μορόν. Αν πωληθεί θες έναν πολύ δυνατό βασικό και έναν ακόμα πίσω του. Το ίδιο ισχύει για όποιον άλλο παίκτη μπορεί να μπει σε διαδικασία πώλησης.
Φάγαμε τον γάιδαρο, μένει η ουρά…

Ωστόσο, το σημειώνω για μία ακόμα φορά, δεν είναι οι μεταγραφές το πιο σημαντικό. Στην ουσία αυτή την εβδομάδα και τις αρχές της επόμενης (βαριά στο επόμενο δεκαήμερο) θα πρέπει ο κόσμος να δει εν τις πράγμασι τις αλλαγές που προανήγγειλε ο κ. Καρυπίδης. Εφόσον δει όντως ένα…restart και ένα διαφορετικό τρόπο (πολυπρόσωπης) διοίκησης και ενισχυθεί και σε επίπεδο στελεχών θα είμαστε σε θέση άπαντες να ασχοληθούμε και με το κομμάτι της ενίσχυσης και της δημιουργίας μίας ανταγωνιστικής ομάδας που θα κερδίσει και την έντονη-δικαιολογημένη σε μεγάλο βαθμό- αμφισβήτηση του κόσμου. Πρώτα από όλα ο Άκης Μάντζιος που θα έχει διαπιστώσει ότι πολλαπλασιάζονται τα όπλα του για τη νέα σεζόν. Μία σεζόν που στην ουσία θα ξεκινήσει στις 7 του μήνα στην Πτολεμαίδα με το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας. Προφανώς το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Ολλανδία και 3 δυνατά φιλικά εκεί δείχνουν μία αλλαγή νοοτροπίας σε σχέση με πέρσι. Προσθέστε το ότι δεν υπάρχει η…πίεση (μακάρι να υπήρχε) της Ευρώπης που γεννά την ευκαιρία της καλύτερης δυνατής προετοιμασίας. Αρκεί να δημιουργήσει το ίδιο το club τις καταλληλότερες προϋποθέσεις…

Έχοντας φάει τον…γάιδαρο οι επόμενες 10-15 μέρες υπομονής από τον κόσμο του Άρη δεν είναι τίποτα και προφανώς-από την στιγμή που δεν υπάρχει και άλλη επιλογή- θα περιμένει να δει αν τα λόγια γίνουν πράξη και υπάρχει όντως το πολυπόθητο restart! Μαζί και εμείς…

ΥΓ1. Αποκτούν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον οι εκλογές στην Λίγκα μετά την υποψηφιότητα του κ. Αλαφούζου. Για να δούμε τι θα κάνει ο κ. Μπέος και κυρίως όσοι τον προέτρεψαν να καταθέσει την υποψηφιότητά του. Αν και η μεγαλύτερη πλάκα θα είναι να κατέβει ο κ. Μαρινάκης. Και πλάκα θα έχει, αλλά και οι μάσκες θα πέσουν και θα γίνουν χίλια κομμάτια. Για να δούμε πώς θα γίνει η…εξυγίανση…κάθαρση! Και για να μην ξεχνιόμαστε, ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει και το νέο…format του πρωταθλήματος. Για να δούμε πώς θα ψηφίσουν οι ομάδες. Ειδικά για κάποια γραφεία τύπου θα έχει ενδιαφέρον η σύνταξη των αποτελεσμάτων.

ΥΓ2 Τα διαρκείας στο μπάσκετ βγήκαν και πρέπει να εξαφανιστούν! Μετά τον Τολιόπουλο ήδη έχουν ανακοινωθεί δύο Έλληνες παίκτες (Χατζηδακης-Γκιουζέλης) και φυσικά η… παικτούρα ο Ντε Τζούλιους. Ετοιμαστείτε για γούστα στην μπασκετάρα τη νέα σεζόν και φέτος δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Ντου στα διαρκείας γιατί αλλιώς θα ψάχνετε μαγικά χαρτάκια, ειδικά στην Ευρώπη…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!