Athens Kallithea, μεταγραφές: Ανακοίνωσε τον Γκέλιο

Athens Kallithea, μεταγραφές: Ανακοίνωσε τον Γκέλιο

Γκελιος

bet365

H Athens Kallithea ανακοίνωσε την απόκτηση του 32χρονου ομογενή τερματοφύλακα, Γιάννη Γκέλιου, ο οποίος ξεχώρισε την περασμένη σεζόν με τον Ιωνικό.

Ένα 24ωρο μετά την απόκτηση του Τριαντάφυλλου Πασαλίδη η Athens Kallithea επισημοποίησε τη δεύτερη μεταγραφική της προσθήκη. Ο λόγος για τον 32χρονο τερματοφύλακα, Γιάννη Γκέλιο. Οι δυο πλευρές είχαν δώσει τα χέρια εδώ και μερικές εβδομάδες και πλέον έχουμε την αναμενόμενη ανακοίνωση.

O ύψους 1.90 μ. πορτιέρε γεννήθηκε στο Άουγκσμπουργκ και έκανε τα πρώτα του βήματα από τις ακαδημίες του ομώνυμου συλλόγου της πόλης. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στις χαμηλότερες κατηγορίες της Γερμανίας με τη Χάνσα Ρόστοκ και τη Χόλστεϊν Κίελ. Πήγε για πρώτη φορά εκτός Γερμανίας το καλοκαίρι του 2022, όταν μετακόμισε στην Τουρκία για λογαριασμό της Μπαντίρμασπορ. Τον περασμένο Φλεβάρη ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ιωνικού. Με τους Νικαιώτες μέτρησε 12 εμφανίσεις, κράτησε τέσσερις φορές ανέπαφη την εστία του και παρά τη σύντομη παρουσία του αναδείχθηκε κορυφαίος τερματοφύλακας του Νοτίου Ομίλου της Superleague 2.

Όπως προκύπτει ο Γκέλιος δεν θα είναι η μοναδική προσθήκη της Athens Kallithea στον «άσο», καθώς η ομάδα των Νοτίων Προαστίων κινείται για την απόκτηση και άλλου πορτιέρε. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μάσιμο Ντονάτι έχει εξετάσει ήδη δυο περιπτώσεις τερματοφυλάκων από την ιταλική αγορά.

Αξιοσημείωτο πως όπως το story της ανακοίνωσης του Πασαλίδη στο Instagram είχε συνοδευτεί από τραγούδι του Λεξ για τον Γκέλιο χρησιμοποιήθηκε το κομμάτι «Πάνω» των ράπερ Bloody Hawk και Toquel.

H ανακοίνωση της Athens Kallithea:

«Η Athens Kallithea FC ανακοινώνει ότι ήρθε σε συμφωνία με τον Ελληνογερμανό τερματοφύλακα Ιωάννη Γκέλιο, ο οποίος θα ενταχθεί στην ομάδα μετά τη λήξη του συμβολαίου του με τον Ιωνικό της Super League 2 την 1η Ιουλίου 2024, με την προϋπόθεση της επιτυχούς ολοκλήρωσης των ιατρικών εξετάσεων.

Ο Γκέλιος, 32, έχει παραστάσεις από τη δεύτερη κατηγορία στη Γερμανία και την Τουρκία, ενώ τον περσινό χειμώνα ήρθε στην Ελλάδα και εντυπωσίασε στον Ιωνικό κατά το δεύτερο μισό της σεζόν 2023/24.

Γεννημένος στo Augsburg, ο Γκέλιος αναδείχθηκε από την ακαδημία της FC Augsburg όπου μέτρησε 112 συνολικά συμμετοχές σε διάστημα οκτώ σεζόν με τις ρεζέρβες της FC Augsburg II στην τέταρτη κατηγορία της Γερμανίας, ενώ η πρώτη ομάδα αγωνιζόταν στην Bundesliga.

Φεύγοντας από τον σύλλογο της γενέτειράς του, ο Γκέλιος ανέβηκε στις κατηγορίες της Γερμανίας, μετρώντας 37 συμμετοχές ως βασικός (10 clean sheets) στη Hansa Rostock της 3. Liga τη σεζόν 2018/19, και συνέχισε με 63 συμμετοχές ως βασικός (18 clean sheets) στη Holstein Kiel της 2. Bundesliga από το 2019/20 έως το 2021/22.

Ο επόμενος σταθμός του Γκέλιου ήταν η Τουρκία, όπου σημείωσε 51 συμμετοχές ως βασικός (15 clean sheets) στη διάρκεια μιάμισης σεζόν στην Bandirmaspor της δεύτερης κατηγορίας.

Τον Ιανουάριο 2024, ο Γκέλιος ήρθε στην Ελλάδα για τον Ιωνικό, μετρώντας 12 συμμετοχές ως βασικός (4 clean sheets) στο δεύτερο μισό της σεζόν 2023/24, καθώς ο σύλλογος τερμάτισε τρίτος στην κούρσα ανόδου.

Καλωσήρθες, Ιωάννη».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα