AEK: Η ενίσχυση στα άκρα και ο στόπερ!

AEK: Η ενίσχυση στα άκρα και ο στόπερ!

Μουρίνιο και Κάρνσντορπ

bet365

Η ΑΕΚ και οι επιλογές στην άμυνά της, η αναζήτηση των μπακ, οι επιλογές που υπάρχουν και ο ένας ακόμη κεντρικός αμυντικός...

Πολλά και αρκετά τα κενά στο ρόστερ φέτος σε ένα καλοκαίρι που θυμίζει αρκετά το πρώτο του Ματίας Αλμέιδα στην Ελλάδα και στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ. Διότι και τότε η ομάδα είχε πολλές ανάγκες για την ενίσχυσή της και αρκετά που όφειλε να κάνει (και) σε επίπεδο αποδεσμεύσεων. Αντίστοιχη είναι η φετινή καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος με την Ένωση όπως έχει διαβάσει σε τούτο το site να κινείται για την απόκτηση μίνιμουμ επτά ποδοσφαιριστών. Από την υποχρέωση για ενίσχυση στη θέση του τερματοφύκακα, έως και την κορυφή της επίθεσης, εκεί που μόνο δεν φαίνεται να προκύπτει ουσιαστική ανάγκη (αν και η ΑΕΚ θέλησε να εντάξει στο δυναμικό της τον Μαντί Καμαρά με ότι αυτό μπορεί να φέρει στο μέλλον).

Αναλύσαμε χθες εδώ όλα τα στοιχεία για την επίθεση και τους τερματοφύλακες όπου συνιστούν ανάγκες αλλά όχι τις μοναδικές όπως προαναφέραμε. Διότι είναι γνωστό ότι στις αναζητήσεις της η Ένωση έχει σε επίπεδο σημαντικών προτεραιοτήτων την ενίσχυση σε επίπεδο αναβάθμισης των ακραίων της μπακ. Έναν που θα προσφέρει περισσότερα από όσα έδωσε ο Σιντιμπέ στο δεξί άκρο της άμυνας και έναν αριστερό μπακ που θα λογίζεται βασικός και θα μπορεί να βοηθήσει στην επιπλέον εξέλιξη του Πήλιου με μπαλαντέρ τον πάντα συνεπή και σούπερ σε επίπεδο χαρακτήρα και προσωπικότητα Χατζισαφί.

Είναι άξιο αναφοράς το γεγονός ότι η ΑΕΚ αναζητεί σημαντικές λύσεις στα άκρα της άμυνάς της αν και έχει ήδη δύο επιλογές. Στα δεξιά τους Ρότα και Ραντόνια όπου και πέρυσι είδαμε: ο διεθνής Έλληνας μπακ μάλιστα ανταποκρίθηκε πολύ καλά και έδειξε βελτίωση και εξέλιξη σαν βασικός, αφού ο Σιντιμπε δεν... Ενώ και τον Ραντόνια τον είδαμε να ξεκινάει σε ματς και να έχει θετικό πρόσημο. Ωστόσο σωστά και αναμενόμενα η Ένωση αναζητεί και για τα δύο άκρα της άμυνά της ποδοσφαιριστές που θα σημαίνουν δεδομένα ότι επιτεύχθηκε upgrade. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι σχετικά με τον αντικαταστάτη του Σιντιμπέ το έργο του είναι εύκολο όπως και της ΑΕΚ να επιτευχθεί αναβάθμιση, διότι ο Γάλλος στη τελευταία του σεζόν, δεν υπήρξε καν...

Οι επιλογές για τα ακραία μπακ και ο στόπερ!

Κάλενς

Έχουμε ήδη μάθει για την περίπτωση του Γιαννούλη, για την οποία η Ένωση δεν παίζει μόνη της, τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και ο ΠΑΟΚ, έχουν ασχοληθεί στο ενδεχόμενο επαναπατρισμού του. Ενώ από το εξωτερικό ενημερωθήκαμε για την υπόθεση του Σμιντ της Βασιλείας, ένας παίκτης που δεν αφήνει αδιάφορη την ΑΕΚ και για τον οποίο έχει συγκεντρώσει καλές πληροφορίες (και από τον Τσούμπερ). Υπάρχουν όμως και 2 περιπτώσεις που παίζουν πιο δυνατά και κανείς δεν έχει διαβάσει, ή μάθει, για ποιους πρόκειται. Κι αυτό διότι βολεύει την ομάδα και το μεταγραφικό team να εστιάζουν όλα τα ΜΜΕ σε Γιαννούλη και Σμιντ και κάτω από τα ...ραντάρ να δουλεύουν τις υποθέσεις που έχουν πάνω από τους προαναφερθέντες.

Στο δεξί άκρο της άμυνας διαβάσαμε για τον Κάρσντορπ της Ρόμα, τα οικονομικά δεδομένα του οποίου δεν αφορούν τρία εκατ ευρώ σε καμία των περιπτώσεων όπως αναγνωρίζουν και οι Ιταλοί, ενώ ξέρουμε ότι ο Ματίας Αλμέιδα έχει εξαιρετική άποψη για τον Οντουμπάτζο του Άρη. Υπάρχουν όμως και 2 ακόμη περιπτώσεις τα ονόματα των οποίων δεν έχουν διαρρεύσει. Το γεγονός ότι η ΑΕΚ έχει επιλογές πρώτης γραμμής (όπως το κρίνουν Πελάδο, Κονέ και Κουχάρσκι) για τα άκρα της άμυνας που μπορούν να ανταποκριθούν στην ανάγκη των πρώτων προκριματικών αγώνων (με την Βελέζ), τους επιτρέπουν να διαχειριστούν το χρόνο προς όφελός τους...

Στην εξίσωση της ενίσχυσης της ΑΕΚ υπάρχει απόφαση για απόκτηση ενός (ακόμη η αλήθεια είναι) κεντρικού αμυντικού. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν στο ρόστερ οι Βίντα, Μουκουντί, Μήτογλου, Κάλενς και πιο πίσω ο Χρυσόπουλος, η Ένωση είναι σε κουβέντα με στόπερ και μάλιστα πρώτης γραμμής! Αυτό που έχει σημασία είναι πως αποδεικνύεται από το ρεπορτάζ ότι υπάρχει στόχος απόκτησης αμυντικού και δεν είναι μια κουβέντα που έκλεισε με την αναμενόμενη απόκτηση του Κάλενς για την οποια επίσης ενημερωθήκατε αποκλειστικά από το Gazzetta.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα