Ολυμπιακός: Το αληθινό ποσό της μεταγραφής του Έσε είναι υπερδιπλάσιο!

Ολυμπιακός: Το αληθινό ποσό της μεταγραφής του Έσε είναι υπερδιπλάσιο!

Ολυμπιακός: Το αληθινό ποσό της μεταγραφής του Έσε είναι υπερδιπλάσιο!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta κάποια πράγματα περί της μεταγραφής του Έσε στον Ολυμπιακό και τις προτάσεις που ήδη έχουν φτάσει.

Έγραψα σήμερα στην εφημερίδα ότι ο Ολυμπιακός είχε πρόσφατα δύο προσφορές από μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ύψους 15 και 18 εκ. Ευρώ, για τον Σάντι Έσε κι ότι τις απέρριψε ασυζητητί.

Με ρώτησε λοιπόν ένας γάβρος: «Ρε Κώστα τον πήραμε 4 εκατομμύρια, μας δίνουν σε ένα χρόνο τέσσερις φορές πάνω και εμείς τους λέμε όχι;». Η απάντηση είναι ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι!

Κατ’ αρχάς κάθε σύλλογος μπορεί να κοστολογεί έναν παίκτη του όσο θέλει. Δικαίωμα του είναι, ειδικά από την στιγμή που έχει μαζί του πολυετές συμβόλαιο, όπως έχει ο Ολυμπιακός με τον Έσε, έως το καλοκαίρι του 2027. Ρήτρα δεν υπάρχει, οπότε ο Ολυμπιακός ζητάει όσα θέλει. Στο κάτω κάτω, μπορεί και να ζητάει ακριβώς «όσα θέλει», γιατί δεν επιθυμεί να τον πουλήσει, μόλις ένα χρόνο αφότου τον έφερε από την Αργεντινή, με τον 22χρονο κεντρικό χαφ να αποτελεί, άλλωστε, έναν από τους πυλώνες της ομάδας.

Ειδικά δε με τον Μεντιλίμπαρ στον πάγκο, για όσους δεν το έχουν προσέξει, που κανείς δεν το έχει, υπάρχουν μόνο δύο παίκτες, που έχουν χρησιμοποιηθεί σε όλα ανεξαιρέτως τα παιχνίδια, πρωταθλήματος κι Ευρώπης: ο Ελ Κααμπί κι ο Έσε! Μάλιστα, ο Μαροκινός έχει μπει πέντε φορές αλλαγή, ενώ ο Αργεντίνος μόλις δύο. Άρα, είναι ο πλέον χρησιμοποιημένος παίκτης από τον Βάσκο προπονητή.

hezze_mendilibar_Intime.

Για να επιστρέψω στα του Έσε, όμως, σε σχέση με τις δύο πολύ σημαντικές προτάσεις που ήρθαν στον Ολυμπιακό και στις οποίες ο Βαγγέλης Μαρινάκης απάντησε κατηγορηματικά αρνητικά: είναι αλήθεια ότι οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν 4 εκ. Ευρώ για να τον αγοράσουν από την Ουρακάν-άλλωστε, σχετική ανακοίνωση είχε κάνει το καλοκαίρι κι ο σύλλογος της Αργεντινής. Μόνο που δεν είναι αλήθεια ότι ο Έσε κόστισε στον Ολυμπιακό 4 εκ. Ευρώ! Κόστισε τα υπερδιπλάσια!

Η πραγματική τιμή αγοράς του Έσε από τον Ολυμπιακό είναι 8.350.000 Ευρώ! Τα υπόλοιπα 4.350.000 Ευρώ, πέραν των 4.000.000 Ευρώ της Ουρακάν, πήγαν στους μάνατζερ που είχαν ποσοστό πάνω στα δικαιώματα επί της μεταγραφής του, στην οικογένεια του παίκτη που επίσης είχε ποσοστό στα δικαιώματα επί της μεταγραφής του και στις προμήθειες των μάνατζερ! Ουσιαστικά η Ουρακάν είχε το 60% του παίκτη και το άλλο 40% το είχαν οι μάνατζερ του και η οικογένεια του, ενώ οι μάνατζερ ήθελαν και τεράστια προμήθεια.

hezze_ntelias.

Μπορώ μάλιστα να σας αποκαλύψω ότι υπήρχε άλλη ευρωπαϊκή ομάδα, η Άντερλεχτ, που έδινε περισσότερα στην Ουρακάν, αλλά ο Έσε αρνήθηκε να πάει! Διότι οι Βέλγοι δεν έδιναν στους μάνατζερ και την οικογένεια τα χρήματα που ήθελαν. Έδιναν στην ομάδα του παραπάνω λεφτά από τα 4 εκ. Ευρώ που έδινε ο Ολυμπιακός, όμως ο παίκτης αρνιόταν να πάει στο Βέλγιο, αφού ήθελε να γίνει αυτό που ζητούσε η οικογένεια του και οι ατζέντηδες του.

Επιπλέον να καταγράψω και κάτι άλλο: το Γενάρη είχε έρθει μία πρώτη προσφορά στον Πειραιά, αν θυμάμαι καλά από τη Γερμανία, περίπου 8 εκ. Ευρώ. Και στον Ολυμπιακό είχαν πει, «οκτώ δώσαμε το καλοκαίρι, οκτώ έρχεστε να μας δώσετε κι εσείς τώρα;».

Άσχετο:

Το Σάββατο είχα γράψει ότι «όπως τουλάχιστον είναι τώρα τα πράγματα, νέος πρόεδρος της Λίγκας θα είναι ο Γιάννης Αλαφούζος».

Την Κυριακή άρχισα να το γυρίζω: «Στις εκλογές της Λίγκας πολλές φορές οι ζυμώσεις της τελευταίας στιγμής έχουν την μεγαλύτερη σημασία...».

marinakis_karapapas

Την Δευτέρα το προχώρησα: «Θα βάλει, λένε τα σχετικά ρεπορτάζ, υποψηφιότητα για πρόεδρος της Λίγκας ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ε τότε θα βγει πρόεδρος! Μην το συζητάμε»

Σήμερα Τρίτη μπορώ να γράψω ότι ο Μαρινάκης θα είναι όντως υποψήφιος για την προεδρία της Λίγκας. Και για να είναι, πάει να πει ότι θα την πάρει κιόλας.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Αμπου Ντάμπι

Διαβάζω από σχετική ανακοίνωση

«Το αθλητικό συμβούλιο του Ντουμπάϊ συγκάλεσε συνάντηση με τις πιο εξέχουσες Ακαδημίες ποδοσφαίρου για να ενισχύει το κομμάτι του εντοπισμού ταλέντων. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του συμβουλίου στο Ντουμπάι, με την παρουσία αξιωματούχων από την Μπαρτσελόνα, τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Γιουβέντους, την Ίντερ, την Παρί Σεν Ζερμέν και τον Ολυμπιακό.

Τονίστηκε ο ζωτικός ρόλος των Ακαδημιών στην υποστήριξη των σχεδίων για την ανάπτυξη αθλητικών ταλέντων. Η πολιτική ανίχνευσης ταλέντων στοχεύει να τοποθετήσει τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μεταξύ των 10 κορυφαίων χωρών στον κόσμο σε παγκόσμιους δείκτες ανταγωνιστικότητας».

Και για το τέλος ένα Emoji

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.