Παναθηναϊκός: Άμεσα, γρήγορα, ‘’1-2’’ και συνεχή κίνηση (vids)

Παναθηναϊκός: Άμεσα, γρήγορα, ‘’1-2’’ και συνεχή κίνηση (vids)

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός
Ο Ντιέγκο Αλόνσο με τις παρεμβάσεις του στην προπόνηση της Τρίτης εξέφρασε τα θέλω του για τον τρόπο ανάπτυξης του δικού του Παναθηναϊκού. Αποστολή στην Αυστρία: Νίκος Αθανασίου.

Η πρωινή προπόνηση της Τρίτης του Παναθηναϊκού στο Σλάντμινγκ της Αυστρίας αφιερώθηκε στην επιθετική ανάπτυξη, στην κυκλοφορία της μπάλας από γραμμή σε γραμμή με συνδυαστικό ποδόσφαιρο και ολοκληρώθηκε με διπλό διάρκειας τριάντα λεπτών στο μισό γήπεδο.

Το Gazzetta βρίσκεται στην Αυστρία με την υποστήριξη της Novibet

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με ασκήσεις φυσικής κατάστασης και συνεχίστηκε με ανάπτυξη, κοντινές πάσες, κίνηση του τρίτου παίκτη στον χώρο. Ο Αλόνσο και ο άμεσος βοηθός του, Ραϊμόντι, ζητούσαν συνεχώς κίνηση χωρίς την μπάλα, πάσα και άμεση κίνηση στον χώρο ώστε να προκύπτουν συνεχώς συνεργασίες.

Έπειτα ακολούθησε ένα παιχνίδι κατοχής 9vs9, με τρεις μπαλαντέρ. Έναν σε κάθε άκρη του γηπέδου(Μάγκνουσον, Μπράουν) και έναν μέσα(Μπρέγκου).

Στόχος ήταν το κάθε σύνολο να κυκλοφορεί την μπάλα από την μία άκρη του γηπέδου προς την άλλη. Σε αυτή την άσκηση ο Αλόνσο είδε πράγματα που δεν του άρεσαν και είχαν να κάνουν με μία καθυστέρηση των μεταβιβάσεων.

Διέκοψε το πρόγραμμα ζήτησε να μην καθυστερεί η μεταφορά της μπάλας, να γίνεται άμεσα, ώστε να υπάρχει ο απαιτούμενος ρυθμός και ροή στο παιχνίδι της ομάδας. Ο άμεσος βοηθός του κάθε φορά που χανόταν η κατοχή ζητούσε ‘’reaction᾽᾽, δηλαδή αντίδραση και άμεση πίεση για επανάκτηση της κατοχής.

Στη συνέχεια οι δύο ομάδες έπαιξαν 9vs9, με Αϊτόρ και Μαντσίνι να είναι μπαλαντέρ από τα άκρα, παίζοντας έξω από τις γραμμές του γηπέδου. Η αρχική εντολή του Αλόνσο ζητούσε ολοκλήρωση των επιθέσεων από τους δύο εξτρέμ που ήταν μπαλαντέρ. Και σε αυτή την άσκηση ο Λατινοαμερικανός τεχνικός έκανε παρέμβαση.

Στο διπλό (10vs10,μπαλαντέρ ο Μπρέγκου), το οποίο κρίθηκε από ένα γκολ του Αράο από κόρνερ και κεφαλιά 1-2, ζητούσε συνέχεια ο Αλόνσο για να υπάρχει πάντα πάσα και κίνηση.

Πράσινη ομάδα: Λίλο, Γεντβάι, Βαγιαννίδης, Τσόκαϊ, Φικάι, Ρούμπεν, Βιλένα, Μαντσίνι, Τζούριτσιτς, Γερεμέγεφ

Πορτοκαλί ομάδα: Ξενόπουλος, Σένκεφελντ, Αράο, Κυριόπουλος, Κάτρης, Ζέκα, Τρουιγέ, Αϊτόρ, Νίκας, Νταμπίζας.

Χρήστος Κρυπαράκος υπέστη θλάση στον ορθό μηριαίο και χάνει το υπόλοιπο του βασικού σταδίου της προετοιμασίας.

*Κώτσιρας, Μπακασέτας και Λημνιός θα προπονηθούν κανονικά το απόγευμα της Τρίτης, καθώς αναμένονται στο ξενοδοχείο της ομάδας για να ενσωματωθούν στη προετοιμασία.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα