Μάθημα στο build up από τον Ντιέγκο Αλόνσο (vids)

Μάθημα στο build up από τον Ντιέγκο Αλόνσο (vids)

Νίκος Αθανασίου
Ο Ντιέγκο Αλόνσο
O Nτιέγκο Αλόνσο δούλεψε πάνω στους μηχανισμούς αποφυγής του high press και του ''χτισίματος'' του παιχνιδιού από τον τερματοφύλακα. Αποστολή στην Αυστρία: Νίκος Αθανασίου.

Το πρωί της Τρίτης ο Ντιέγκο Αλόνσο έριξε το βάρος στην επιθετική ανάπτυξη του Παναθηναϊκού και το απόγευμα το πρόγραμμα είχε εντατικά μαθήματα στο build up, δηλαδή στο ''χτίσιμο'' των επιθέσεων, το οποίο ξεκινούσε από τον τερματοφύλακα.

Το Gazzetta βρίσκεται στην Αυστρία με την υποστήριξη της Novibet

Ο Ουρουγουανός τεχνικός χρησιμοποίησε σενάρια high press αυξανόμενης δυσκολίας, χρησιμοποιώντας στο build up τόσο τον κίπερ όσο και τον αμυντικό μέσο σε ρόλο στόπερ, ώστε να δημιουργεί μια τετράδα μαζί με τους στόπερ και να υπάρχει αριθμητικό πλεονέκτημα σε σχέση με τον αντίπαλο, άρα περισσότερες επιλογές πάσας και ελεύθερος παίκτης με τις κατάλληλες κινήσεις στο χώρο.

Σε μία από τις πρώτες προσπάθειες, όλα έγιναν σωστά και ο 49χρονος κόουτς δεν έκρυψε την ικανοποίησή του. ''Μπράβο, μπράβο, τέλεια'' φώναξε σηκώνοντας τα χέρια ψηλά.

Είναι ξεκάθαρο από τις ασκήσεις πως ο Αλόνσο εκτός από την ασφυκτική πίεση, θέλει από την ομάδα του να κυριαρχεί και μέσα από το συνδυαστικό της ποδόσφαιρο, μέσα από την καθετότητα των μεταβιβάσεων και των κινήσεων.

Οι ομάδες ήταν οι εξής:

Πορτοκαλί ομάδα: Λοντίγκιν, Φικάι, Αϊτόρ, Νταμπίζας, Μαντσίνι, Μπακασέτας, Ρούμπεν, Αράο, Σένκεφελντ, Βαγιαννίδης, Βιλένα.
Πράσινη ομάδα: Ξενόπουλος, Μπρέγκου, Γερεμέγεφ, Λημνιός, Κώτσιρας, Γεντβάι, Τσοκάι, Κάτρης, Κυριόπουλος, Ζέκα, Τζούρισιτς.

Aπό κει και πέρα, στο πρόγραμμα ενσωματώθηκαν οι Έλληνες διεθνείς, Μπακασέτας, Λημνιός και Κώτσιρας ενώ στο φινάλε του προγράμματος ο βοηθός, Ραϊμόντι, δούλεψε με τους αμυντικούς πάνω στις ομαδικές κινήσεις και τις τοποθετήσεις ενώ ο Αλόνσο πάσαρε από την τελική γραμμή για να εκτελέσουν οι Γερεμέγεφ, Μαντσίνι, Βιλένα, Ζέκα, Αϊτόρ και Τζούρισιτς.

Ο Ζέκα ήταν ο νικητής με τρία γκολ ενώ δύο πέτυχαν οι Αϊτόρ, Τζούρισιτς και Βιλένα.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα