Ολυμπιακός: Τα καλύτερα για κάθε ομάδα, μπορεί να έρθουν μέσα από ένα καλύτερο πρωτάθλημα…

Ολυμπιακός: Τα καλύτερα για κάθε ομάδα, μπορεί να έρθουν μέσα από ένα καλύτερο πρωτάθλημα…

Ολυμπιακός: Τα καλύτερα για κάθε ομάδα, μπορεί να έρθουν μέσα από ένα καλύτερο πρωτάθλημα…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta κάποια πράγματα με αφορμή την προεδρία της Λίγκας που πήρε για άλλη μία φορά ο Μαρινάκης.

Φαίνεται ότι ο Ολυμπιακός κι ο ΠΑΟΚ βρίσκουν κοινά σημεία στην προσέγγιση τους για το ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως προκύπτει από τις εξελίξεις στην ΕΠΟ με την επικείμενη ανάληψη της προεδρίας από τον Γκαγκάτση και από εκείνες στη Λίγκα με την ανάληψη της προεδρίας από τον Μαρινάκη.

Θεωρητικά είναι κάτι καλό για το ποδόσφαιρο μας, κατ΄ αρχάς να υπάρχει ειρήνη και όχι πόλεμος μεταξύ των δύο συλλόγων με τη μεγαλύτερη βάση οπαδών στην Ελλάδα, καθώς ο Ολυμπιακός είναι «η μισή Ελλάδα» και ο ΠΑΟΚ η ομάδα με πολύ μεγάλη απήχηση ειδικά στο χώρο της Βόρειας Ελλάδας. Δεν μπαίνω στη διαδικασία να μιλήσω για συμμαχίες κλπ, διότι κάθε σύλλογος πρωτίστως προασπίζει τα συμφέροντα του. Είδατε ότι ο ΠΑΟΚ πήρε τον Μαντί Καμαρά, που έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό και αύριο-μεθαύριο ο Ολυμπιακός μπορεί να πάει να πάρει τον Μεϊτέ, που δεν δεσμεύεται πλέον από τον ΠΑΟΚ. Έτσι είναι αυτά.

Σημασία έχει να αποτελέσουν οι δύο αυτοί σύλλογοι, όπως ήρθαν έτσι τα πράγματα, μπροστάρηδες για ένα καλύτερο πρωτάθλημα και κατ΄επέκταση ένα καλύτερο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα ήταν δε ευχής έργον να ήταν συνοδοιπόροι τους τόσο ο Παναθηναϊκός του Αλαφούζου, όσο και η ΑΕΚ του νέου ιδιοκτήτη της-ακριβώς όπως το λέω. Μοιάζει ουτοπικό, αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή να δούμε τις μεγάλες ομάδες μας να έχουν το ίδιο όραμα και να κατευθύνονται στην ίδια προοπτική, αυτή της βελτίωση του ποδοσφαίρου.

Η «συμπαράταξη» επί σειρά ετών του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ απέτυχε, πολύ απλά γιατί είχε κύριο στόχο την πολεμική στον Ολυμπιακό και όχι την βελτίωση του πρωταθλήματος. Η κατάσταση αναφορικά με την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου ελάχιστα βελτιώθηκε παρά την χρήση του VAR, που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια σε όλη την Ευρώπη και απολύτως λογικά ήρθε και στην Ελλάδα. Τώρα, όμως, θεωρώ ότι μπορεί να γίνει μία νέα αρχή, που θα στηρίζεται σε πιο στέρεες βάσεις.

παοκ

Ειλικρινά πιστεύω ότι υπάρχουν καλές προθέσεις από πλευράς Μαρινάκη και Σαββίδη σε επίπεδο προόδου του ελληνικού ποδοσφαίρου γενικότερα κι όχι μόνο του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ. Και διάθεση να γίνουν οι σωστές κινήσεις ώστε να δούμε ένα πρωτάθλημα κάτω από ίσους όρους και όχι π.χ. με καμικάζι διαιτητές, όπως εκείνος ο Σλοβάκος που είχε έρθει στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη τον Ιανουάριο.

Ο Μαρινάκης τα έχει κάνει όλα! Έχει πάρει 10 πρωταθλήματα και τέσσερα Κύπελλα σε 14 χρόνια (!), φτάνοντας μέχρι την κατάκτηση ευρωπαϊκού τροπαίου, κάτι που δεν το έχει ξανακάνει ελληνική ομάδα.

Ο Σαββίδης πήρε δύο πρωταθλήματα μέσα σε έξι χρόνια, ενώ ο ΠΑΟΚ σε ολόκληρη την ιστορία του είχε μόλις δύο!

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν φιλοδοξίες. Ο Μαρινάκης δεν έχει ταβάνι για τον Ολυμπιακό, ο δε Σαββίδης ζει για την στιγμή που ο ΠΑΟΚ θα παίξει για πρώτη φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Νομίζω όμως ότι έχουν καταλάβει ότι όλα τα καλύτερα για κάθε ομάδα μπορεί να έρθουν μέσα από ένα καλύτερο πρωτάθλημα και γενικά ποδόσφαιρο. Κι εκεί πρέπει να στοχεύσουν, χωρίς εκδικητικότητα απέναντι σε κανένα, αλλά με σκοπό ακριβώς μία καλύτερη ημέρα.

Το μέλλον θα δείξει, αν τα καταφέρουν, όμως αυτή τη διάθεση βλέπω. Το παρελθόν δείχνει ότι τους χωρίζουν πολλά, και τον Ολυμπιακό με τον ΠΑΟΚ, αλλά και αυτές τις ομάδες με τους άλλους μεγάλους συλλόγους της χώρας. Μόνο που δεν έχει νόημα να στεκόμαστε τώρα στο παρελθόν που χωρίζει, αλλά στο μέλλον που ενώνει.

Άσχετο: Ο Μαρινάκης είναι στις ΗΠΑ, για επαγγελματικές υποθέσεις. Γιατί εμένα μου φαίνεται ότι μπορεί να συζητάει την αγορά και ομάδας από το MLS…

Η φωτογραφία της ημέρας:

Είχα γράψει από τη Δευτέρα ξεκάθαρα ότι εφόσον ο Μαρινάκης βάζει για πρόεδρος στη Λίγκα, θα κέρδιζε. «Μην το συζητάμε καν», ήταν η ατάκα μου. Και δεν χρειάζονταν να ξέρω λεπτομέρειες, ξέρω τον Μαρινάκη. Για να έμπαινε σε διαδικασία, θα είχε κάνει τα κουμάντα του.

μαρινακης

Κι επειδή λένε κάποιοι, πώς μπορεί να διοικήσει ένας πρόεδρος που βγήκε με 7-6 ψήφους, ας περιμένουμε να το δούμε. Γιατί εγώ θεωρώ ότι σιγά σιγά όλο και περισσότερες ομάδες θα αντιλαμβάνονται ότι ο Μαρινάκης θέλει το καλό του ποδοσφαίρου και θα είναι μαζί του σε όλες τις ψηφοφορίες. Μέχρι που θα είναι τελικά μόνο δύο-τρεις ομάδες μόνες τους και θα ψηφίζουν κι αυτές θετικά, ακριβώς για να μην φαίνεται πως θα είναι μόνες τους.

Όπως κι αν έχει, παρουσιάζεται μία ευκαιρία οι μεγάλες ομάδες να μπουν στο ίδιο μονοπάτι, με σκοπό να βγουν κερδισμένες. Ας μην την χάσουν.

Και για το τέλος ένα Emoji

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.