Η ΑΕΚ... ανάγκης δέχθηκε μισή ντουζίνα γκολ από την Άλκμααρ

Newsroom
ΑΕΚ-Αλκμααρ Ελίασον

bet365

Με πολλές απουσίες και παίκτες από την δεύτερη ομάδα, η ΑΕΚ γνώρισε βαριά ήττα με 6-0 από την Άλκμααρ στο πρώτο της φιλικό επί ολλανδικού εδάφους.

Βαριά ήττα με 6-0 γνώρισε η ΑΕΚ από την Άλκμααρ στο πρώτο της φιλικό τεστ του βασικού σταδίου της προετοιμασίας της στην Ολλανδία. Όπως είναι απόλυτα λογικό τα πόδια των κιτρινόμαυρων ήταν βαριά, ενώ πρέπει να λάβουμε υπόψιν και τις πολλές απουσίες που υπάρχουν αυτό το διάστημα. Η Ένωση με λάθη στο ανασταλτικό κομμάτι δυσκολεύτηκε να αντιμετωπίσει την πίεση ψηλά της ολλανδικής ομάδας, η οποία είχε πάρει προβάδισμα τριών τερμάτων από το πρώτο μέρος κατά το οποίο η ΑΕΚ είχε δύο μεγάλες στιγμές που δεν εκμεταλλεύτηκε. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ματίας Αλμέιδα άλλαξε όλα τα πρόσωπα, με αρκετούς παίκτες της Β' ομάδας να περνούν στον αγωνιστικό χώρο. Επόμενο φιλικό της ΑΕΚ την προσεχή Τετάρτη (3/7, 14:00) με αντίπαλο τη βελγική Μπέρσχοτ.

Έτσι ξεκίνησε η ΑΕΚ

Με τον κλασικό σχηματισμό παρέταξε την ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα. Ο Θεοχάρης ήταν στο τέρμα, οι Χατζισαφί, Μουκουντί, Μήτογλου και Ρότα αποτελούσαν την τετράδα της άμυνας, με τους Γαλανόπουλο και Γιόνσον στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Αριστερά ήταν ο Φερνάντες, δεξιά ο Ελίασον και ο Μάνταλος πίσω από τον προωθημένο Λιβάι Γκαρσία.

Τρεις ευκαιρίες, τρία γκολ η Αλκμααρ στο πρώτο μέρος

Η ΑΕΚ δέχθηκε στο πρώτο ημίχρονο του φιλικού τρία τέρματα, στις τρεις φάσεις που δημιούργησε η Αλκμααρ, κυρίως έπειτα από πίεση ψηλά στην άμυνα της Ένωσης. Οι κιτρινόμαυροι από την πλευρά τους προσπαθούσαν σύμφωνα με τη γνωστή φιλοσοφία του Αλμέιδα να πιέσουν κι αυτοί ψηλά την άμυνα της ολλανδικής ομάδας και με αυτόν τον τρόπο δημιούργησαν και τις δύο μεγάλες στιγμές τους.

Τόσο με τον Γαλανόπουλο στο 3' όταν έπειτα από πάσα του Φερνάντες, ο Έλληνας χαφ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Οβούσου από κοντά, όσο και στο 13' όταν από πίεση του Μάνταλου αυτή τη φορά, ο Έλληνας μεσοεπιθετικός δεν κατάφερε να πλασάρει τον γκολκίπερ της Αλκμααρ από κοντινή απόσταση.

Η ολλανδική ομάδα είχε ανοίξει το σκορ στο 10' όταν ο Γιόνσον υπό πίεση έχασε την μπάλα και στην αντεπίθεση ο Φαν Μπόμελ βγήκε απέναντι από τον Θεοχάρη πλασάροντας στη γωνία του για το 1-0. Η Ένωση προσπαθούσε να χτίσει από πίσω τις επιθέσεις της, κυκλοφορώντας καλύτερα την μπάλα και πιέζοντας επιδιώκοντας να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα, αλλά στο 27' η Αλκμααρ έφτασε και σε δεύτερο γκολ πιέζοντας ξανά ψηλά.

Οι παίκτες της ολλανδικής ομάδας τσίμπησαν την μπάλα προ των Μουκουντί και Μήτογλου και ο Ζεεφουίκ βγήκε απέναντι από τον Θεοχάρη και με πλασέ έκανε το 2-0. Στο 43' η Αλκμααρ έφτασε και σε τρίτο τέρμα, όταν έπειτα από μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ ο Μπουρμέεστερ απέναντι από τον Θεοχάρη «έσκαψε» την μπάλα για το 3-0.

Άλλαξαν και οι 11 από τον Ματίας Αλμέιδα στο δεύτερο ημίχρονο

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Ματίας Αλμέιδα άλλαξε όλη την ενδεκάδα του με αρκετούς παίκτες από την ΑΕΚ Β' να περνάνε στο παιχνίδι. Τέρμα ήταν ο Αγγελόπουλος, στην άμυνα οι Πήλιος, Ραντόνια, Χρυσόπουλος και Κανελλόπουλος, στον άξονα οι Φοφανά και Ρουκουνάκης, Ζίνι και Τσιλούλης στις δύο πλευρές και ο Μαχαίρας πίσω από τον προωθημένο Θεοδωρίδη.

Οι κιτρινόμαυροι είχαν μια καλή στιγμή στο 59' για να μειώσουν έπειτα από ωραία ενέργεια του Τσιλούλη από τα δεξιά που έβγαλε σέντρα πάρε – βάλε στον Θεοδωρίδη, αλλά ο τελευταίος δεν μπόρεσε να πιάσει καλά το πλασέ. Τέσσερα λεπτά αργότερα η Αλκμααρ αύξησε τον δείκτη του σκορ όταν ξανά μετά από πίεση ψηλά στην κιτρινόμαυρη άμυνα, ο Ραντόνια έκανε το λάθος στη μεταβίβαση και ο Ντε Βιτ μέσα από την περιοχή πλάσαρε τον Αγγελόπουλο για το 4-0.

Το σκορ για πρώτο φιλικό πήρε μεγάλες διαστάσεις στα τελευταία λεπτά, με τον Φαν Μπρεντερόντε στο 88' έπειτα από νέα αδράνεια της άμυνας να γράφει το 5-0 και στο αμέσως επόμενο λεπτό τον Κάσιους μετά από αντεπίθεση να διαμορφώνει το τελικό 6-0.

Αλκμααρ: Οβούσου, Πενέτρα, Φαν Μπόμελ, Κλάσι, Ντέκερ, Λάχντο, Σούτεν, Σμιτ, Μπουρμέεστερ, Ζεεφουίκ και Ντε Βίτ

ΑΕΚ: Θεοχάρης, Χατζισαφί, Μουκουντί, Μήτογλου, Ρότα, Γιόνσον, Γαλανόπουλος, Φερνάντες, Ελίασον, Μάνταλος, Λιβάι Γκαρσία

Στο δεύτερο μέρος από την έναρξή του μπήκαν οι Αγγελόπουλος, Πήλιος, Ραντόνια, Χρυσόπουλος, Κανελλόπουλος, Φοφανά, Ρουκουνάκης, Ζίνι, Τσιλούλης, Μαχαίρας, Θεοδωρίδης, ενώ στη συνέχεια στο ματς πέρασε και ο Κάτσικας αντί του Θεοδωρίδη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα