Ζίβκο Ζίβκοβιτς: «Όσα ζήσαμε ήταν εκπληκτικά, αναπνέαμε ο ένας για τον άλλον στον ΠΑΟΚ»

Ζίβκο Ζίβκοβιτς: «Όσα ζήσαμε ήταν εκπληκτικά, αναπνέαμε ο ένας για τον άλλον στον ΠΑΟΚ»

Newsroom
Ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς

bet365

Το δέσιμο που υπήρξε σε όλους στην ομάδα ήταν το μυστικό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος σύμφωνα με τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς. Ο έμπειρος τερματοφύλακας μιλάει για την μεταγραφή του στην Κύπρο, αλλά και για τον λόγο που δεν φοράει ποτέ του κίτρινα.

Με τον Κοτάρσκι σε εξαιρετική κατάσταση, ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς δεν πήρε και πολλές ευκαιρίες φέτος στον ΠΑΟΚ, με τον Σέρβο ωστόσο να μην στέκεται σε αυτό, αλλά στην μεγάλη επιτυχία της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Ο Ζίβκοβιτς μίλησε στο Metropolis 95.5 αναφέροντας τα εξής: «Είμαι 8 χρόνια στην Ελλάδα, απλά τώρα μιλάω πολύ περισσότερο Ελληνικά με την κοπέλα μου. Είμαι στο σπίτι και έχω ρεπό τώρα! Είμαι σε αναμονή για να πάω στη Κύπρο, έχω συμφωνήσει με μια μεγάλη ομάδα. Βέβαια έχει προκύψει ένα μικρό οικονομικό πρόβλημα αλλά θα το λύσω και θα φύγω. Τώρα προς το παρόν είμαι ακόμη Θεσσαλονίκη με την οικογένειά μου και προπονούμαι κανονικά».

Για το πως νιώθει μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Φυσικά και νιώθω πρωταθλητής. Κάναμε καταπληκτικά πράγματα στον ΠΑΟΚ. Όλα αυτά που ζήσαμε ήταν καταπληκτικά. Ήταν μεγάλη ευθύνη αλλά και πολύ ωραίο συναίσθημα αυτή τη χαρά που δώσαμε πρώτα από όλα στους εαυτούς μας, στον σύλλογο του ΠΑΟΚ αλλά και στους φαν μας. Ήταν μοναδικό συναίσθημα!»

Για το ποια ήταν η πιο σημαντική στιγμή στη χρονιά της κατάκτησης του πρωταθλήματος: «Η πιο σημαντική στιγμή ήταν ότι ήμασταν τόσο ενωμένοι σαν οικογένεια, όλοι οι ποδοσφαιριστές, το τεχνικό επιτελείο, όλοι στον σύλλογο. Αναπνέαμε σαν ένας, εμπιστευόμασταν ο ένας τον άλλον, πιέζαμε ο ένας τον άλλον, πολεμούσαμε ο ένας για τον άλλον και στο τέλος αυτό μας έφερε την μεγάλη επιτυχία».

Για το αν θεωρεί πως ο ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα και την επόμενη χρονιά: «Αρχικά νομίζω πως θα πάει έτσι όπως ξεκινήσαμε και φέτος, θα πηγαίνουν δηλαδή παιχνίδι με παιχνίδι. Ο πρώτος στόχος είναι η πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό το πρώτο παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό. Όμως, ο ΠΑΟΚ θα πολέμα μέχρι το τέλος για όλα τα τρόπαια».

Για το πώς ένιωθε για το γεγονός ότι ίσως δεν πήρε τον χρόνο συμμετοχής που θα ήθελε την φετινή σεζόν: «Ο ΠΑΟΚ είμαι το δεύτερο σπίτι μου, το ξέρουν όλοι αυτό. Η καριέρα μου ξεκίνησε στην Παρτιζάν και όλοι ξέρουν ότι είναι αδελφικά σωματεία. Ο ΠΑΟΚ είναι σαν το δεύτερο σπίτι μου, ευχαριστώ πολύ την οικογένεια Σαββίδη που μου έδωσε την ευκαιρία να είμαι στην ομάδα. Ήμουν 100% επαγγελματίας, η δουλειά μου ήταν να βοηθώ την ομάδα. Γιατί η ομάδα και τα αποτελέσματα είναι το σημαντικότερο.

Όλοι θέλουν να παίζουν, αλλά εγώ είμαι εδώ για να βοηθάω την ομάδα. Και πιστεύω ότι έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου για την ομάδα».

Για τον Κοτάρσκι: «Αρχικά συγχαρητήρια στον Κοτάρσκι και τον Μπαλωμένο, και τον Ταλιχμανίδη, και όλα τα παιδιά. Είναι όλοι εξαιρετικοί. Ο Κοτάρσκι ήρθε στον σύλλογο ως ένα παιδί και τώρα είναι ένας σοβαρός τερματοφύλακας. Εξελίχθηκε πολύ αυτά τα δυο χρόνια που παίζαμε μαζί. Έχει πολύ σημαντική συμβολή στο πρωτάθλημα, ήταν ένας από τους σημαντικότερους παίκτες για την κατάκτηση. Δεν θα πρέπει να τον απασχολεί αν έχει προτάσεις ή όχι. Πιστεύω ότι το μέλλον είναι λαμπρό μπροστά του. Πρέπει να είναι συγκεντρωμένος μόνο στο γήπεδο και ότι θα έχει ένα απίστευτο μέλλον».

Για τον Ραζβάν Λουτσέσκου: «Ξέρω τον «Μίστερ» πολλά χρόνια γιατί ήμασταν μαζί και στη Ξάνθη, σίγουρα πάνω από 8. Είναι απόλυτα επιτυχημένος, το δείχνουν και τα αποτελέσματα αυτό .Είναι 100% επαγγελματίας. Δουλεύει 24 ώρες, δεν σταματάει να αναλύει τον αντίπαλο και τα αποτελέσματα το δείχνουν από μόνα τους!»

Για το ποιος είναι ο αγαπημένος του συμπαίκτης: «Ο αγαπημένος μου συμπαίκτης είναι... όλη μου ομάδα, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Δεν είναι διπλωματική απάντηση, τους αγαπώ όλους. Όλοι βοήθησαν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Για τον Κωνσταντέλια: «Ο Κωνσταντέλιας θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μαζί με τον Αντρίγια και τον Τάισον ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες της σεζόν. Βελτιώθηκε πολύ ως προσωπικότητα αλλά και ως ποδοσφαιριστής, και θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο. Για αυτόν αλλά και για τον ΠΑΟΚ είναι καλό που θα μείνει, αυτή θα ήταν και η συμβολή μου.

Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ: «Μια φορά ΠΑΟΚ, πάντα ΠΑΟΚ. Ένα πράγμα θα πω για τον ΠΑΟΚ. 1,2..4... ΠΑΟΚ. Μόνο θύρα 4! Οι οπαδοί είναι η καρδιά και η μηχανή της ομάδας!»

Για την πιο δύσκολη στιγμή που είχε στον Δικέφαλο του Βορρά: «Η πιο δύσκολη στιγμή ήταν το παιχνίδι και η ισοπαλία με την Λαμία. Μετά από αυτό ο παιχνίδι όλοι μας υποσχεθήκαμε στον εαυτό μας ότι θα τα καταφέρουμε και θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Δώσαμε όρκο! Αυτή η δυνατή υπόσχεση και η πίστη είναι απίστευτο συναίσθημα! Αυτή είναι μια στιγμή που έχει αιχμαλωτίσει τη καρδιά και το μυαλό μου, θα είναι πάντα στην ψυχή μου».

Για τον συμπαίκτη που έγινε φίλος του στον ΠΑΟΚ: «Με τον Αντρίγια μοιραζόμαστε το ίδιο δωμάτιο, τον ξέρω από 17 χρονών. Είναι απίστευτος άνθρωπος και ποδοσφαιριστής. Δίνει τα πάντα για την ομάδα. Θα είμαστε φίλοι και στο μέλλον φυσικά. Αισθάνεται όπως και εγώ, ότι ο ΠΑΟΚ είναι δεύτερο σπίτι μας, καθώς και αυτός μεγάλωσε στα ασπρόμαυρα. Του εύχομαι να έχει επιτυχίες και αυτή την χρονιά».

Για τον Βιεϊρίνια και την ανανέωσή του: «Ο αρχηγός είναι αρχηγός. Έδειξε ότι η ηλικία είναι για να υπάρχει μόνο στα χαρτιά. Δεν υπάρχουν πολλά να πεις για τον Βιερίνια, έχω να πω μόνο θετικά. Όλοι ξέρουν τι έχει κάνει για την ομάδα και πόσες θυσίες έχει κάνει».

Για τον λόγο που δεν φοράει ποτέ κίτρινα: «Είναι αλήθεια αυτό. Ο πατέρας μου πέθανε όταν υπέγραψα στον ΠΑΟΚ και από παιδί ήταν σαν να έχω γεννηθεί ασπρόμαυρος. Ο πατέρας μου δεν έτρωγε ντομάτα λόγω της Παρτιζάν. Ήταν στην κουλτούρα μας. Και για αυτό και εγώ δεν θέλω να φοράω τα χρώματα των αντίπαλων ομάδων. Με αυτό τον τρόπο δείχνω σεβασμό στην ομάδα μου αλλά και στον εαυτό μου».

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα