Ολυμπιακός: Τι κέρδισε τελικά από τις φουρνιές των Αφρικάνων που ήρθαν από τη Γαλλία

Ολυμπιακός: Τι κέρδισε τελικά από τις φουρνιές των Αφρικάνων που ήρθαν από τη Γαλλία

Ολυμπιακός: Τι κέρδισε τελικά από τις φουρνιές των Αφρικάνων που ήρθαν από τη Γαλλία

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει στο blog του στο gazzetta έναν απολογισμό για τις φουρνιές των Αφρικάνων που έφερε ο Ολυμπιακός από τη Γαλλία.

Επί εποχής Μοντέστο ο Ολυμπιακός πραγματικά έφερε φουρνιές ολόκληρες Αφρικάνων παικτών κατά βάση από τη Γαλλία. Τελικά, κέρδισε η, έχασε;

Η απάντηση σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι εύκολη. Μπορεί, όμως, σε γενικές γραμμές κάποιος να πει ότι αγωνιστικά είχε οφέλη, ενίοτε και σημαντικά, αλλά οικονομικά τα κέρδη ήταν πάρα πολύ μικρά, μπορείς να τα χαρακτηρίσεις κι ανύπαρκτα.

Ο παίκτης που πραγματικά βοήθησε σοβαρά και αξιόπιστα τον Ολυμπιακό για μία τριετία ήταν ο Ελ Αραμπί, που όμως εδώ και μία διετία ήταν για δεύτερους και τρίτους ρόλους.

Τα παιδιά που ήρθαν από τη Β΄Γαλλίας με λίγα λεφτά, ο Σισέ, ο Μαντί κι ο Μπα, είχαν καλές περιόδους στον Ολυμπιακό, είχαν και λιγότερο καλές η, κακές. Μπορείς να πεις ότι περισσότερες ήταν οι πρώτες, αφού πήρε βοήθειες από αυτούς η ομάδα και στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη, ιδίως από τους δύο πρώτους, έστω κι αν όλοι είχαν έλλειψη διάρκειας και συχνά σοβαρότητας.

 

Απλά ενώ περίμενε ο σύλλογος ότι θα έβαζε αρκετά εκατομμύρια στο ταμείο του, δεν έβαλε ουσιαστικά τίποτα. Ίσως επειδή υπερεκτιμήθηκαν κάποια στιγμή, ενώ μάλλον θα έπρεπε να πουληθούν σε πιο χαμηλά από τα προσδοκώμενα επίπεδα.

olympiacosfc

Κατά τα άλλα, ήρθαν πάρα πολλοί παίκτες από τη Γαλλία, άμεσα η, έμμεσα, που είτε ουσιαστικά όπως ήρθαν έφυγαν, είτε έδωσαν κάποιες βοήθειες χωρίς ωστόσο να στεριώσουν. Είτε λιγότερο γνωστοί, όπως οι Ντιακιτέ, Ντιελνά, Γιαταμπαρέ, Ντοσεβί, Φοντέ Καμαρά, Κεϊτά, Αγκιμπού, Φαντιγκά, Κινκουέ, Νταμπό, είτε πιο γνωστοί, όπως οι Μακούν, Πίνο, Μπονγκ, Μεντζανί, Εντινγκά, Αμπιντάλ, Σισοκό, Ρομαό, Μπενζιά, Ονιεκούρου.

Ακόμη κι ο Μπακαμπού, που πήγε καλά πέρυσι, βγαίνοντας πρώτος σκόρερ, μία σεζόν έμεινε στο Ρέντη.

Μία ξεχωριστή περίπτωση είναι ο Αλγκασίμ Μπα, που ήρθε απευθείας από την Αφρική και θα δούμε πώς θα τον διαχειριστεί αυτό το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός μετά από μία τριετία με καλές και λιγότερες καλές στιγμές στη Β ομάδα.

Εν τέλει, από οικονομικής πλευράς, απ΄ όλες αυτές τις φουρνιές, ο Ολυμπιακός λεφτά πήρε μόνο από τον Μαζουάκου, που είχε πουληθεί γύρω στα 6 εκ. Ευρώ στην Κρίσταλ Πάλας.

Άσχετο: Γιατί θυμώνουν, τώρα, με τον μάνατζερ του Πινέδα στην ΑΕΚ; Εδώ πέρυσι περίπου τέτοιο καιρό μιλούσε για τη μεταγραφή του Μεξικάνου από τη Θέλτα Βίγκο στον Ολυμπιακό η, τη Νότιγχαμ…

Η φωτογραφία της ημέρας:

Τελευταίο παιχνίδι του Σισέ με τη φανέλα του Ολυμπιακού ξέρετε ποιο ήταν; 23 Απριλίου του 2023, Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-3

aek_olympiacos

Την απόδοση του μπορεί κάποιος να την χαρακτηρίσει απελπιστικά κακή. Για την ακρίβεια, έμοιαζε περισσότερο με θεατής, παρά με αμυντικός.

Και, για να μην παρεξηγηθώ, δεν υπονοώ κάτι, επειδή ο Σισέ τώρα, ένα χρόνο μετά, υπογράφει στην ΑΕΚ. Καταγράφω, απλά, μία πραγματικότητα.

Και για το τέλος ένα Emoji

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.