ΠΑΟΚ: Οι 359 σερί ημέρες του Ζίβκοβιτς στο γήπεδο, που πήγε non stop και... έσπασε τα κοντέρ (vids)

ΠΑΟΚ: Οι 359 σερί ημέρες του Ζίβκοβιτς στο γήπεδο, που πήγε non stop και... έσπασε τα κοντέρ (vids)

zivkovic_eurokinisi.jpg
Η σεζόν 2023/24 ξεκίνησε για τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς στις 3 Ιουλίου του 2023 και ολοκληρώθηκε στις 26 Ιουνίου του 2024. Σε αυτό το διάστημα έπαιξε σε 62 ματς και εύλογα ο Ράζαν Λουτσέσκου θα του δώσει «ανάσες» ενόψει της επόμενης.

Βρισκόμασταν τις πρώτες ημέρες του περασμένου Ιουλίου, στις 3 για την ακρίβεια, όταν η αποστολή του ΠΑΟΚ «πέταξε» τότε για Τέχελεν όπου και πραγματοποίησε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του για την περασμένη σεζόν. Για το μέρος δηλαδή που μπήκαν οι «βάσεις» της μετέπειτα κατακτησης του τίτλου.

Ανάμεσα στους παίκτες που ανέβηκαν τότε στο αεροπλάνο ήταν και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ο οποίος ενσωματώθηκε τότε στα «κοινά» του club αφού δεν συμμετείχε στις πρώτες προπονήσεις που έγιναν στη Θεσσαλονίκη. Ο λόγος ήταν που έλαβε μερικές ημέρες έξτρα άδεια, καθώς μέχρι και τις 20 Ιουνίου είχε υποχρεώσεις με την Εθνική του που ολοκληρώθηκαν με ένα ματς κόντρα στη Βουλγαρία.

Ετσι η περίοδος 2023/24 ξεκίνησε τότε για τον 27χρονο και κατά τη διάρκειά της κατέθεσε τα... διαπιστευτήρια του. Ηταν εκ των ηγετών του Δικεφάλου στην ξέφρενη πορεία του μέχρι την εγχώρια κορυφή αλλά και τους «8» του Conference League, κάτι που αποτυπώθηκε άλλωστε ανάγλυφα στο ότι αναδείχθηκε MVP του.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η ομάδα προχώρησε από τον Οκτώβριο κιόλας στην ανανέωσε της συνεργασίας τους και έτσι ο Ζίβκοβιτς θα παραμείνει κάτοικος Τούμπας τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2027.

Ας θυμηθούμε λοιπόν τα πεπραγμένα του.

Συνολικά φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε 49 ματς εντός και εκτός συνόρων, όπου βρήκε 18 φορές δίχτυα και παράλληλα έδωσε 13 ασίστ. Αν μάλιστα προσθέσουμε και δύο πέναλτι που καταλογίστηκαν υπέρ του και μέσω των οποίων σκόραρε κάποιος συμπαίκτης του, τότε ήταν άμεσα «μέσα» σε 33 «μαυρόασπρα» τέρματα, επίδοση που δύναται να χαρακτηριστεί τουλάχιστον εξαιρετική. Αλλωστε δεν μιλάμε για φορ.

Βέβαια την ίδια στιγμή τόσο ενδιάμεσα όσο και ύστερα από τις υποχρεώσεις του με τον σύλλογο είχε και αντίστοιχες με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα, αφού είναι «κολόνα» της Εθνικής Σερβίας όπου ως επί το πλείστων τον βλέπουμε σε ρόλο μπακ-χαφ. Ας μην ξεχνάμε πως πρόκειται για έναν πολυσύνθετο ποδοσφαιριστή.

Σε αυτό το διάστημα λοιπόν αγωνίστηκε και σε 13 παιχνίδια της (2 ασίστ) και εννοείται πως έδωσε το παρών στο τρέχων EURO., όπου πάντως η Σερβία δεν προχώρησε πέραν του group stage. Πιο συγκεκριμένα στις 25 του μηνός έπεσε η αυλαία της παρουσίας της στο τουρνουά, ύστερα από τη «λευκή» ισοπαλία που έφερε κόντρα στη Δανία και την επομένη η αποστολή της επέστρεψε στο Βελιγράδι.

Αυτόματα ολοκληρώθηκε για τον Ζίβκοβιτς η σεζόν 2023/24, η οποία αν κάνουμε τους απαραίτητους υπολογισμούς θα δούμε πως κράτησε 359 ημέρες (!), από τις 3 Ιουλίου του 2023 μέχρι τις 26 Ιουνίου του 2024 και κατά τη διάρκειά τους έπαιξε σε 62 αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ και του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος, χωρίς να υπολογίζονται τα φιλικά του Δικεφάλου!

Αυτόματα μοιάζει με ρομπότ, πάει... non stop και μπορεί η επιβάρυνση που προκύπτει να μην επηρεάζει την απόδοσή του, κακά τα ψέμματα χρειάζεται «ανάσες».

Σε αυτό το πλαίσιο και εύλογα ο Ράζβαν Λουτσέσκου του έδωσε άδεια ώστε να «γεμίσει τις μπαταρίες» του και δεν θα συμμετάσχει στο βασικό στάδιο του ΠΑΟΚ που θα πραγματοποιηθεί στο Χορστ της Ολλανδίας από αύριο μέχρι και τις 15 Ιουλίου, αλλά θα ενσωματωθεί στην αποστολή μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα.

Ετσι θα έχει τη δυνατότητα να ξεκουραστεί, αφού προέρχεται από μία περίοδο στα... κόκκινα.

Η σεζόν 2023/24 για τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς

Εναρξη: 3 Ιουλίου 2023
Αγώνες: 62
Γκολ: 18
Ασίστ: 15
Λήξη: 26 Ιουνίου 2024
Διάρκεια: 359 ημέρες

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα