Μεταγραφική περίοδος: Μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου ανοιχτή η αγορά, έως τις 30 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για τους ελεύθερους

Από το γήπεδο

bet365

Από την ΕΠΟ ανακοινώθηκε ο επικαιροποιημένος κανονισμός ιδιότητας και μεταγραφών (έκδοση Ιουνίου 2024), όπως εγκρίθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή στη συνεδρίαση της 29/6. Ποιες θα είναι οι ημερομηνίες.

Η ΕΠΟ επικοινώνησε επισήμως τον κανονισμό επί των μεταγραφών και μέσα από αυτόν έγιναν και επισήμως γνωστές οι ημερομηνίες. Η μεταγραφική περίοδος ξεκινά σήμερα 1η Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 11 Σεπτεμβρίου. Ειδικότερα ο σχετικός κανονισμός αναφέρει τα εξής:

  • Θερινή μετεγγραφική περίοδος για διεθνείς και εσωτερικές κινήσεις από 1-7-2024 έως και 11-9-2024. Στις εν λόγω κινήσεις περιλαμβάνονται οι μετεγγραφέςεπαγγελματιών & ερασιτεχνών, επανεγγραφές επαγγελματιών & ερασιτεχνών, δανεισμοί επαγγελματιών και φυσικά οι κινήσεις των ανηλίκων που εγγράφονται σε μία ΠΑΕ με απόφαση FIFA (προστασία ανηλίκων, άρθρο 19).
  • Θερινή μετεγγραφική περίοδος για άνεργους επαγγελματίες για διεθνείς και εσωτερικές κινήσεις από 12-9-2024 έως και 30-9-2024 (ως ελεύθεροι λογίζονται όσοι μένουν ελεύθεροι έως και στην τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου της χώρας τους).
  • Χειμερινή μετεγγραφική περίοδος για διεθνείς και εσωτερικές κινήσεις από 1-1-2025 έως και 31-1-2025. Στις εν λόγω κινήσεις περιλαμβάνονται οι μετεγγραφές επαγγελματιών & ερασιτεχνών, επανεγγραφές επαγγελματιών & ερασιτεχνών, δανεισμοί επαγγελματιών και φυσικά οι κινήσεις των ανηλίκων που εγγράφονται σε μία ΠΑΕ με απόφαση FIFA (προστασία ανηλίκων, άρθρο 19).
  • Χειμερινή μετεγγραφική περίοδος για άνεργους επαγγελματίες για διεθνείς και εσωτερικές κινήσεις από 1-2-2025 έως και 9-2-2025.
  • Επιτρέπονται σε όλη τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής περιόδου, από 1-7-2024 έως και 30-6-2025, οι τροποποιήσεις συμβολαίων επαγγελματιών που ανήκουν ήδη στη δύναμη μίας ΠΑΕ.
  • Επιτρέπεται σε όλη τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής περιόδου, από 1-7-2024 έως και 30-6-2025, η αλλαγή ιδιότητας (από ερασιτέχνες σε επαγγελματίες) για όσους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές ανήκουν ήδη στη δύναμη μίας ΠΑΕ.
  • Για τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές που ανήκουν στη δύναμη του ιδρυτικού ερασιτεχνικού σωματείου μίας ΠΑΕ απαιτείται η διενέργεια μετεγγραφής ώστε να ενταχθεί στη δύναμη της ΠΑΕ και αυτή πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός των ανωτέρω περιόδων εγγραφών/μετεγγραφών που αφορά τα επαγγελματικά σωματεία. Το ιδρυτικό σωματείο και η ΠΑΕ είναι δύο διαφορετικά σωματεία.
@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα