ΠΑΟΚ-Preseason: Ο Λουτσέσκου ποντάρει «όλα τα λεφτά» στον περσινό κορμό

ΠΑΟΚ-Preseason: Ο Λουτσέσκου ποντάρει «όλα τα λεφτά» στον περσινό κορμό

Οδηγίες από τον Ραζβάν Λουτσέσκου στην προπόνηση του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία

bet365

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας έχουν μπροστά τους το μεγάλο στόχο του Champions League και ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξέρει ότι η συνοχή είναι το μεγάλο όπλο του ΠΑΟΚ. Αποστολή στην Ολλανδία: Σταύρος Σουντουλίδης

Ο ΠΑΟΚ είναι για 14η φορά τα τελευταία δεκαεπτά χρόνια στην Ολλανδία για το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Ο μεγάλος στόχος που υπάρχει μπροστά αυτό το καλοκαίρι είναι ένας: Η συμμετοχή στους ομίλους του Champions League.

Η πρώτη μέρα είχε ταξίδι με την γνωστή διαδρομή, Ελλάδα / Γερμανία / Ολλανδία, με κατάληξη αυτή τη φορά το Park Hotel του Χορστ, επιστροφή μετά από πέντε χρόνια στο προπονητικό κέντρο της περιοχής στην κάτω Λιμβουργία.

Το Gazzetta βρίσκεται στην Ολλανδία με την υποστήριξη της Novibet

Το απόγευμα οι ποδοσφαιριστές βρέθηκαν για πρώτη φορά στα γήπεδα του προπονητικού κέντρου του Χορστ και η ομάδα δούλεψε (εξαίρεση ο Κωνσταντέλιας που έμεινε στο ξενοδοχείο και ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, λόγω ενός σφιξίματος) σε δύο γκρουπ (άμυνα – επίθεση) με τον Λουτσέσκου και τους συνεργάτες του.

Αν μη τι άλλο και σε σχέση με το αντίστοιχο καλοκαίρι του 2023 η εικόνα της ομάδας είναι πολύ καλύτερη και πιο πλήρης. Στην Ολλανδία είναι από το ξεκίνημα της προετοιμασίας ο Κίριλ Ντεσπόντοφ, που πέρσι έκανε προετοιμασία με την Λουντογκόρετς, ο Μαντί Καμαρά, που συγκέντρωσε πάνω του όλα τα βλέμματα την πρώτη μέρα, ο Μπάμπα Ράχμαν, που πέρσι μπήκε καθυστερημένα, ακόμα και οι Εκονγκ, Οτο είναι εδώ και προπονούνται κανονικά με την ομάδα.

Αυτό που προκύπτει από μια πρώτη «ανάγνωση» της αποστολής είναι πως ο φετινός ΠΑΟΚ δεν έχει καμία σχέση με την περσινή ομάδα που «ανέβηκε» τέτοια εποχή στην Ολλανδία.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου πήρε μαζί του 29 ποδοσφαιριστές, αν και ίδιος αρέσκεται, όπως κατ’ επανάληψη έχει πει, να δουλεύει στις προπονήσεις με μάξιμουμ 25 ποδοσφαιριστές. Ο Ρουμάνος ενόψει της μεγάλης πρόκλησης του Champions League ποντάρει «όλα τα λεφτά» στον περσινό κορμό που έφτασε στους «8» της Ευρώπης και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος

Χωρίς δεύτερη σκέψη η φετινή είναι μία αποστολή πολύ πιο πλήρης από την περσινή. Απλώς να θυμίσουμε πώς έφυγε πέρσι ο ΠΑΟΚ για την Ολλανδία: Ζίβκοβιτς, Ταλιχμανίδης, Μπαλωμένος, Τσιόπτσης, Σάστρε, Λύρατζης, Παναγιώτου, Βιεϊρίνια, Κουλιεράκης, Μιχαηλίδης, Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Τσαούσης, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Αουγκούστο, Φιλίπε Σοάρες, Μουργκ, Κωνσταντέλιας, Τάισον, Νάρεϊ, Ρικάρντο, Κανίς, Π. Τζίμας, Βρακάς, Α. Ζίβκοβιτς, Μπράντον, Γκορντεζιάνι, Γιαξής και κάποια στιγμή ενσωματώθηκαν στην προετοιμασία οι Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κεντζιόρα και στα τελειώματα ο Στέφανος Τζίμας.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας έχουν καταφέρει να διατηρήσουν σε πολύ μεγάλο ποσοστό τον κορμό της ομάδας της περασμένης περιόδου, έχουν ενισχυθεί με τον Μαντί Καμαρά, αλλά και δύο παίκτες, τους Θυμιάνη και Τσιφτσή, που του δίνουν βάθος στο ρόστερ, ενώ αν καταφέρει να διατηρήσει και τον Τόμας Κεντζιόρα για το κέντρο άμυνας, τότε η περσινή ομάδα θα μετράει μόλις μια «απώλεια», αυτή του Σουαλιό Μεϊτε, το θέμα του οποίου δεν παρουσιάζει την παραμικρή εξέλιξη, αλλά δεν λες ότι έχει κλείσει 100% οριστικά.

Είναι αντιληπτό πως αυτό που ο ΠΑΟΚ αναζητά στο μεταγραφικό παζάρι είναι την αλλαγή σε συγκεκριμένες θέσεις (χαφ, σέντερ φορ, εξτρέμ,), προκειμένου να επιτευχθεί η ποιοτική αναβάθμιση, καθώς ποσοτικά υπάρχει υλικό και σε πρώτο και σε δεύτερο επίπεδο.

Οι ρυθμοί προπονήσεων στη Θεσσαλονίκη ήταν, ήδη, υψηλοί (με κάποια μικροπροβλήματα που έβγαλαν Κωνσταντέλιας και Οτο), αυτό που θα αλλάξει τώρα στην Ολλανδία είναι το περιβάλλον και οι θερμοκρασίες, καθώς από τους 33-35 βαθμούς Κελσίου οι «ασπρόμαυροι» συνάντησαν πολύ καλύτερες συνθήκες με το θερμόμετρο να «χαϊδεύει» τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα