Παναθηναϊκός: Άμεσα, γρήγορα και φουλ πιεστικά! (vids)

Παναθηναϊκός: Άμεσα, γρήγορα και φουλ πιεστικά! (vids)

Νίκος Αθανασίου
Ο Ντιέγκο Αλόνσο
Δουλειά στο επιθετικό τρανζίσιον και πάλι από τον Ντιέγκο Αλόνσο στην απογευματινή προπόνηση του Παναθηναϊκού που είχε και high press. Αποστολή στην Αυστρία: Νίκος Αθανασίου.

Δεν ήταν η πρώτη φορά, δεν ήταν και η τελευταία. Ο Ντιέγκο Αλόνσο ακολουθεί μία συγκεκριμένη διαδικασία προόδου εκμάθησης της αγωνιστικής του φιλοσοφίας προς το σύνολο του Παναθηναϊκού.

Μία φιλοσοφία που έχει στη βιτρίνα, μεταξύ άλλων, το επιθετικό τρανζίσιον, τις άμεσες μεταβάσεις από φάση άμυνας σε φάση επίθεσης, την δημιουργία μηχανισμών που θα βρίσκουν την αντίπαλη άμυνα στη μεγαλύτερη δυνατή ανισορροπία.

Το Gazzetta βρίσκεται στην Αυστρία με την υποστήριξη της Novibet

Στην απογευματινή προπόνηση, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό βροχή, το Τριφύλλι δούλεψε σε αυτό το κομμάτι, με 3-4 επαφές η μπάλα από το μεσαίο τρίτο να μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή. Κάθετα, άμεσα, γρήγορα, με τον Ουρουγουανό τεχνικό να επικροτεί όταν έβλεπε τα πράγματα όπως του αρέσουν.

Σε γενικές γραμμές ο 49χρονος κόουτς θέλει να δημιουργήσει μία ομάδα πιο άμεση, πιο γρήγορη και πιο πιεστική, δουλεύοντας στη δεύτερη άσκηση του προγράμματος στο high press, με τους παίκτες του να πρεσάρουν για... θάνατο μέσα στη βροχή και να δείχνουν πως σε πρώτη φάση κατανοούν τα ''θέλω'' του Λατινοαμερικανού τεχνικού.

Οι ομάδες ήταν οι εξής:

Πορτοκαλί: Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Γεντβάι, Αράο, Μπακασέτας, Βιλένα, Μαντσίνι, Τζούριτσιτς, Γερεμέγεφ.

Πράσινη: Λοντίγκιν, Τσόκαϊ, Κάτρης, Φικάι, Ρούμπεν, Ζέκα, Κυριόπουλος, Λημνιός, Μπρέγκου, Αϊτόρ, Νταμπίζας.

Βίντεο με στιγμιότυπα από προπονήσεις

Ο Αλόνσο πριν από αρκετές προπονήσεις παρουσιάζει βίντεο από τα περσινά παιχνίδια του Παναθηναϊκού για να μπορέσει να δείξει και με αυτόν τον τρόπο, τα πράγματα που θέλουν να γίνονται διαφορετικά.

Πριν το σημερινό πρόγραμμα, η ομάδα παρακολούθησε βίντεο από προπονήσεις που γίνονται επί αυστριακού εδάφους, με στόχο την βελτίωση των στοιχείων που δουλεύει σε καθημερινή βάση.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα