ΑΕΚ: Πηγαίνει μίνιμουμ για ακόμα έξι κινήσεις

ΑΕΚ: Πηγαίνει μίνιμουμ για ακόμα έξι κινήσεις

Ο Θωμάς Στρακόσα

bet365

Μετά τους Αλμπέρτο Μπρινιόλι και Παπέ Σισέ που αναμένεται να ανακοινωθούν, η ΑΕΚ στοχεύει σε έξι ακόμα μεταγραφικές προσθήκες, με την περίπτωση του Θωμά Στρακόσα να αποτελεί μια από τις προτεραιότητες.

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται να μπει σε διαδικασία των ανακοινώσεων μεταγραφικών αποκτημάτων. Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι και ο Παπέ Σισέ, ο οποίος βρίσκεται από την Κυριακή στην Αθήνα, αναμένεται να ολοκληρώσουν μέσα στις επόμενες ώρες τη μεταγραφή τους στην Ένωση. Την ίδια στιγμή ο μεταγραφικός σχεδιασμός των κιτρινόμαυρων «τρέχει» με τις επαφές να εντείνονται σε διάφορα μέτωπα καθώς η ΑΕΚ στοχεύει μίνιμουμ σε ακόμα έξι κινήσεις, εφόσον δεν προκύψει παραχώρηση. Ενός ακόμα τερματοφύλακα, δύο πλάγιων μπακ για αριστερά και δεξιά, ενός αριστερού εξτρέμ και δύο επιθετικών.

Οι επαφές με Μπρέντφορντ για Στρακόσα

Μία από τις προτεραιότητες αποτελεί ο Θωμάς Στρακόσα. Ο Αλβανός διεθνής γκολκίπερ βρίσκεται εδώ και αρκετό διάστημα σε συζητήσεις με την Ένωση, η οποία έχει προχωρήσει πολύ την περίπτωσή του. Η υπόθεσή του είναι σε καλό δρόμο, με τον Φεντερίκο Παστορέλο να αναλαμβάνει τις επαφές με την Μπρέντφορντ προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή και να επιτευχθεί η συμφωνία της ΑΕΚ με το αγγλικό κλαμπ. Στα μετόπισθεν για τα άκρα της άμυνας, οι κιτρινόμαυροι εξετάζουν άλλες περιπτώσεις στα αριστερά έχοντας αφήσει πίσω εκείνη του Γιαννούλη που καθυστερούσε την απάντησή του, ωστόσο δεν βιάζονται από τη στιγμή που υπάρχουν οι λύσεις των Χατζισαφί και Πήλιου. Για τα δεξιά υπάρχει πάντα η επιλογή του Μόσες Οντουμπάτζο που αρέσει στον Αλμέιδα, όμως δεν είναι ο μοναδικός. Ο Άγγλος δεξιός μπακ, όπως έχουμε ξαναγράψει, είναι από τους παίκτες που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον του «Πελάδο» από την εγχώρια αγορά. Ο Αργεντινός τεχνικός κρίνει πως εξυπηρετεί το παιχνίδι που θέλει, έχοντας τη δυνατότητα να παίξει σε όλη την πλευρά. Προφανώς θα χρειαστεί και ένα ποσό στον Άρη για να αποκτηθεί καθώς δεσμεύεται με συμβόλαιο για ακόμα ένα χρόνο.

Ο Κοϊτά

Κοϊτά και Μίλσον, δύο δυνατές περιπτώσεις για αριστερά

Η θέση στην οποία χρειάζεται να «τρέξουν» πιο γρήγορα οι διαδικασίες για την απόκτηση παίκτη είναι αυτή στα αριστερά της μεσοεπιθετικής γραμμής καθώς εκεί ουσιαστικά μόνο ο Γκατσίνοβιτς υπάρχει. Κι αυτός ακόμα δεν έχει ενσωματωθεί στην προετοιμασία, κάτι που θα συμβεί στο τέλος της εβδομάδας. Βέβαια με την παραμονή του Άμραμπατ μπορεί και ο Ελίασον να καλύψει την αριστερή πλευρά. Η ΑΕΚ έχει δουλέψει δύο δυνατές περιπτώσεις για το αριστερό άκρο της επίθεσης. Ο Αμπουμπακαρί Κοϊτά της Σιντ-Τρούιντεν είναι μια από αυτές, με τον Μαυριτανό εξτρέμ να προέρχεται από μια εξαιρετική σεζόν με τη βελγική ομάδα. Η άλλη είναι εκείνη του Φελίσιο Μίλσον της Μακάμπι Τελ Αβίβ, με τον Ανγκολέζο εξτρέμ που συγκεντρώνει ενδιαφέρον αρκετών ομάδων, να πιέζει για μεταγραφή όπως προκύπτει από το Ισραήλ. Και οι δύο περιπτώσεις δεν είναι εύκολες, όπως αποδεικνύεται, αλλά εφόσον η ΑΕΚ καταφέρει να πετύχει deal για μια από τις δύο θα συνιστά εξαιρετική προσθήκη.

Ο Μίλσον

Στην αγορά και για αντι-Αραούχο και αντι-Πόνσε

Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ κινείται και για την ενίσχυση της γραμμής κρούσης, η οποία επίσης αποτελεί σημαντικό ζητούμενο. Έπειτα από την παραχώρηση του Πόνσε που αποτελεί πλέον την ακριβότερη πώληση στην ιστορία της Ένωσης, ο Λιβάι Γκαρσία είναι η μοναδική λύση για την κορυφή της επίθεσης. Η εύρεση ενός αντι-Πόνσε που θα έχει ικανότητα στο σκοράρισμα, αλλά θα μπορεί να παίζει και εκτός περιοχής είναι το επιθυμητό. Παράλληλα η ΑΕΚ κινείται στην αγορά και για τον αντι-Αραούχο, στη θέση δηλαδή πίσω από τον επιθετικό, εκεί όπου επί της ουσίας υπάρχει ως επιλογή μόνο ο Τσούμπερ, ο οποίος βρίσκεται ακόμα με τις υποχρεώσεις της Εθνικής Ελβετίας στο Euro. Τα χαρακτηριστικά της πίεσης και της έντασης θα είναι και εδώ σημαντικά σε αυτό που ψάχνει ο Αλμέιδα να προσθέσει στην επίθεσή του.

@Photo credits: INTIME, Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα