ΠΑΟΚ: Ημερολόγιο από την Ολλανδία μέρα 1η – Ο πανικός για «Ντέλια», η άφιξη στη δροσιά του Χορστ και οι κάμψεις

ΠΑΟΚ: Ημερολόγιο από την Ολλανδία μέρα 1η – Ο πανικός για «Ντέλια», η άφιξη στη δροσιά του Χορστ και οι κάμψεις

Ο Σταύρος Σουντουλίδης και το Gazzetta στην Ολλανδία μαζί με τον ΠΑΟΚ
Ο Σταύρος Σουντουλίδης βρίσκεται με το Gazzetta στο Χορστ και κρατάει σημειώσεις από την φετινή προετοιμασία του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία

Ο Σταύρος Σουντουλίδης κρατάει σημειώσεις από την προετοιμασία του ΠΑΟΚ στο Χορστ και τις μεταφέρει μέσω του Gazzetta, που είναι δίπλα στους Πρωταθλητές Ελλάδας με την υποστήριξη της Novibet.

  • Η ημέρα ξεκίνησε νωρίς το πρωί με την συγκέντρωση της αποστολής στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και την αναχώρηση για το Ντίσελντορφ. Οι «ασπρόμαυροι» έφτασαν λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι στη γερμανική πόλη, όπου δεκάδες μικρά παιδιά, τα περισσότερα φορώντας «ασπρόμαυρες» φανέλες» περικύκλωσαν τον Γιάννη Κωνσταντέλια και τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές για ένα αυτόγραφο και μια φωτογραφία!
  • Ανάλογες εικόνες είχαμε και κατά την αναχώρηση από τη Θεσσαλονίκη ενδεικτικές της λατρείας για τον «Ντέλια», ο οποίος δεν χάλασε χατίρι σε κανέναν μικρό φίλο της ομάδας.
@stavros.71 Φεύγουν οι Πρωταθλητές! Μαζί και εμείς @gazzetta.gr #paok #paokfc ⚪️ ⚫️ #Campeoenes #Champions #ch4ampions #preseason ##Preseason2024 #Lucescu #Konstantelias #Football #viralvideo #viral #fyp #fy #foryou #tictok #ticktock #Gazzetta ♬ πρωτότυπος ήχος - Stavros Sountoulidis
  • Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας ήταν ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που το απόγευμα δεν συμμετείχε στην πρώτη προπόνηση επί ολλανδικού εδάφους. Ένα σφίξιμο τον κρατάει εκτός προπονήσεων ακολουθώντας ατομικό πρόγραμμα.
  • Στο πρώτο κομμάτι της προπόνησης οι ποδοσφαιριστές χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ. Στο ένα γήπεδο υπό τις οδηγίες του Πάολο Καστορίνα ήταν οι αμυντικοί, δίνοντας έμφαση στην ανασταλτική λειτουργία και την άμεση ανάπτυξη. Στο άλλο γήπεδο δούλεψαν σε συνδυαστικές επιθέσεις με στατικά εμπόδια οι μεσοεπιθετικοί υπό τις οδηγίες του Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος επιφύλαξε μια έκπληξη στους χαμένους του δικού του γκρουπ: Κάμψεις!

Ο Μαντί Καμαρά

  • H πρώτη προπόνηση είχε και δράση. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου χώρισε τους παίκτες σε δύο εντεκάδες, από τη μια οι «μαύροι» από την άλλη οι «πράσινοι». Είδαμε τους «μαύρους» με Κοτάρσκι και Μοναστηρλή κάτω από τα δοκάρια και τους Σάστρε, Εκόνγκ, Κουλιεράκη, Τσαούση, Σβαμπ, Τσιγγάρα, Ντεσπόντοφ, Μουργκ, Κουαλιάτα, Σαμάτα.
  • Οι «πράσινοι» είχαν κάτω από τα γκολπόστ τους Τσιφτσή και Ταλιχμανίδη, ενώ έπαιξαν οι Ότο, Θυμιάνης, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Καμαρά, Οζντόεφ, Βιεϊρίνια, Τάισον, Σμυρλής, Μπράντον.

Το πρώτο οικογενειακό διπλό του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία

  • Στη διάρκεια του «διπλού» ο Τάισον γκρίνιαξε έντονα στον Γιώργο Τσονάκα για ένα σκληρό μαρκάρισμα και ο Βιεϊρίνια χτύπησε χωρίς να έχει κάτι το ανησυχητικό.
  • Οι «πράσινοι» κέρδισαν το οικογενειακό « διπλό» με 3-1, έχοντας σκόρερ τους Οζντόεφ, Καμαρά και Μπάμπα, ενώ το γκολ των «μαύρων» το πέτυχε ο Κουαλιάτα.
  • Μέχρι τώρα στο πρόγραμμα των φιλικών αγώνων περιλαμβάνονται τέσσερα παιχνίδια (με απευθείας τηλεοπτική μετάδοση από τη NOVA), ωστόσο ο Λουτσέσκου ζήτησε να γίνει και ένα πέμπτο φιλικό, είτε το απόγευμα της 13ης Ιουλίου, είτε την τελευταία ημέρα παραμονής (14/7) στην Ολλανδία, έτσι ώστε να δώσει χρόνο συμμετοχής σ’ όλους τους ποδοσφαιριστές που έχει πάρει στην αποστολή.
  • Ο Γιώργος Θεοδωρίδης έχει αναλάβει καθήκοντα team manager μετά την αναβάθμιση του Χρήστου Καρυπίδη, που βρίσκεται μαζί με την αποστολή στην Ολλανδία και είναι διαρκώς μαζί με τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο Χρήστος Καρυπίδης με τον Ραζβάν Λουτσέσκου

  • Ο Βαγγέλης Λάππας είναι επίσης ένα νέο πρόσωπο αντικαθιστώντας τον Τζόρτζιο Μπιάνκι, που θα συνεχίσει στη Φιορεντίνα. Ο νέος προπονητής τερματοφυλάκων έπιασε δουλειά με τους τερματοφύλακες, τον Κοτάρσκι, τον Τσιφτσή, τον Ταλιχμανίδη τον Μπαλωμένο και τον Μοναστηρλή.
  • Ο ΠΑΟΚ βρήκε αρκετή δροσιά στην Ολλανδία, το θερμόμετρο δεν ξεπέρασε τους 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ για την Τρίτη (2/7), όπου το πρόγραμμα περιλαμβάνει διπλή προπόνηση (πρωί-απόγευμα) η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να είναι 18 βαθμοί Κελσίου.
@stavros.71 Το @gazzetta.gr με τον ΠΑΟΚ στην Ολλανδία 🇳🇱 #paok #paokfc ⚪️ ⚫️ #Champions #preseason #Preseason2024 #Football #viralvideo #viral #fyp #fy #foryou #ticktock #tictok #Gazzetta ♬ πρωτότυπος ήχος - Stavros Sountoulidis

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.