ΠΑΟΚ: Ημερολόγιο από την Ολλανδία μέρα 2η – Οι… προσευχές του Λουτσέσκου, ο Σαμάτα και οι ασκήσεις που θύμισαν Survivor

ΠΑΟΚ: Ημερολόγιο από την Ολλανδία μέρα 2η – Οι… προσευχές του Λουτσέσκου, ο Σαμάτα και οι ασκήσεις που θύμισαν Survivor

Ο Σταύρος Σουντουλίδης και το Gazzetta στην Ολλανδία μαζί με τον ΠΑΟΚ
Ο Σταύρος Σουντουλίδης βρίσκεται με το Gazzetta στο Χορστ και καθημερινά κρατάει σημειώσεις από την φετινή προετοιμασία του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία

Το Gazzetta είναι στο Χορστ της Ολλανδίας δίπλα στους Πρωταθλητές Ελλάδας με την υποστήριξη της Novibet και ο Σταύρος Σουντουλίδης κρατάει σημειώσεις από την καλοκαιρινή προετοιμασία του ΠΑΟΚ

  • Υπήρχε λόγος που ο ΠΑΟΚ για ένα ακόμα καλοκαίρι, το δέκατο τέταρτο τα τελευταία δεκαεπτά χρόνια, «ανέβηκε» στην Ολλανδία. Οι καιρικές συνθήκες είναι το «άλφα και το ωμέγα» με το θερμόμετρο το πρωί της Τρίτης (2/7) να «χαϊδεύει» τους 15 βαθμούς Κελσίου. Πώς και πότε να προπονηθείς στους 35 βαθμούς Κελσίου και στις συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα;
  • Η ηλιοφάνεια της πρώτης ημέρας έδωσε τη θέση της στη βροχή, οι καιρικές συνθήκες είναι ιδανικές για την προετοιμασία και φυσικά δεν απέτρεψε τον Λουτσέσκου και τους παίκτες να προπονηθούν δύο φορές, πρωί-απόγευμα, στο προπονητικό κέντρο του Χορστ.
  • Το πρωί στο πλαίσιο του διπλού της ομάδας, μετά από λάθος του Μπάμπα στην άμυνα και σε φάση όπου όλοι οι αμυντικοί ήταν στατικοί, ο Λουτσέσκου σταμάτησε τη ροή και φώναξε χαρακτηριστικά στους παίκτες του: «Αντιδράστε! Αν δεν αντιδράτε τώρα, δε θα αντιδράσετε και στο παιχνίδι. Δε θα σας πω τίποτα, αν αντιδράσετε και ας δεχθούμε και το γκολ. Τι περιμένετε; Ο Κοτάρσκι δε θα είναι ο Θεός μας»!
@stavros.71 Δεύτερη μέρα με βροχή, παιχνίδι που θύμισε... #Survivor, ενδεκάδες από Razvan Lucescu και τον Γιάννη Κωνσταντέλια να φωνάζει ηοσ πρώτη φορά παρών στην προετοιμασία του #ΠΑΟΚ στην Ολλανδία @gazzetta.gr #paok #paokfc #preseason #Preseason2024 #Football #Konstantelias #Gazzetta #tictok #ticktock #foryou #fy #fyp #viral #viralvideo ♬ πρωτότυπος ήχος - Stavros Sountoulidis
  • Ο Κροάτης τερματοφύλακας δείχνει συγκεντρωμένος στη δουλειά του και αυτό είναι πολύ θετικό, αν θυμηθεί κάποιος τις αντιδράσεις του πριν από ένα χρόνο τέτοια εποχή όταν και πάλι υπήρχαν φήμες περί παραχώρησής του. Ο ήρεμος Κοτάρσκι προσφέρει εγγύηση στα μετόπισθεν και κάνει τον Λουτσέσκου να είναι κι αυτός ήρεμος. Κι αυτό όλοι γνωρίζουν ότι είναι στα συν των Πρωταθλητών Ελλάδας.

Ο Ντόμινικ Κοτάρσκι

  • Ο «Ντέλιας» θα απουσιάσει από πρώτο φιλικό παιχνίδι των Πρωταθλητών Ελλάδας, το απόγευμα της Τετάρτης (3/7 – 19:00, Novasports2, Live από το Gazzetta) απέναντι στην ΑΕΚ Λάρνακας.
  • Ο Λουτσέσκου ετοίμασε δύο ενδεκάδες. Στη μία θα δούμε τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, Σάστρε και Μπάμπα στα δύο άκρα με Κουλιεράκη και Νάσμπεργκ στο κέντρο της αμυντικής τετράδας. Ο Χάρης Τσιγγάρας μαζί με τον Μαντί Καμαρά θα αποτελούν τους δύο εσωτερικούς μέσους, έχοντας μπροστά τους τον Βιεϊρίνια (ξανά σε ρόλο δεξί εξτρέμ ο αρχηγός), τον Τάισον στα αριστερά και τον Κωνσταντίνο Γκούμα, και στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Μπράντον Τόμας. Η δεύτερη ενδεκάδα αποτελείται από τους Τσιφτσή, Ότο, Μιχαηλίδη, Εκονγκ, Σοάρες, Σβαμπ, Οζντοεφ, Ντεσπόντοφ, Μουργκ, Κουαλιάτα και Σαμάτα.

Ο Κωνσταντίνος Γκούμας

  • Ο Κωνσταντίνος Γκούμας, ένα παιδί 19 ετών από την Κατερίνη που «ανέβηκε» στην προετοιμασία από τη δεύτερη ομάδα του «Δικεφάλου», έχει καταφέρει μέσα από την παρουσία του στις προπονήσεις να τραβήξει την προσοχή του Ραζβάν Λουτσέσκου και δεν είναι καθόλου τυχαία η παρουσία του στη μία από τις δύο ενδεκάδες ενόψει του πρώτου φιλικού.
  • Εκτός από την ΑΕΚ Λάρνακας και την Χιμπέρνιαν, στο πρόγραμμα υπάρχουν άλλα δύο φιλικά απέναντι στην Γκενκ και την Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ. Το φιλικό με την Γκενκ στις 10 Ιουλίου θα έχει μια ιδιαιτερότητα καθώς δεν θα διαρκέσει 90 αλλά 120 λεπτά. Οι δυο ομάδες, κατόπιν συνεννόησης των δυο προπονητών, συμφώνησαν σε 60λεπτη διάρκεια που κάθε ημιχρόνου. Αυτό ουσιαστικά θα δώσει τη δυνατότητα στους προπονητές να χρησιμοποιήσουν από μια 11άδα στο κάθε ημίχρονο διάρκειας μιας ώρας.
  • Μια άσκηση που δεν είχε μπάλα ήταν ικανή να ανεβάσει την… αδρεναλίνη στην προπόνηση του ΠΑΟΚ. Οι παίκτες ήταν χωρισμένοι σε δύο ομάδες και ο στόχος -της κάθε ομάδας- ήταν να βάλει τους κώνους στα δοκάρια που υπήρχαν θυμίζοντας λίγο από… Survivor.

Ένα από τα highlights της απογευματινής προπόνησης του ΠΑΟΚ ήταν ο Άλι Σαμάτα. Ο Τανζανός επιθετικός ήταν εξαιρετικός στα τελειώματα απέναντι στους τερματοφύλακες! Μετά το τέλος της πρωινής προπόνησης, ο Σαμάτα είχε ένα ολιγόλεπτο τετ α τετ με τον Χρήστο Καρυπίδη, με τον τεχνικό διευθυντή του ΠΑΟΚ να συζητάει και να εμψυχώνει τον 31χρονο φορ.

  • Αν μη τι άλλο, ο Χρήστος Καρυπίδης δείχνει καθημερινά πως αντιλαμβάνεται την σπουδαιότητα του ρόλου του μένοντας διαρκώς δίπλα σε όλους τους παίκτες και δίνοντας λύσεις για όλα τα εκτός γηπέδου ζητήματα των Πρωταθλητών Ελλάδας.

Ο Χρήστος Καρυπίδης με τον Ραζβάν Λουτσέσκου

  • O Τάισον Μπαρσέλος Φρέντα μαζί με τον κολλητό του, Αντρέ Βιείρίνια, είναι από τα πιο λαμπερά ονόματα της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία. Ο Βραζιλιάνος ζει κάθε στιγμή του στο ποδόσφαιρο και το δείχνει.
  • Δεν ξέρω αν θα δούμε κάποιο νέο πρόσωπο να προστίθεται στη διάρκεια της φετινής προετοιμασίας του «Δικεφάλου», αλλά όπως όλα δείχνουν η επιθυμία του Λουτσέσκου, που καλώς εμμένει στο πρόσωπο του Τόμας Κεντζιόρα, επιθυμώντας να διατηρήσει στην ομάδα ισορροπίες που θα την οδηγήσουν ασφαλέστερα στην πολυπόθητη συμμετοχή στους ομίλους του Champions League, θα γίνει πράξη, γι’ αυτό δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες ημέρες να τελειώσει θετικά κι ο Πολωνός αμυντικός να «ανέβει» στην Ολλανδία.
@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.