Ολυμπιακός: Μια αγορά που την τιμάει και πρέπει να την τιμήσει και παραπάνω

Ολυμπιακός: Μια αγορά που την τιμάει και πρέπει να την τιμήσει και παραπάνω

Ολυμπιακός: Μια αγορά που την τιμάει και πρέπει να την τιμήσει και παραπάνω

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τις κινήσεις του Ολυμπιακού από μία αγορά που συνήθως του «βγαίνει».

Μία κουβέντα με αφορμή την επικείμενη απόκτηση του (ελεύθερου από την Αθλέτικ Μπιλμπάο) Ντάνι Γκαρθία από τον Ολυμπιακό.

Οι «ερυθρόλευκοι» τιμούν όλα αυτά τα χρόνια την αγορά των ελεύθερων παικτών-και καλά κάνουν. Κατά την γνώμη μου δε, πρέπει να την «τιμήσουν» ακόμη περισσότερο.

Διαχρονικά ο Ολυμπιακός έχει βγει ωφελημένος από την συγκεκριμένη αγορά. Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι τα τρία συνεχόμενα που πήρε, τελευταία του πριν τα δύο της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, κατά κύριο λόγο προήλθαν από την κλάση των γαλλόφωνων Ελ Αραμπί, Βαλμπουενά και Εμβιλά, που ήρθαν ελεύθεροι στον Πειραιά.

Όπως ισχύει και το ότι πρώτοι σκόρερ της ομάδας την τελευταία διετία ήταν σέντερ φορ οι οποίοι επίσης αποκτήθηκαν ως ελεύθεροι, ο Μπακαμπού κι ο Ελ Κααμπί. Όπως ισχύει ότι ο Ολυμπιακός έκανε τη δουλειά του στο θέμα του γκολκίπερ πρώτα με τον Βατσλίκ και μετά με τον Πασχαλάκη, τους οποίους πήρε επίσης ως ελεύθερους. Όπως τον βοήθησε κι ο Παπασταθόπουλος, τον οποίο απέκτησε ως ελεύθερο.

bakambu

Ακόμη και οι άλλοι ελεύθεροι του περασμένου καλοκαιριού, πέραν του Ελ Κααμπί, έδωσαν πράγματα στον Ολυμπιακό, άλλος λιγότερα, άλλος περισσότερα. Κι αναφέρομαι στον Ιμπόρα, τον Γιόβετιτς και τον Κίνι. Ένας δε από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας από την πρώτη στιγμή που ήρθε είναι ο Ρόντινεϊ, κι αυτός ελεύθερος.

Σίγουρα δεν βγαίνουν πάντα τέτοιες κινήσεις. Πρόπερσι ο Ολυμπιακός είχε φέρει ελεύθερους τους Μαρτσέλο, Χάμες και Βρσάλικο και τη συνέχεια την ξέρουμε.

Σε γενικές γραμμές, όμως, του Ολυμπιακού του βγαίνουν αυτού του είδους οι κινήσεις. Εντάξει, δεν λέμε να του βγει ο…Μπόμπι Αλέν! Εξυπακούεται ότι οι ελεύθεροι πρέπει να είναι παίκτες με ένα παλμαρέ πίσω τους, με ένα βιογραφικό. Και να μην είναι «καμένοι» από την πολύ «χρήση» η, προβληματικοί χαρακτήρες.

Παρεμπιπτόντως, γι΄ αυτό τον παίκτη που έφερε η ΑΕΚ, τον Περέϊρα, ακούω καλά λόγια. Και καθαρά αγωνιστικά και ως χαρακτήρα.

Άσχετο: Πώς κατέληξε στη νέα πρωταθλήτρια Σλοβενίας Τσέλιε ο Κροάτης Μπρίνιτς, με τη φόρμουλα του δανεισμού από τον Ολυμπιακό; Προπονητής στην Τσέλιε είναι ο επίσης Κροάτης Κρίζναρ, που είχε παίκτη τον Μπρίνιτς την περασμένη σεζόν (2022-23) στην σλοβένικη Μάριμπορ…

Η φωτογραφία της ημέρας:

Ο Ελ Κααμπί, πάντως, εξακολουθεί να κάνει διακοπές στο Μαρόκο…

Και για το τέλος ένα Emoji

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.