Άρης: Καθαρές κουβέντες…

Άρης: Καθαρές κουβέντες…

Άρης: Καθαρές κουβέντες…

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για την αναμονή που συνεχίζεται και το ξεκαθάρισμα που πρέπει να γίνει στον Άρη.

Μπήκαμε στον Ιούλιο, ξεκίνησε η προετοιμασία με το πρώτο στάδιο που στην ουσία είναι το…μαζευόμαστε για εξετάσεις να τα πούμε πώς περάσαμε στις διακοπές μας και η ομάδα ετοιμάζεται για το κομμάτι εκείνο που αρχίζει ο προπονητής να δουλεύει στην φυσική κατάσταση, αλλά και σε κομμάτια που έχουν να κάνουν αποκλειστικά με την συγκεκριμένη περίοδο.

Ο Άρης όλο αυτό το χρονικό διάστημα από τον χαμένο τελικό και έπειτα βρίσκεται σε μία κατάσταση αναμονής των πράξεων.

Δε νομίζω ότι υπάρχει πλέον κάποιος που να μην γνωρίζει το τι πρέπει να γίνει στην ομάδα, τι χρειάζεται για να επιτευχθεί το περίφημο restart. Ο κόσμος είναι δικαιολογημένα στην τσίτα γιατί περιμένει να υλοποιηθούν όλα όσα η ίδια η διοίκηση προανήγγειλε και προφανώς δεν μπορεί να ξέρει αν τις επόμενες μέρες στην Πτολεμαίδα αρχικά και στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην συνέχεια δει μεταγραφές, αλλά και άλλες προσθήκες που θα δείχνουν ότι όλο αυτό το διάστημα δρομολογούνταν οι εξελίξεις που έπρεπε.

Δημόσια οι μόνες ανακοινώσεις που έχουν γίνει ως τώρα είναι η ανανέωση του Άκη Μάντζιου, η ανανέωση του Χουλιάν Κουέστα και από εκεί και έπειτα η επίσημη ενημέρωση περιλαμβάνει μόνο τα γενέθλια των παικτών και ότι ξεκίνησαν τα εργομετρικά και οι εξετάσεις, έγιναν και 2 προπονήσεις στο Ρύσιο και την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές η ενεργοποίηση της option για Σουλειμάνοφ.

Για μεταγραφές έχουν ακουστεί 75 ονόματα από τα οποία τα 72 δεν έχουν καν απασχολήσει την ομάδα ή δεν θα μπορούσαν να την απασχολήσουν λόγω οικονομικών δεδομένων.

Οι δυσκολίες της χρονιάς, επιτάσσουν πράξεις άμεσα

Ο Αρειανός βλέπει και αντιλαμβάνεται ότι θα έχει μία πολύ δύσκολη χρονιά με όλες τις εξελίξεις σε ΕΠΟ και Λίγκα- παρεμπιπτόντως όπως θα είδατε η Λίγκα ανακοίνωσε την ΓΣ για το νέο format και μας ενημέρωσε αναλυτικότατα και για τις 2 πιθανές αναβολές λόγω έλλειψης απαρτίας.

Πραγματικά όμως σε ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ πόσο…επιλεγμένο θα είναι (άλλο επίθετο ήθελα να γράψω, αλλά μετά θα πρέπει να έχω και υποσημείωσε gazzetta να περάσει δεν βρίζω) να μην υπάρχει απαρτία σε 2 συνελεύσεις για να πάμε στην τρίτη που χρειάζεται απλή πλειοψηφία και να περάσει με ένα 7-6 ή 8-7 με την διπλή ψήφο του προέδρου; Και εξυγίανση και κάθαρση μαζί. Θυμίζω ότι ως δικαιολογία για αλλαγή του format είναι τα αισχρά υπονοούμενα ότι ο Άρης έγινε ρυθμιστής των play off και ενώ ο ΠΑΟΚ πήρε το πρωτάθλημα γιατί η ομάδα του Μάντζιου έκοψε 6 βαθμούς από τον ΠΑΟ και 2 από την ΑΕΚ (αλλά και τον ΟΣΦΠ)!!! Την ίδια στιγμή πολύ απλά δεν τρέχει τίποτα που ένα μπλοκ ομάδων θα…απέχουν και με την εξωαγωνιστική τους…απόδοση θα ρυθμίσουν ΣΥΝΟΛΙΚΑ τις συνθήκες του πρωταθλήματος!

Επιτακτική ανάγκη οι καθαρές κουβέντες

Τα παραπάνω, λοιπόν, και πολλά άλλα επιτάσσουν ο Άρης όχι απλά να οργανωθεί και να στελεχωθεί έχοντας μάθει από τα λάθη του, όπως πρόσφατα δήλωσε ο Θόδωρος Καρυπίδης, αλλά να το πράξει αυτό στον μέγιστο βαθμό. Δεν μπορεί κανείς να…μαλώνει τον κόσμο που εκφράζει την ανησυχία του, όπως δεν μπορεί από την άλλη πλευρά να δέχεται χαρακτηρισμούς και όποιος είναι πιο υπομονετικός. Δεν είναι καθόλου παράλογος όποιος στις 3 Ιουλίου ζητάει πράξεις…χθες, ούτε όμως και τα…αρπάζει όποιος συνιστά σύνεση και υπομονή.

Το ότι έφτασε ένα κομμάτι του κόσμου να φωνάζει…πούλα και φύγε, γίνεται γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το παραμικρό.

Σε τέτοιες συνθήκες πάντα εμφανίζονται οι «μούπε, σούπε, άκουσα», οι “inside”, αυτοί που…ξέρουν γιατί έχουν έναν δικό τους στην πρεσβεία των ΗΠΑ ή στον πρόξενο της... Αφρικής. Αυτοί που τα…ξέρουν όλα, αλλά δεν μπορούν να πουν περισσότερα, αυτοί που σου κλείνουν το μάτι και σε αφήνουν να φαντάζεσαι ότι ο billionaire αναλαμβάνει από εβδομάδα και ο απλός φίλαθλος βλέπει τελικά να έρχεται ο πρίγκηπας της Ζαμούντα.

Αυτοί που… έμαθαν ότι έγιναν κάποιες επαφές για να μπουν κάποιοι άνθρωποι στο ΔΣ της ΠΑΕ ή να συνεργαστούν τέλοσπάντων σε επίπεδο συμβούλων, στελεχών πείτε το όπως θέλετε και επειδή το αφήγημα αυτό δεν πουλούσε αρκετά έβαλαν στο κόλπο και τον…συγγενή του ενός που είναι εφοπλιστής.

Και όταν κατέρρευσε το αφήγημα του παραμυθιού που οι ίδιοι σέρβιραν σε σελίδες και φόρουμ Αρειανών-όπως το ίδιο είχαν κάνει και με το ποστάρισμα ότι δίνουν 20 εκ. Καυμενάκης και Μπάκος- άρχισαν οι μισοί να βρίζουν τον Καρυπίδη που δεν πουλάει και οι άλλοι μισοί τους δημοσιογράφους που δεν κάνουν ρεπορτάζ να τους ενημερώσουν.

Να τους ενημερώσουμε δηλαδή για την εξέλιξη ενός ψεύτικου θέματος που οι ίδιοι επινόησαν, οι ίδιοι αναπαρήγαγαν «Θα δεις την άλλη βδομάδα Τσαλτίδη τις εξελίξεις γιατί εγώ ξέρω και εσύ όχι» και στο τέλος οι ίδιοι επέστρεψαν στην ανωνυμία τους αφού πρώτα απόλαυσαν 2-3 μέρες βρισκόμενοι στο επίκεντρο των υπολοίπων στα social, που προσπαθούσαν από κάπου να πιαστούν για να μάθουν ένα καλό νέο για την ομάδα τους.

Υπάρχει περίπτωση να παραδεχθούν όλοι αυτοί ότι ήταν παραμύθι; Όχι βέβαια. Υπήρχε και…χάλασε. Αυτοί όμως είναι ο τσαλτίδοφ3 και ο χρυσάνθιους33.

Η διοίκηση δεν μπορεί να επιτρέπει αυτόν τον παραλογισμό εδώ και 8 μήνες. Το θέμα άνοιξε με την δημόσια τοποθέτηση του Θόδωρου Καρυπίδη περί ανθρώπων με τους οποίους γίνονται επαφές για να μπουν ως συμπαίκτες στον Άρη και την περίφημη φράση περί τριψήματος ματιών κτλ.

Όχι Ντιν όχι Ντον, όχι Ντιν Νταν Ντον και ότι μπούρδα έχει ακουστεί και γραφτεί σας έχω γράψει και άλλη φορά αν υπήρχε ή δεν υπήρχε. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ. Όσο δεν υπάρχει θέση της ΠΑΕ για όλα αυτά ο καθένας θα το παίζει…Κλουζό και Αστυνόμος Σαίνης χωρίς αίσθημα ευθύνης (φυσικά) και βέβαια θα κολλάνε από δίπλα και όλα τα υπόλοιπα. «Έκανα μία προσπάθεια για συμπαίκτες, χάλασε, έφτιαξε, τρέχει, δεν τρέχει». Όσο δεν υπάρχει ξεκαθάρισμα θα τρέχουν μπροστά οι μπούρδες και από πίσω η ΠΑΕ να τις μαζέψει.

Πράξεις και επικοινωνία

Το πιο σημαντικό από όλα είναι προφανώς οι πράξεις. Αν έχουν γίνει πράξεις όλο αυτό το διάστημα και θα τις δούμε εντός των ημερών δεν έχουν συνοδευτεί από το πιο ουσιαστικό πράγμα στην ελληνική κοινωνία και κυρίως το ελληνικό ποδόσφαιρο. ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ. Η εποχή του μην γράφεις, μην λες τίποτα έχει περάσει ανεπιστρεπτί και αυτό οφείλουν άπαντες να το καταλάβουν. Επίσης ότι πλέον επικοινωνείς πρέπει άμεσα να το υποστηρίξεις. Αν δεν το υποστηρίξεις θα γυρίσει μπούμερανγκ. Στον Άρη, λοιπόν, χρειάζονται καθαρές, ξεκάθαρες κουβέντες- ΕΙΔΙΚΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ Η ΟΜΑΔΑ-.

Οριστικό ξεκαθάρισμα για τα περί συμπαικτών, επενδυτών και όπως θέλετε πείτε τα. Πουλάω, δεν πουλάω, είμαι διαθέσιμος να πουλήσω, ανοικτός σε συμπαίκτες, προχωράω μόνος μου, δεν έχω ανάγκη κανέναν. Ξεκάθαρα πράγματα, ξεκάθαρες κουβέντες.
Κάνω κινήσεις για την στελέχωση και οργάνωση της ομάδας; Τα επικοινωνώ. Πήραμε αυτόν, θα συνεργαστούμε με αυτόν, μια φωτό το νέο υπερσύγχρονο μηχάνημα ανάλυσης αγώνων, το μηχάνημα… λιποαναρρόφησης που θα το χρησιμοποιεί και ο Χρύσανθος στα ρεπό της ομάδας, μία φωτο τους νέους φυσιοθεραπευτές, μία το ένα μια το άλλο. Στην εποχή που ζούμε όταν δεν υπάρχει επικοινωνία ή δεν τα έχεις κάνει ή είναι σαν να μην τα έχεις κάνει και πολλές φορές το δεύτερο είναι χειρότερο από το πρώτο. Χρήσιμα τα γενέθλια του Γκουγκουλιά προχθές, αλλά αυτό μου το βγάζει και το fb.

Kαι προσέξτε οι…πονηροί επειδή προσωπικά ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει Διευθυντής Επικοινωνίας, για να επικοινωνήσει κάτι η διεύθυνση επικοινωνίας πρέπει να υπάρχει εντολή. Όταν η εντολή είναι δεν λέμε τίποτα ναι μεν είναι μία…μορφή επικοινωνίας, αλλά για 2-3 μέρες, όχι μήνες!

Παρουσιάζω ένα μεταγραφικό πλάνο, ένα σχέδιο. Κρατήσαμε Κουέστα, κάναμε πρόταση στον Φαμπιάνο για ανανέωση και μετά; Μας…γλεντάνε οι μάνατζερ και τα clickbait ρεπορτάζ: «Διαβάστε τον παικταρά που θέλει ο Καρυπίδης», ανοίγεις σου γράφει για τον Φαμπιάνο ο ίδιος που τον έστειλε σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΠΑΟ. «Σοκ φεύγει από τον Άρη ο φορ του», ανοίγεις διαβάζεις ότι φεύγει ο Ανσαριφάρντ που ολοκληρώθηκε το συμβόλαιό του. Για Μορόν, Μανού, Οντουμπάγιο το ίδιο έργο με Πάλμα. Θα πάρουν μεταγραφή πχ στην Σαουδική Αραβία ενώ εμείς γράφαμε…ΑΕΚ; Δικαίωση πήραν μεταγραφή. Ακόμα χειρότερα για αυτούς που υποτίθεται θα έρθουν. Όποιος παίκτης προτείνεται και απορρίπτεται μετά από δυο μέρες τον διαβάζουμε στα ρεπορτάζ. Ξεκαθάρισε τις προθέσεις σου για καυτά ζητήματα, όπως του Μορόν, του Μανού, του Οντουμπάγιο. Εσύ ξέρεις τι θα κάνεις. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΑΡΗΣ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ.

Στον Ολυμπιακό και κυρίως στον ΠΑΟΚ το έχουν καταλάβει εδώ και χρόνια. Σε μικρότερο βαθμό σε ΠΑΟ και ΑΕΚ, αλλά και εκεί γίνεται. Δημιουργούν την επικοινωνία με βάση τον δρόμο που θα ακολουθήσουν, δημιουργούν τις συνθήκες και φτάνουν στο αποτέλεσμα. Το 50% των επιτυχιών τους στηρίζεται στην επικοινωνία που δημιουργεί τις συνθήκες…κάθαρσης και εξυγίανσης. Βρίζουν οι Αρειανοί για τα (νόμιμα μην παρεξηγηθώ) pay roll που σε κάθε μπινελίκι αυξάνεται ο μισθός τους, αφού αποδεικνύεται η ανάγκη του να υπάρχουν!

Και κανείς δεν λέει να πάει η ΠΑΕ και να μοιράζει τα ονόματα. Πείτε μόλις τα υπογράψετε. Αλλά δώσε στον κόσμο το απαραίτητο info. Όχι στα μίντια ή τον ρεπόρτερ. Αυτοί είναι οι μεσάζοντες στην ενημέρωση του κόσμου. Του απλού φιλάθλου που θα πάει να πάρει διαρκείας. Παρεμπιπτόντως αυτό είναι προσωπική υπόθεση του καθενός και παίζουν ρόλο 123 διαφορετικά κριτήρια και συσχετισμοί. Μην…δικάζετε ο ένας τον άλλο ανάλογα με την προσωπική σας απόφαση και επιλογή. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ, ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΡΗ.

Το κόβεις όμως με ενημέρωση, με επικοινωνία! Θέλουμε ένα φορ, ένα 6ρι, ένα εξτρέμ και ένα τερματοφύλακα (τυχαίες οι αναφορές). Δεν υπολογίζονται ο τάδε, ο τάδε και ο τάδε. Έχεις πχ τώρα 3 στους 23 στο Ρύσιο που δεν τους υπολογίζεις και θα φανεί εκ των πραγμάτων στην πορεία. Ξεκαθάρισε το… Και να κόψουμε την χαζομάρα, όταν έρχεται να είναι βόμβα και όταν φεύγει παρτάλι. Αυτό όμως είναι και θέμα του καθενός από εμάς. Όλες οι ΠΑΕ φέρνουν βόμβες και διώχνουν…παρτάλια. Παρεμπιπτόντως το ίδιο ισχύει και για τα εκατομμύρια. Θες να κοκορευτείς ότι αγοράζεις 2 εκ τον Βραζιλιάνο παικταρά; Γράψτο και πες το επίσημα. Δεν θες για τον Α ή Β λόγο; Όποιος είναι…άπειρος ας το πάρει πάνω του και μετά να τα ακούει γιατί τα 2 εκ ήταν 200.000.

Θέματα λειτουργίας και καθημερινότητας. Τα γραφεία, το γήπεδο, το Ρύσιο, οι υποχρεώσεις. Πάρτι κάθε μέρα ο καθένας γράφει το μακρύ του και το κοντό του. Κάθε καλοκαίρι και Γενάρη αλλάζει ο χλοοτάπητας πλέον στο Βικελίδης πάει ο άλλος ανεβάζει φωτο κάηκε ο χλοοτάπητας άντε τα μπινελίκια από κάτω. Τα ίδια για το Ρύσιο. Δίπλα σε ένα αληθινό πρόβλημα, κολλάνε και 5 ψεύτικα. Θέλετε ανάποδα. Δίπλα σε 5 αληθινά προβλήματα, κολλάει και ένα ψεύτικο. Λύνεις το ένα; Επικοινωνία!

Υποχρεώσεις. Όχι είναι ο καλύτερος και έχει βάλει 10-20 εκατομμύρια, όχι είναι διαχειριστής με τα λεφτά του λαού, καφενείο ολέ και μάλιστα διαδικτυακό από αβανταδόρους και πολέμιους! Υπήρξε πέρσι ενημέρωση στην ΓΣ του ΑΣ για τις μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις, ΦΠΑ, τις εφορίες από τον κορονοίο, δόσεις Μανού, Καμαρά, Μπούργος κτλ κοντά στα 10 εκατομμύρια. Ρυθμισμένα σε δόσεις κτλ. Εξυπηρετούνται ως τώρα; Αν λαμβάνεις άδεια προφανώς. Έγιναν πωλήσεις, έγιναν αγορές που βρισκόμαστε σήμερα ένα χρόνο μετά; Στην εφορία παιδιά χρωστάμε τόσα, ρυθμισμένα, πληρώνω τόσα τον μήνα, θα εξοφληθούν τότε. Ακούει ο άλλος 5 ή 6 εκατομμύρια χρέη και νομίζει ότι πέφτουμε. Γιατί; Γιατί σε παρόμοιες καταστάσεις στο παρελθόν δεν πλήρωνες και έπεσες. Μα χρωστάνε περισσότερα οι άλλοι. Χρωστάνε, αλλά και αυτοί τα πληρώνουν και έχουν επιχειρηματίες χωρίς ταβάνι. Και όταν δεν είχαν τα πάγωναν. Όταν έχεις ταβάνι και οι υποχρεώσεις είναι χαμηλότερα κάνεις αυτό που ξέρεις. Αν είναι πιο πάνω έχεις πρόβλημα. Αν το κρύβεις θα έχεις μεγαλύτερο…

Γίνεται ΑΜΚ πόσα χρήματα μπήκαν, πόσες είναι οι υποχρεώσεις, παιδιά θα τα καλύψω εγώ ή ελάτε να βοηθήσετε αν δεν μπορώ ή δεν μπορώ όσοι πιστοί προσέλθετε.

Όταν όλα είναι ξεκάθαρα, κανείς δεν θα μπορεί να σε τρυπήσει με ψέματα ή με ένα αληθοφανές ψέμα. Κανείς δεν θα μπορεί να κολλήσει δίπλα σε ένα αληθινό πρόβλημα και ένα ψεύτικο για να σε τρυπήσει δυο φορές.

Όσοι περιμένουν στον Άρη εφοπλιστές και εκατομμυριούχους, σας έχω αναφέρει και άλλη φορά ότι η μόνη περίπτωση να σταματήσουν να περιμένουν είναι…γεωπολιτική. ΑΝ ΠΑΝΤΩΣ ΘΕΛΕΙ ΕΝΑΣ ΛΕΦΤΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΑΡΗ αν μη τι άλλο ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ. Ή λέτε δεν θα έχει…επικοινωνιολόγους καλύτερους του (κάθε) Καρυπίδη;

Ως τότε μόνο οι πράξεις με εξωστρέφεια και οι καθαρές κουβέντες μπορούν να δώσουν στην υπάρχουσα διοίκηση την μεγαλύτερη ασπίδα διαχρονικά στην ιστορία της ομάδας, τον κόσμο της. Πρέπει όμως με δικές της ενέργειες να…οπλιστεί με το δόρι και να δώσει τις μάχες της. Με καθαρές κουβέντες…

ΥΓ1 2000 λέξεις που ελπίζω να πιάσουν τόπο και στο επόμενο σημείωμά μου να έχουμε να μιλήσουμε για ουσιαστικές εξελίξεις και όχι να συνεχίσουμε να κυνηγάμε σαν τον σκύλο την ουρά του!

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!