ΑΕΚ - Μπέρσχοτ 3-0: Βελτιωμένη με τριάρα! (vids)

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ
Η ΑΕΚ άφησε πίσω της την κακή εικόνα με την Αλκμααρ και στο 2ο φιλικό προετοιμασίας και διάρκειας τεσσάρων ημιώρων επικράτησε με 3-0 της βέλγικης Μπέρσχοτ δείχνοντας καλό πρόσωπο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Γαλανόπουλος, Ζίνι και Γκολφίνος οι σκόρερ της Ένωσης.

Με βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με το πρώτο δυνατό φιλικό κόντρα στην Αλκμααρ, με όμορφες συνεργασίες μεσοεπιθετικά και πιστή στο πλάνο του Ματίας Αλμέιδα με την πίεση ψηλά, η ΑΕΚ επικράτησε με 3-0 της βελγικής Μπέρσχοτ στο δεύτερο φιλικό τεστ των κιτρινόμαυρων στο Μπουργκ-Χάαμστεντ της Ολλανδίας. Το φιλικό ήταν χωρισμένο σε τέσσερα 30λεπτα ή δύο 60λεπτα αν προτιμάτε, με τους παίκτες της πρώτης ομάδας της ΑΕΚ να αγωνίζονται στο πρώτο και εκείνους της ΑΕΚ Β' να περνούν στο δεύτερο.

Οι Γαλανόπουλος (9') και Ζίνι (15') είχαν δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων στην Ένωση στο πρώτο τέταρτο του φιλικού, με τον Γκολφίνο στο 78' να διαμορφώνει το τελικό 3-0 σε ένα εξαιρετικό γκολ σε επίπεδο συνδυασμών στην αντεπίθεση. Επόμενο φιλικό για την ΑΕΚ το προσεχές Σάββατο (6/7) απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ, σε ένα παιχνίδι τριών 45λεπτων. Δεν αγωνίστηκαν οι Γιόνσον και Λιούμπισιτς για λόγους αποφόρτισης, αποχώρησε με μια ενόχληση στα πλευρά ο Φερνάντες.

Ωραίες συνεργασίες, πίεση ψηλά και γκολ από Γαλανόπουλο και Ζίνι

Ο Ματίας Αλμέιδα στο πρώτο 60λεπτο της αναμέτρησης είχε τον Θεοχάρη στην εστία, τους Χατζισαφί, Μουκουντί, Μήτογλου και Ρότα τετράδα στην άμυνα, τους Γαλανόπουλο και Μάνταλο στον άξονα της μεσαίας γραμμής, τους Ελίασον και Ζίνι στα δύο άκρα και τον Φερνάντες πίσω από τον προωθημένο Λιβάι Γκαρσία. Πάντως οι Ζίνι και Φερνάντες άλλαξαν ρόλους κατά τη διάρκεια.

Η εικόνα της ΑΕΚ ήταν αρκετά βελτιωμένη σε σχέση με εκείνη που έδειξε στο πρώτο φιλικό με την Αλκμααρ, με τους παίκτες της Ένωσης να βγάζουν όμορφες συνεργασίες μπροστά, πιέζοντας σωστά ψηλά την άμυνα της Μπέρσχοτ όταν δεν είχαν την μπάλα. Ο Θεοχάρης χρειάστηκε στο 3' να αποκρούσει το τετ-α-τετ του Κεϊτά, ο Μάνταλος έχασε από κοντά μεγάλη ευκαιρία τρία λεπτά αργότερα, αλλά στο 9' μετά από όμορφο πάρσιμο της μπάλας και γέμισμα του Χατζισαφί, ο Γαλανόπουλος τελείωσε όμορφα τη φάση στα δίχτυα για το 1-0 της ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ έβγαλε νέα ωραία συνεργασία στην επίθεση στο 15' με τους Ρότα και Γαλανόπουλο να συμμετέχουν και τον Ζίνι να παίρνει το ριμπάουντ μετά από απόκρουση του Ματίγιας γράφοντας το 2-0. Ένα σουτ του Γαλανόπουλου πέντε λεπτά αργότερα κόντραρε και κατέληξε στο οριζόντιο, με τον Μουκουντί από κοντά στη συνέχεια να μην καταφέρνει να σκοράρει με κεφαλιά, ενώ δοκάρι είχε και η Μπέρσχοτ στο 25' σε σέντρα σουτ του Μισέ.

Από το δεύτερο 30λεπτο και έπειτα σιγά σιγά φαινόταν να βγαίνει, όπωβς ήταν φυσιολογικό, και η κούραση της προετοιμασίας. Η ΑΕΚ πάντως ήλεγχε το παιχνίδι και συνέχιζε τακτικά να παίζει με το γνωστό της στυλ, χωρίς βέβαια να απειλεί μπροστά πέραν της φάσης του 43' με τον Ζίνι να πλασάρει, αλλά τον Ματίγιας να αποκρούει πέφτοντας. Ο Αλμέιδα προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή του Φερνάντες στο 50' λόγω μιας ενόχλησης που ένιωσε ο Ισπανός μεσοεπιθετικός, με τον Μαχαίρα να περνάει στη θέση του.

Ο Αλμέιδα πέρασε την ΑΕΚ Β', πανέμορφος συνδυασμός και σκόρερ ο Γκολφίνος

Με την έναρξη του τρίτου 30λεπτου, ο Αλμέιδα άλλαξε σχεδόν όλα τα πρόσωπα στην ενδεκάδα του περνώντας ουσιαστικά την ΑΕΚ Β' στο ματς. Ο Αγγελόπουλος ήταν στην εστία, οι Πήλιος, Κοσίδης, Χρυσόπουλος και Ραντόνια τετράδα στην άμυνα, ο Φοφανά με τον Ρουκουνάκη στον άξονα της μεσαίας γραμμής, οι Μαχαίρας και Κάτσικας στα δύο άκρα και ο Γκολφίνος πίσω από τον προωθημένο Θεοδωρίδη.

Οι νεαροί παίκτες των κιτρινόμαυρων επίσης εμφανίστηκαν βελτιωμένοι σε σχέση με το δεύτερο μέρος του φιλικού με την Αλκμααρ και μάλιστα στο 78' σκόραραν ένα πολύ όμορφο τέρμα στην αντεπίθεση. Ρουκουνάκης, Μαχαίρας και Θεοδωρίδης συνεργάστηκαν ωραία βγαίνοντας μπροστά. Ο τελευταίος πέταξε για τον Γκολφίνο, ο οποίος κατάφερε να τσιμπήσει την μπάλα απέναντι από τον γκολκίπερ της Μπέρσχοτ και σε άδεια εστία σκόραρε το 3-0.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ποδοσφαιριστές της δεύτερης ομάδας της ΑΕΚ διατήρησαν σχετικά εύκολα τον έλεγχο του παιχνιδιού και στο τέταρτο 30λεπτο, ενώ επιδίωκαν να παίξουν με το στυλ της πρώτης ομάδας, με πίεση ψηλά και προσπάθεια για ανακτήσεις της μπάλας όταν δεν την είχαν στην κατοχή τους για να εκδηλώσουν έπειτα επίθεση.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Θεοχάρης, Χατζισαφί, Μουκουντί, Μήτογλου, Ρότα, , Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Ελίασον, Φερνάντες (50' Μαχαίρας), Ζίνι, Λιβάι Γκαρσία

Στο δεύτερο 60λεπτο έπαιξαν οι: Αγγελόπουλος, Πήλιος, Κοσίδης, Χρυσόπουλος, Ραντόνια, Φοφανά, Ρουκουνάκης, Κάτσικας, Μαχαίρας, Γκολφίνος, Θεοδωρίδης και Κανελλόπουλος.

Μπέρσχοτ (Ντιρκ Κάουτ): Ματίγιας, Τσιμάγνκα, Ματάις, Κωνσταντόπουλος, Βέιμανς, Μισέ, Κάγκρο, Βαν Χίμπεεκ, Ελ Γκράφελ, Ρέινερς, Κεϊτά

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα