ΑΕΚ: Η διάθεση του Αλμέιδα, το φιλικό και Περέιρα με Πινέδα...

ΑΕΚ: Η διάθεση του Αλμέιδα, το φιλικό και Περέιρα με Πινέδα...

ΑΕΚ: Η διάθεση του Αλμέιδα, το φιλικό και Περέιρα με Πινέδα...

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για τις μέρες που κυλούν στο Μπουργκ Χάαμστεντ, εστιάζει στον Πελάδο (και στα λόγια του) και φυσικά στο φιλικό, ενώ έχει υστερόγραφα...

Καλημέρα σας από την Ολλανδία, πιο συγκεκριμένα από το ...χειμωνιάτικο Μπουργκ Χάαμστεντ, όπου και φέτος προετοιμάζεται η ΑΕΚ, για δεύτερη σερί φορά, τη στιγμή που διανύουμε το τρίτο σερί καλοκαίρι δουλειάς με τον Ματίας Αλμέιδα. Συνηθίσαμε στην ιδέα και δεν μας κάνει εντύπωση καμία πλέον, το γεγονός εννοώ ότι η Ένωση βρίσκεται με το ίδιο τεχνικό team και τον ηγέτη αυτού για άλλη μια χρονιά (και με την ευχή για πολλές ακόμη), μοιάζει το λογικό και αυτονόητο να συμβαίνει. Ωστόσο ανήκω στην κατηγορία εκείνων που δεν ξεχνάνε εύκολα τα όσα γίνονταν στο παρελθόν και το επισημαίνω γνωρίζοντας πως πρόκειται για ένα στοιχείο που δεν συνηθίζεται γενικά στην Ελλάδα. Προφανώς και το σημειώνω για πολύ καλό μαντάτο για την ΑΕΚ και αυτό είναι κάτι το αυταπόδεικτο στην πορεία της ομάδας τη τελευταία διετία.

Από κει που την ανέλαβε και πού έχει πάει δυο χρόνια μετά. Από απόλυτο κομπάρσο στις εγχώριες διοργανώσεις στην απόλυτη πρωταγωνίστρια, την ομάδα που φτάνει και κατακτάει τον τίτλο, ή και τον χάνει, στο τελευταίο ματς της σεζόν, ενώ ήταν εκτός από Οκτώβρη, άντε Νόεμβριο μήνα! Από ένα σύνολο που είχε βιώσει και ποτίσει το... πετσί του στην ήττα στα μεγάλα ματς, σε σερί 17 αγώνων δίχως ήττα με τους βασικούς ανταγωνιστές της και πάει... γράφοντας το θέμα. Από κει που 'χε ποδοσφαιριστές απαξιωμένους, δίχως αυτοπεποίθηση, επιθυμία και σωστή καθοδήγηση, στην απογείωσή τους, στο χορτάρι και στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο με την ΑΕΚ φυσικά την απόλυτη κερδισμένη παντοιοτρόπως. Τα σημειώνω αυτά διότι ζούμε στη χώρα που ξεχνάνε όλοι εύκολα και γρήγορα με αποτέλεσμα να έχει τεράστια αξία και σημασία να τα θυμίζεις συχνά...

Ο Ματίας Αλμέιδα από την ημέρα που βρίσκομαι εδώ στην Ολλανδία είναι όπως ακριβώς ήταν από την πρώτη μέρα που ανέλαβε σε επίπεδο επιθυμίας, δουλειάς, διάθεσης! Όπως και οι συνεγάτες του... Απόλυτα συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνει, βγάζοντας περισσότερη ακόμη προσπάθεια και ας δουλεύει με τους ίδιους που είχε έως τώρα τους οποίους πλαισιώνουν ποδοσφαιριστές από την ΑΕΚ Β, οι οποίοι θα εμπεδώσουν στο μέλλον (και το άμεσο μάλιστα) πόσο τυχεροί είναι με τη συγκυρία που τους παρουσιάστηκε φέτος το καλοκαίρι. Ήταν ένα μεγάλο ερωτηματικό πώς θα βρω φέτος το καλοκαίρι τον Πελάδο για μένα. Διότι ήταν πολλές οι αλλαγές στο διοικητικό κομμάτι, αλλαγή ιδιοκτήτη άλλωστε, όπου μπορεί να είχαν προκαλέσει δεύτερες και τρίτες σκέψεις στον Αργεντινό τεχνικό. Όμως μοιάζει σα να απέκτησε επιπλέον κίνητρο (μπορεί και να μην ισχύει, έτσι τον βλέπω εγώ)!

Η αναφορά στον Περέιρα και η ικανοποίηση Πελάδο!

περειρα

Στο δικό μου το μυαλό παίζει πάντα πολύ μεγάλο ρόλο για όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα η διάθεση του Ματίας Αλμέιδα. Είναι ο απόλυτος ηγέτης αυτού άλλωστε, η πιο ισχυρή προσωπικότητα, ο μεγάλος star της ομάδας, ο οποίος καταφέρνει να το περνάει αυτό ενώ είναι τόσο ταπεινός, δίχως να προσπαθεί καν, φυσικά και εύκολα, διότι δεν προσποιείται... Αυτό που βλέπεις, αυτό είναι, αληθινό και γνήσιο! Με τον Αργεντινό σε σούπερ διάθεση, με τρελή επιθυμία για να πετύχει πάλι και να γυρίσει η ΑΕΚ ξανά στην κορυφή και την λύσσα για δουλειά, αισθάνεσαι άνετα, καλύτερα και... ψήνεσαι! Φάνηκε και από τις δηλώσεις που μας έκανε στο τέλος της αναμέτρησης στο χθεσινό φιλικό όπου δεν κρύφτηκε σε οτιδήποτε ρωτήθηκε, δεν επέβαλλε να σταματήσει πιο νωρίς η κουβέντα μας (πάντα τέτοια είναι η συνέντευξη μαζί του) και δεν αρνήθηκε να απαντήσει στο οτιδήποτε. Άλλες φορές, άλλοι τεχνικοί, έχουν ενημερώσει πριν τα ματς ότι ο κόουτς θα απαντήσει σε ερωτήσεις μόνο για το ματς.

Όχι όμως ο Πελάδο. Αναφέρθηκε στον Περέιρα και αφού είπε ότι είναι κοντά, διότι δεν μπορεί να πει ότι έχει συμφωνήσει έως το 2026 δίχως να είναι αυτό επίσημο, έδωσε σε όλους να κατανοήσουν την ικανοποίησή του για την κίνηση αυτή. Έχει δει είπε 100 ποδοσφαιριστές και με δεκάδες από αυτούς έχει κάνει προσωπική κουβέντα ήδη, επαφή ουσίας και έτσι το club έχει προχωρήσει σε προτάσεις σε αυτούς και τις ομάδες που ανήκουν, αφού πρώτα έχει πειστεί ο ίδιος ότι πρόκειται για ποδοσφαιριστές που 'χουν την επιθυμία να ρθουν να υπερασπιστούν την φανέλα της ΑΕΚ με μόνο στόχο την κατάκτηση τίτλων. Για τον συμπατριώτη του και πρώτην συμπαίκτη και παίκτη του Περέιρα ήταν ξεκάθαρος ότι έρχεται έχοντας επιθυμία να κερδίσει τίτλους και αρνήθηκε ομάδες και πρωταθλήματα χωρών που θα του έδιναν πολλά περισσότερα χρήματα.

Ούτε για τον Πινέδα επέλεξε να κρυφτεί, είπε ότι τον περιμένει και ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνει μέρος της ...σαπουνόπερας που 'χουν στήσει κάποιοι από την πλευρά του ποδοσφαιριστή. Αναφέρθηκε (και έχουν σημασία τα λόγια του) και στο φιλικό. Είδε βελτίωση στο βαθμό που έπρεπε, πιο ελεύθερα και φρέσκα τα πόδια, όπως είναι λογικό τούτη την περίοδο να συμβαίνει, να αλλάζει σιγά – σιγά από το πρώτο φιλικό. Στο παιχνίδι αυτό η ΑΕΚ και οι παίκτες του έβγαλαν πολύ σημαντική τακτική ανταπόκριση και αντοχές για περίπου 35 με 40 λεπτά τη στιγμή που στο προηγούμενο ματς το σχετικά καλό διάστημα ήταν στα 20 λεπτά. Λογικό να συμβαίνει αυτό άσχετα αν το σκορ με την Άλκμααρ ήταν απαράδεκτο και σκληρό. Στο τέλος της ήμερας και μακάρι της σεζόν μπορεί και να 'ταν για καλό!

γαλανοπουλος

Υγ: Το έψαξε και είχε τη σούπερ στιγμή του στο ματς με την Άλκμααρ... Το αναζήτησε και το βρήκε στο χθεσινό φιλικό. Ο λόγος για τον Κώστα Γαλανόπουλο και το τέρμα που σημείωσε και το αφιέρωσε εκεί ψηλά, στον ουρανό, που βρίσκεται πλέον ο μπαμπάς του... Ένας όμορφος άνθρωπος που δυστυχώς έφυγε πολύ νωρίτερα από ανάμεσά μας. Κι ο Γαλανό μας που παίζει τόσα χρόνια δεν είναι παρά ένα παιδί, που το ποδόσφαιρο τον υποχρεώνει να μεγαλώνει πιο νωρίς, μα δεν παύει να είναι παιδί, όχι μικρό, ούτε έφηβος, μα παιδί, που χάνει τον πατέρα του νωρίς, πολύ νωρίς και αυτό δεν είναι εύκολο να το διαχειριστεί κανείς, ποτέ, σε όποια ηλικία, πόσο μάλλον σε αυτήν... Να είσαι γερός να σου δώσει η θεά Τύχη που σου 'χει παίξει άσχημα πολύ παιχνίδια, όλα όσα σου χρωστάει τα επόμενα χρόνια μαζεμένα, όλα όμως και να σας έχει όλους καλά να τον θυμάστε.

@Photo credits: INTIME, Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...