ΠΑΟΚ: Δεν μπορούν να είναι και όλα τέλεια...

ΠΑΟΚ: Δεν μπορούν να είναι και όλα τέλεια...

ΠΑΟΚ: Δεν μπορούν να είναι και όλα τέλεια...

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το πρώτο φιλικό του ΠΑΟΚ, τα μεγάλα προτερήματα της ομάδας του Λουτσέσκου και τις ελλείψεις που απλά καθυστερούν τη πιο γρήγορη βελτίωση της ομάδας.

Η χρονιά για τον ΠΑΟΚ έχει ξεκινήσει με αναμενόμενα καλό τρόπο. Βρισκόμαστε στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, παρακολουθήσαμε και το πρώτο δυνατό φιλικό και όλα κυλάνε έτσι όπως έχουν δρομολογηθεί εδώ και χρόνια…

Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ γερές βάσεις και συνέχεια ως ομάδα. Αυτό είναι το βασικό του προτέρημα. Το δημιούργημα του Ιβάν Σαββίδη με προπονητή τον ασυναγώνιστο Ράζβαν Λουτσέσκου, έχει ξεκινήσει να χτίζεται εδώ και χρόνια κι αφού η ομάδα κατέκτησε το κορυφαία από πλευράς ανταγωνισμού πρωτάθλημα, μπήκε πολύ καλά και στη νέα σεζόν. Το βλέπεις. Το νιώθεις. Το αντιλαμβάνεσαι κάθε ώρα και λεπτό στη συνολική λειτουργία του γκρουπ. Όλοι ξέρουν τις βασικές αρχές εντός κι εκτός γηπέδου και κάπως έτσι ο πρωταθλητής πορεύεται στην επόμενη μέρα. Έτσι βλέπουμε τις προπονήσεις και το πρώτο φιλικό παιχνίδι. Με τον ΠΑΟΚ να είναι πραγματικά καλά και φυσικά να ψάχνει το ακόμη καλύτερα που μπορεί να προκύψει μέσα από τις λιγοστές (αλλά σημαντικές) κινήσεις ενίσχυσης του ρόστερ.

Δύο ομάδες με άλλη νοοτροπία

paok_aeklarnakas_intime

Στο 2-1 επί της δευτεραθλήτριας Κύπρου ΑΕΚ Λάρνακας, φανερώθηκαν πολλά πλεονεκτήματα του Δικεφάλου και μερικές αδυναμίες τις οποίες χαρακτηρίζω συγκυριακές. Εδώ επάνω να ξεκαθαρίσω ότι γνωρίζω πολύ καλά τη γκρίνια και τον προβληματισμό που υπάρχει για το μεταγραφικό κόλλημα της ομάδας εδώ και 10-15 ημέρες. Το συγκεκριμένο ζήτημα ΔΕΝ επηρεάζει αυτή την περίοδο την εικόνα του ΠΑΟΚ. Το αφήνουμε λοιπόν στην άκρη και θα το πιάσουμε στο τέλος.

Κόντρα στους Κύπριους ο Λουτσέσκου επέλεξε δύο ενδεκάδες με τη δεύτερη να είναι θεωρητικά η πιο ποιοτική. Η πρώτη όμως ήταν εκείνη που έπαιξε πολύ καλύτερα! Ένας ΠΑΟΚ που μετά το 10΄-15΄ άρχισε να χτίζει επιθέσεις με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Μία εξαιρετική διάσπαση πρέσινγκ και η δημιουργία με το συνδυαστικό ποδόσφαιρο των πρωταθλητών που δύσκολα αντιμετωπίζεται. Ένας Σβααμπ που λειτουργούσε σε κάθε φάση λες και την έπαιζε σε… επανάληψη και ήξερε ακριβώς τι έπρεπε να κάνει. Άψογες συνεργασίες με Μουργκ, εξαιρετική εκμετάλλευση της ποιότητας Όττο- Ντεσπόντοφ από τα δεξιά και δύο γκολ… πολύ ΠΑΟΚ με εκτελέσεις από κοντά. Είχε κενά στην άμυνα και μερικές μέτριες μεταβάσεις, αλλά η ομάδα έβγαζε τόσο μεγάλη σιγουριά και… συνέχεια από τα περσινά, που πραγματικά χαιρόσουν να τη βλέπεις. Κι όλα αυτά απέναντι σε μία δυνατή ομάδα που απλά δυσκολεύονταν να αντιμετωπίσει τους ασπρόμαυρους.

Κι εκεί που γίνεται 2-0 και θεωρείς ότι στο δεύτερο με Μπάμπα-Τάισον, Σάστρε-Βιεϊρίνια, Καμαρά, Κουλιεράκη, Τσιγγάρα, Μπράντον ο ΠΑΟΚ έχει ακόμη καλύτερες προοπτικές, η ομάδα βγάζει εκνευρισμό. Να λίγο ανόρεκτος ο Μπάμπα που έχανε τους αντιπάλους, να λίγο σφιγμένος ο Καμαρά, να λίγα νεύρα ο Βιεϊρίνια με τον Τάισον με έναν βοηθό που δεν πέτυχε φάση και οι Κύπριοι κατάφεραν να μειώσουν και να φανούν πιο ανταγωνιστικοί απέναντι σε ένα σύνολο που ανάγκασε τον Λουτσέσκου να δηλώσει: «Πρέπει να τους μιλήσω. Εγώ θέλω ταπεινότητα…» είπε και εντάξει καταλάβαμε ότι έγιναν μερικά λάθη ακόμη και σε νοοτροπία που με τον… made in Romania είναι θέμα χρόνου να ξεπεραστούν.

Όλα αυτά με ομάδα 22 παικτών σε δύο ημίχρονα (δεν μπορούν να είναι όλοι στο ίδιο επίπεδο) χωρίς Κωνσταντέλια και Ζίβκοβιτς. Οκ για αρχή. Από καλά έως… πολύ καλά.

Αυτά που λείπουν

paok_intime

Είπε και κάτι άλλο αυτονόητο ο προπονητής για να πάμε και στο επίκαιρο, αυτό που πάντα βασανίζει τα καλοκαίρια όλες τις ομάδες: «Δική μου ιδέα ήταν ότι έπρεπε να κρατήσουμε πολλούς από πέρσι και να πάρουμε 2-3 για να πάμε στο επόμενο επίπεδο. Μέχρι τώρα κρατήσαμε έναν, θέλουμε άλλον ένα και να αποκτήσουμε τους άλλους για να πάμε μπροστά». Ο τρόπος που τα είπε φανέρωσε την ανυπομονησία του να μην χαθεί άλλος χρόνος. Γιατί ο ΠΑΟΚ έτσι όπως είναι σήμερα δεν είναι κακός, δεν έχει πολλά αγωνιστικά θέματα. Ούτε χθες του έλειπε κάτι ιδιαίτερο, πέρα από τη λάθος νοοτροπία που μπήκαν οι αγωνιζόμενοι στο δεύτερο μέρος.

Απλά όσο δεν έρχεται ο Κεντζιόρα (ένα βήμα μπρος και… ένα πίσω σημειώνεται καθημερινά) όσο δεν βγαίνει άκρη με τον Μεϊτέ ή τον όποιο άλλο χαφ και όσο δεν αποκτάται ο φορ με την υπόθεση Μπρέθγουεϊτ να μην προχωράει, χάνει χρόνο να βάλει καλά και με ασφάλεια τους όποιους καινούριους θα αποκτήσει ενόψει των μεγάλων αγώνων της Ευρώπης.

Άρα… Ο ΠΑΟΚ έχει τρομερά γερές βάσεις ως ομάδα, αυτό θα τον οδηγήσει στα μεγάλα καλοκαιρινά ματς, απλά δεν κερδίζει τώρα χρόνο ώστε να ανέβει πιο γρήγορα επίπεδο με τις νέες προσθήκες που θα του συμπλήρωναν ποιότητα και χαρακτηριστικά που του λείπουν. Οκ! Δεν χάθηκε ο κόσμος. ΠΑΟΚ είσαι… Δεν γίνεται να είναι και όλα τέλεια. Αφήστε που πιστεύω ότι… αν είχαν γίνει όλα όπως έπρεπε, στους χρόνους που έπρεπε, θα εφησυχάζαμε και δεν θα ξέραμε να το διαχειριστούμε. Ας είναι όλοι στην τσίτα γιατί έτσι ο Δικέφαλος του Βορρά θα φέρει καλύτερο αποτέλεσμα.

Τώρα… έχουμε κάτι να «φαγωνόμαστε» να γκρινιάζουμε λίγο (ο προπονητής) και μία κατάσταση που κρατάει τους πάντες σε εγρήγορση. Μια χαρά είμαστε! Φαντάζετε το… σοκ αν όλα ήταν τέλεια και καλώς ή άριστα καμωμένα; Αυτό δεν θα ήταν ΠΑΟΚ…

* Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με τη νέα ταινία που ανέβασε για την περσινή σεζόν, απέδειξε και πάλι πόσο ψηλά έχει τον πήχη προβολής της ομάδας και επικοινωνίας με τον κόσμο. Άλλη μία εξαιρετική δουλειά! Πολύ ΠΑΟΚ…

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.