Αντρέ Βιεϊρίνια στο Gazzetta: «Όνειρο όλων μας στον ΠΑΟΚ η είσοδος στους ομίλους του Champions League»! (vid)

Αντρέ Βιεϊρίνια στο Gazzetta: «Όνειρο όλων μας στον ΠΑΟΚ η είσοδος στους ομίλους του Champions League»! (vid)

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια στο φιλικό με την ΑΕΚ Λάρνακας
O εμβληματικός αρχηγός του ΠΑΟΚ μιλάει στο Gazzetta για τους στόχους των Πρωταθλητών Ελλάδας ενόψει της νέας επόμενης σεζόν. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΥΝΤΟΥΛΙΔΗΣ

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια στα 38 του, σαν το παλιό καλό κρασί, συνεχίζει να παίζει και να μας εκπλήσσει με την παρουσία του στο γήπεδο. Απέναντι στην ΑΕΚ Λάρνακας, στο πρώτο φιλικό των Πρωταθλητών Ελλάδας στη διάρκεια της φετινής προετοιμασίας, ο εμβληματικός αρχηγός του ΠΑΟΚ, συνέχισε από εκεί που τελείωσε την περσινή χρονιά, στην αγαπημένη του θέση, αυτή του δεξιού εξτρέμ.

Το Gazzetta βρίσκεται στην Ολλανδία με την υποστήριξη της Novibet

«Δεν το έκρυψα ποτέ, αυτή είναι η αγαπημένη μου θέση. Εξτρέμ, είτε δεξιά, είτε αριστερά, θα το επαναλάβω όσο κι αν γίνομαι κουραστικός, θα παίξω όπου με χρειαστεί η ομάδα, αλλά, ναι, αυτή η θέση είναι πολύ ιδιαίτερη για μένα», είπε απαντώντας στην ερώτηση του Gazzetta για το πως αισθάνθηκε αγωνιζόμενος ως ακραίος επιθετικός και όχι στα μετόπισθεν του «Δικεφάλου», όπως συνέβαινε στο μεγαλύτερο διάστημα μετά την επιστροφή του πριν από επτά χρόνια στην ομάδα.

Ο «καπιτάνο» του ΠΑΟΚ δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του όταν ρωτήθηκε για τον επόμενο μεγάλο στόχο του με την «ασπρόμαυρη» φανέλα. Έχοντας κατακτήσει δύο πρωταθλήματα και τρία κύπελλα, αν κάτι του λείπει είναι να… κουνήσει το σεντόνι στο χορτάρι της Τούμπας.

«Αρχικά, θέλουμε να κερδίζουμε! Παιχνίδι με παιχνίδι. Έτσι πήγαμε πέρσι, έτσι κατακτήσαμε το πρωτάθλημα Ελλάδας, έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε, ο μεγάλος μας στόχος φέτος είναι η είσοδος της ομάδας στους ομίλους του Champions League. Μπροστά μας υπάρχουν τα πρώτα παιχνίδια στα προκριματικά, εκεί ήμαστε συγκεντρωμένοι, ωστόσο στο πίσω μέρος του μυαλού μας υπάρχει το όνειρο της εισόδου στους ομίλους του Champions League».

Συγκρίνοντας την περσινή ομάδα που είχε βρεθεί στο αντίστοιχο διάστημα στην Ολλανδία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας με τη φετινή ομάδα, ο Αντρέ Βιεϊρίνια παραδέχεται πως τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα και αυτό τον κάνει να αισιοδοξεί για την πορεία του ΠΑΟΚ.

«Η ομάδα έμεινε σχεδόν όπως ήταν την περσινή χρονιά», λέει, «έχουν έρθει κάποιοι καινούργιοι ποδοσφαιριστές που έχουν τη νοοτροπία του νικητή, σιγά-σιγά θα βελτιώσουμε προς το καλύτερο την εικόνα μας. Υπάρχουν κάποια καινούργια πρόσωπα, ξαναλέω, προσπαθούμε με τον πιο γρήγορο τρόπο να τους δώσουμε να καταλάβουν τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας».

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια

Συνεχίζοντας πάνω στο κομμάτι των αλλαγών και των νέων προσώπων ο Πορτογάλος αρχηγός πιστεύει στην βελτίωση της γενικής εικόνας και κρίνει ότι ο ΠΑΟΚ είναι πιο γεμάτος σε σχέση με την περσινή σεζόν.

«Ξέρουμε ως ομάδα ότι αν είμαστε όλοι μαζί από την αρχή θα είναι πιο εύκολο για τα νέα πρόσωπα να προσαρμοστούν, να καταλάβουν τον τρόπο παιχνιδιού, αλήθεια είναι πως φέτος είμαστε πιο γεμάτη ως ομάδα, θεωρώ ότι η εικόνα όλων μας θα είναι πολύ καλύτερη στη συνέχεια των φιλικών αγώνων».

Όσο για το συμπέρασμα μετά το πρώτο φιλικό της νέας χρονιάς; «Δεν θέλουμε να χάνουμε ούτε στις προπονήσεις, γι’ αυτό και βγάζουμε αυτή την ένταση στα παιχνίδια ακόμα κι αν αυτά είναι φιλικά», σημειώνει με νόημα ο εμβληματικός «κάπτεν» των Πρωταθλητών Ελλάδας.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα