Βαγιαννίδης: «Το press και το counter press θα μας ανεβάσουν ένα επίπεδο παραπάνω» (vid)

Βαγιαννίδης: «Το press και το counter press θα μας ανεβάσουν ένα επίπεδο παραπάνω» (vid)

Βαγιαννίδης: «Το press και το counter press θα μας ανεβάσουν ένα επίπεδο παραπάνω» (vid)
Ο Γιώργος Βαγιαννίδης μίλησε για τα όσα έδειξε ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο φιλικό του με την Πάφο και τόνισε την σημασία που έχει στο σύγχρονο ποδόσφαιρο το press και το counter press. Αποστολή στην Αυστρία: Νίκος Αθανασίου

Ο Γιώργος Βαγιαννίδης παραχώρησε δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου μετά το φιλικό του Παναθηναϊκού με την Πάφο στο οποίο οι «πράσινοι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0 με τους Κύπριους.

Ο Έλληνας μπακ, που ήταν ο μοναδικός που έπαιξε ολόκληρο το χθεσινό παιχνίδι, σχολίασε την εμφάνιση της ομάδας του ξεχωρίζοντας κάποια από τα πράγματα που έκαναν καλά και κάποια άλλα που δεν πέτυχαν σε καλό βαθμό ενώ εξήρε την σημασία του press και του counter press στο ποδόσφαιρο του σήμερα τονίζοντας πως θα βοηθήσει αρκετά το «τριφύλλι».

Ακόμη, αναφέρθηκε και στο θέμα του συμβολαίου του, που λήγει το επόμενο καλοκαίρι, επισημαίνοντας πως είναι σε διαπραγματεύσεις με το κλαμπ και ελπίζει να βρεθεί σύντομα μια άκρη.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Έλληνας μπακ:

Για το δεύτερο φιλικό:

«Ήταν ένα πολύ δυνατό φιλικό κατά κύριο λόγο γιατί ήτανε μία πιο έτοιμη ομάδα από εμάς, απ΄ ότι έμαθα παίζουν σε λίγο καιρό προκριματικά. Λίγο στο τρανζίσιον είμασταν πιο αδύναμοι στο physical κομμάτι, γιατί δεν έχουμε κάνει αρκετή προπόνηση ακόμα άλλα πιστεύω ότι δείξαμε κάποια πράγματα από αυτά που έχουμε δουλέψει. Ήμασταν αρκετά καλοί στο αμυντικό κομμάτι, ίσως πρέπει να βρούμε κάποιες παραπάνω λύσεις στο επιθετικό, αλλά η ομάδα φαίνεται αρκετά καλή».

Για τις εντυπώσεις στην προετοιμασία:

«Αλλάξαμε προπονητή μέσα στη χρονιά, αλλάξαμε τώρα ξανά, μπορούμε να προσαρμοστούμε όλοι οι παίχτες, όλα τα παιδιά είναι εξαιρετικοί επαγγελματίες. Τα πρώτα δείγματα είναι πολύ θετικά κατά την άποψη μου, η ομάδα έχει ένα καθαρό πλάνο και στο πρέσινγκ και στην ανάπτυξη και πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και όλα θα πάνε καλά».

Το Gazzetta βρίσκεται στην Αυστρία με την υποστήριξη της Novibet

Όσον αφορά το πρέσινγκ που ζητάει ο Αλόνσο:

«Ναι είναι κάτι που δουλεύουμε αρκετά και το press και το counter press όταν χάνουμε την μπάλα και νομίζω αυτό θα μας ανεβάσει ένα επίπεδο παραπάνω. Είναι πολύ σημαντικό στα παιχνίδια υψηλού επιπέδου να πιέζεις και να κλέβεις γρήγορα την μπάλα και είναι κάτι που στεκόμαστε και στην ανάλυση και στην προπόνηση και θα φανεί παραπάνω στα επίσημα παιχνίδια».

Για τον ανταγωνισμό που επικρατεί στην θέση του:

«Η αλήθεια είναι ότι φέτος είναι διαφορετικός ο ανταγωνισμός, πέρυσι ήμασταν 2 τώρα είμαστε 3. Έχω μια χρονιά παραπάνω στην πλάτη μου, μια χρονιά πολύ έντονη και δύσκολη για μένα, ελπίζω να πάνε όλα καλά, να παίξω όσο περισσότερο γίνεται, να παίξει ο καλύτερος εννοείται και να βρεθεί μία λύση με το συμβόλαιο, γιατί ακόμα είμαστε σε μία διαπραγμάτευση, θα δείξει στην πορεία πως θα πάνε».

Έαν ο Παναθηναϊκός έπαιρνε το πρωτάθλημα με γκολ δικό του (σ.σ πέρυσι με γκολ δικό του κατακτήθηκε το Κύπελλο Ελλάδας):

«Αυτό θα ήταν τέλειο, αλλά ας το βάλει άλλος και ας πάρουμε το πρωτάθλημα και ότι γίνει»

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα