Ντάνι Γκαρθία - Ολυμπιακός: «Ένας παίκτης που πάντα δούλευε στην σκιά, για να λάμψουν οι άλλοι…»

Ντάνι Γκαρθία - Ολυμπιακός: «Ένας παίκτης που πάντα δούλευε στην σκιά, για να λάμψουν οι άλλοι…»

Ντάνι Γκαρθία - Ολυμπιακός: «Ένας παίκτης που πάντα δούλευε στην σκιά, για να λάμψουν οι άλλοι…»

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta δέκα πράγματα για τον Ντάνι Γκαρθία, που ήρθε σήμερα στην Αθηνα για τον Ολυμπιακό.

Ολοκληρώνει λοιπόν ο Ολυμπιακός σήμερα με την άφιξη του Ντάνι Γκαρθία άλλη μία μεταγραφή του μετά από εκείνη του Στάμενιτς και του γκολκίπερ Αναγνωστόπουλου, που θα είναι 3ος πίσω από τον Τζολάκη και τον Πασχαλάκη.

Με τον Γκαρθία και τον Στάμενιτς ο Ολυμπιακός σχεδιάζει να κλείσει το κενό που υπήρχε στη μεσαία γραμμή, λόγω τη αποχώρησης του Ιμπόρα (αλλά και του Καρβάλιο), σε συνδυασμό με την παρουσία μόνο των Έσε και Τσικίνιο-ιδανικά η συνέχιση της παρουσίας του Όρτα θα έκλεινε, σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό, τις θέσεις για τους κεντρικούς χαφ.

Ο 34χρονος (24.5.1990) Βάσκος είναι ένας παίκτης που ξέρει άριστα να παίζει τις θέσεις 6 και 8, παίζοντας εκεί μία ολόκληρη 10ετία στην Α΄κατηγορία της Ισπανίας, με την Έϊμπαρ, στην οποία συνυπήρξε μία τριετία με τον Μεντιλίμπαρ, και την Αθλέτικ Μπιλμπάο, στην οποία συνυπήρξε την τελευταία διετία με τον Βαλβέρδε. Δεξιοπόδαρος, με πολύ καλή πάσα (εξ ου και παίρνει συχνά την μπάλα από τους στόπερ για να ξεκινήσει παιχνίδι), πίεση και προσωπικότητα στο παιχνίδι του.

Με τον Βαλβέρδε σε ένα σύνολο 89 αγώνων ήταν βασικός στους 26, αλλαγή στους 21, ενώ έλειψε από 21 παιχνίδια λόγω τραυματισμών, εξαιτίας των οποίων έχασε κατά βάση τη θέση του ως βασικός, καθώς έμεινε και σε άλλα 21 παιχνίδια στον πάγκο. Πέρυσι, που έβγαλε μικρότερα προβλήματα, ήταν 19 αγώνες στην αρχική ενδεκάδα, φέτος που έβγαλε μεγαλύτερα προβλήματα, ήταν εφτά αγώνες στην αρχική ενδεκάδα.

dani.

Για την αξία του Γκαρθία δεν γεννάται θέμα μετά από 303 παιχνίδια στην Α΄κατηγορία της Ισπανίας, βασικός στα οκτώ και εξηγήσαμε το πώς και το τι στα άλλα δύο. Το σημαντικό είναι ότι από τον περασμένο Γενάρη έχει ξεπεράσει κάθε πρόβλημα τραυματισμού, εξ ου κι ο Βαλβέρδε έκτοτε τον έβαλε σε τρία ματς βασικό (μεταξύ άλλων στο Μπαρτσελόνα-Αθλέτικο 0-0 για το πρωτάθλημα) και σε άλλα τέσσερα αλλαγή (μεταξύ άλλων στον ημιτελικό του Κυπέλλου Αθλέτικ-Ατλέτικο Μαδρίτης 3-0).

Δεν είναι μόνο, όμως, η ποιότητα του Γκαρθία, είναι και η προσωπικότητα του που τον έκαναν απολύτως απαραίτητο στα σχέδια όχι μόνο του Μεντιλίμπαρ, αλλά και στα πλάνα του Μαρτσελίνο, του Μπερίτσο και του Γκαριτάνο στην Αθλέτικ. Μία ήρεμη δύναμη τόσο στα αποδυτήρια, όσο και στον αγωνιστικό χώρο.

Μπορούμε να διαβάσουμε τα εξής από πρόσφατο σχόλιο Ισπανού δημοσιογράφου για τον έμπειρο κεντρικό μέσο:

«Ένας ποδοσφαιριστής που πάντα δούλευε στη σκιά, χωρίς να ανεβάζει τους τόνους για να λάμψουν άλλοι. Τόσο που μάλιστα ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Αθλέτικ, πριν του πει αντίο με επίσημο τρόπο ο σύλλογος του Μπιλμπάο, που ήθελε να το κάνει, αλλά ο παίκτης δεν ήθελε να αφαιρέσει την προβολή δύο άλλων βαρέων βαρών των αποδυτηρίων της ομάδας που αποχώρησαν το καλοκαίρι, του Ίκερ Μουνιαίν και του Ραούλ Γκαρθία. Με λίγα λόγια ένας σπουδαίος επαγγελματίας».

Όπως είχα γράψει και τις προάλλες, αυτοί οι Ισπανοί κεντρικοί χαφ συνήθως πιάνουν στον Ολυμπιακό, από τον Ορμπάϊθ έως τον Ιμπόρα-να θυμίσω δε ότι κι ο Βραζιλιάνος Γκιγέρμε από την Ισπανία ήρθε, από την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια.

Άσχετο: Για να καταλάβουμε κάποια πράγματα σε σχέση με τον θρίαμβο τα παιδιά της Κ19 του Ολυμπιακού-η Ρέϊντζερς έσπευσε και απέκτησε τον 20χρονο Γάλλο Νσιάλα, που έμεινε ελεύθερος από τη Μίλαν. Ο Νσιάλα ήταν βασικός στόπερ στον τελικό του Γιούθ Λιγκ Ολυμπιακός-Μίλαν 3-0. Η δε ομάδα της Γλασκώβης τον υπολογίζει για την πρώτη ομάδα της.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Αν πιστέψουμε ρεπορτάζ στη Βοσνία, ο Γιόβετιτς είναι στα πρόθυρα των υπογραφών με την Μπόρατς Μπάνια Λούκα. Κατά την σχετική πληροφορία, ο Μαυροβούνιος, που έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό, έχει έρθει σε συμφωνία με την πρωταθλήτρια Βοσνίας κι απομένει να πέσουν οι υπογραφές με το που λυθούν και τα τελευταία εμπόδια. Κατά την εκτίμησή μου πάντως, δεν θα πάει εκεί ο Γιόβετιτς.

jovetic_intime_

Δεν ξέρω, μπορεί να κάνω λάθος αλλά νομίζω ότι ο τρελοΓιόβετιτς θα μπορούσε να δώσει πράγματα και τη νέα σεζόν στον Ολυμπιακό, άλλοτε ως βασικός και άλλοτε (και πιο συχνά) ως αλλαγή. Από την στιγμή, όμως, που ο προπονητής έχει μία συγκεκριμένη άποψη, είναι σεβαστή.

Και για το τέλος ένα Emoji

@Photo credits: INTIME, Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.