Athens Kallithea: Πίρι Σοΐρι, ένα επιθετικό εργαλείο για τα «φτερά»

Athens Kallithea: Πίρι Σοΐρι, ένα επιθετικό εργαλείο για τα «φτερά»

SOIRI

bet365

Η Athens Kallithea έκανε την πρώτη της προσθήκη στα «φτερά» με ένα επιθετικό φουλ μπακ, όπως είναι ο Πίρι Σοΐρι, ενδεικτικό των στοιχείων που θέλει ο Μάσιμο Ντονάτι από τους ακραίους του.

Την πέμπτη της μεταγραφική κίνηση ολοκλήρωσε η Athens Kallithea, καθώς ανακοίνωσε την απόκτηση του Πίρι Σοΐρι, με ελεύθερη μεταγραφή από την Ουνιβερσιτάντ Κραϊόβα. Μετά το δίδυμο των τερματοφυλάκων Μπερναμπέ - Γκέλιος, τον στόπερ Πασαλίδη και τον φορ Ουλντρίκις που θα πλαισιώσει στο «9» τον Γιάννη Λουκίνα, έχουμε και την πρώτη επιλογή του Μάσιμο Ντονάτι για τα άκρα.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι ρευστά τα πράγματα αναφορικά με το ρόστερ που θα έχει να δουλέψει ο Ιταλός τεχνικός ενόψει της σεζόν της επιστροφής της ομάδας των Νοτίων Προαστίων στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, με τις μεταγραφικές εξελίξεις να τρέχουν, όμως σταδιακά μπαίνουν ένα - ένα τα κομμάτια του παζλ. Πιο σημαντικό από τα πρόσωπα και τα ονόματα είναι πως γίνονται ευδιάκριτα τα χαρακτηριστικά των ποδοσφαιριστών που θέλει να έχει στην ομάδα του ο νέος τεχνικός της Athens Kallithea.

Άλλωστε μην ξεχνάμε πως και ο Ντονάτι τώρα θα μας «συστηθεί», στην παρθενική του δουλειά σε ομάδα πρώτης κατηγορίας. Όπως προκύπτει από την Ιταλία ο 43χρονος τεχνικός είναι λάτρης των σχηματισμών με τριάδα στα στόπερ (κυρίως 3-5-2) και η απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή με τα χαρακτηριστικά του Σοΐρι είναι απόλυτα συμβατή με αυτήν την τακτική προσέγγιση.

Μπακ - εξτρέμ που καλύπτει και τις δυο πλευρές

Όπως ο Πασαλίδης ξέρει πολύ καλά να «υπηρετεί» διάταξη με τριάδα στα στόπερ έτσι και ο Σοΐρι είναι... φτιαγμένος για αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού. Φυσικά έχει αγωνιστεί σε πάμπολα παιχνίδια στην καριέρα του ως κλασικό δεξί μπακ σε τετράδα άμυνας, όμως δεν είναι ο καλύτερος τρόπος αξιοποίησης των αγωνιστικών αρετών του.

Πρόκειται για ένα wing back με ταχύτητα, ικανότητα στο ένας εναντίον ενός (55.2% ποσοστό καριέρας), ποιότητα με την μπάλα στα πόδια, έχοντας υψηλό ποσοστό στις μεταβιβάσεις του (80.8%) και έφεση στο επιθετικό παιχνίδι. Στην τελευταία του σεζόν στην Ελσίνκι (στην οποία είχε συμπαίκτη τον πρώην χαφ του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργο Κανελλόπουλο) σε 40 εμφανίσεις βρήκε δίχτυα τρεις φορές και έδωσε δυο ασίστ. Συνολικά σε 325 επίσημους αγώνες έχει 37 γκολ και 19 ασίστ.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως πρόκειται για πολυθεσίτη. Εκτός από δεξί μπακ - χαφ, καλύπτει με την ίδια ευχέρεια και όλη την αριστερή πλευρά, ενώ λόγω των επιθετικών χαρακτηριστικών του έχει αγωνιστεί πολλές φορές και ως κλασικό εξτρέμ τόσο στο δεξί φτερό της επίθεσης, όσο και στο αριστερό. «Ευλογία» για κάθε προπονητή να έχει στη διάθεση του παίκτη που μπορεί να του κάνει τη δουλειά σε πάνω από μια θέση.

Δυο χρονιές πρωταθλητισμού και διεθνής εμπειρία

Ο σταθμός που ξεχωρίζει στην καριέρα του Σοΐρι είναι φυσικά η Ελσίνκι. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ομάδα της χώρας του και ο 28χρονος μπακ τη διετία που αγωνίστηκε σε αυτή πήρε τη... φανέλα στο σπίτι.

Ο ύψους 1.83μ. ποδοσφαιριστής με ρίζες από τη Ναμίμπια έκανε 69 συμμετοχές με τους πολυνίκεις του πρωταθλήματος Φινλανδίας, σκόραρε τέσσερα γκολ, μοίρασε ισάριθμες ασίστ, σήκωσε δυο πρωταθλήματα και ένα κύπελλο, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια πολύ επιθετική ομάδα.

Φυσικά ο Σοΐρι έχει εμπειρία και σε διεθνές επίπεδο. Έχει παίξει σε 37 αγώνες διοργανώσεων της UEFA, εκ των οποίων οι 12 σε φάση ομίλων (6 Europa League - 6 Conference League), ενώ έχει αγωνιστεί σε οκτώ αγώνες προκριματικών Champions League. Μάλιστα το νέο απόκτημα της Athens Kallithea έπαιξε την προηγούμενη σεζόν και στα δυο ματς κόντρα στον μετέπειτα πρωταθλητή Ελλάδας, ΠΑΟΚ (2-3 στη Φινλανδία και 4-2 στην Τούμπα), τα οποία έχουν περάσει από το «μικροσκόπιο» των ανθρώπων του κλαμπ.

Εκτός από συλλογικό επίπεδο ο Σοΐρι έχει εμπειρίες και με την εθνική του ομάδα, στην οποία μοιράζεται τη θέση του δεξιού ακραίου οπισθοφύλακα με τον νεοαποκτηθέντα μπακ του Αστέρα Τρίπολης, Νικολάι Άλχο. Με το εθνόσημο έχει 45 εμφανίσεις, επτά γκολ (εντυπωσιακό νούμερο για μπακ) και τέσσερις ασίστ. Μάλιστα ένα από τα γκολ του ήταν κόντρα στην Ελλάδα σε ματς για το Nations League (15/11/2018, 2-0). Ήταν παρόντας στη μεγαλύτερη στιγμή της εθνικής του ομάδας, καθώς έχει συμπεριληφθεί στην αποστολή της Φινλανδίας για το EURO 2020 και μάλιστα αγωνίστηκε ως αλλαγή στον αγώνα με τη Ρωσία (ήρθε από τον πάγκο στο 75').

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα