Ολυμπιακός: Τα 5 σημεία για τη μεταγραφή του Κάρμο, όπως προκύπτουν από την Πόρτο

Ολυμπιακός: Τα 5 σημεία για τη μεταγραφή του Κάρμο, όπως προκύπτουν από την Πόρτο

Ολυμπιακός: Τα 5 σημεία για τη μεταγραφή του Κάρμο, όπως προκύπτουν από την Πόρτο

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta τα βασικότερα σημεία του ρεπορτάζ για Ολυμπιακό, Κάρμο και Πόρτο.

Υπάρχει σήμερα στην O Jogo ένα ενδιαφέρον δημοσίευμα για τον Κάρμο, την Πόρτο και τον Ολυμπιακό.

Ενδιαφέρον γιατί η συγκεκριμένη πορτογαλική εφημερίδα θεωρείται πιο καλά ενημερωμένη στο ρεπορτάζ της Πόρτο από κάθε άλλη, αλλά και γιατί διαβάζοντας το, μου δημιουργείται η αίσθηση ότι προέρχεται ξεκάθαρα από διοικητικές πηγές του πορτογαλικού συλλόγου.

Να επικεντρώσω στα πιο βασικά σημεία:

Πρώτο, ο Κάρμο είναι πρώτος στη λίστα των πιο περιζήτητων στην αγορά περιουσιακών στοιχείων της Πόρτο, με τη λάμψη του από την κατάκτηση του Κόνφερενς Λιγκ από τον Ολυμπιακό, που δεν έχασε χρόνο και εκδήλωσε επίσημα το ενδιαφέρον του για να τον κρατήσει.

Δεύτερο, οι Γουλβς, Λέστερ και Νότιγχαμ έχουν κινηθεί προς την ίδια κατεύθυνση, αλλά ούτε οι Άγγλοι, ούτε οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν αρκετά πειστικοί για να κάνουν την Πόρτο να συμφωνήσει ως προς την πώληση του.

Τρίτο, καμία από τις προσφορές που έχουν γίνει μέχρι στιγμής δεν πλησιάζουν καν στους αριθμούς που έχουν γραφτεί και στον ελληνικό και στον πορτογαλικό Τύπο, δηλαδή τα 12 εκ. Ευρώ συν 3 εκ. Ευρώ μπόνους.

Τέταρτο, η παρουσία του Κάρμο στην προετοιμασία της Πόρτο, δεν εγγυάται την παραμονή του στην ομάδα, καθώς τα οικονομικά του συλλόγου δεν συμμερίζονται την ετικέτα του μη μεταβιβάσιμου παίκτη.

Κάρμο

Πέμπτο, η Πόρτο έχει στείλει ένα σαφές μήνυμα στην αγορά: ο διεθνής με την Ανγκόλα αριστεροπόδαρος στόπερ θα δοθεί μόνο στη σωστή τιμή. Δηλαδή, σε ένα ποσό γύρω στα 20 εκ. Ευρώ, αυτά που είχαν δοθεί από Το κλαμπ στην Μπράγκα πριν δύο χρόνια.

Όπως είναι σαφές από το ρεπορτάζ, η Πόρτο θα το παίξει πολύ σκληρά, απαιτώντας μίνιμουμ τη ρήτρα των 17-18 εκ. Ευρώ από τον Ολυμπιακό. Μία ρήτρα, άλλωστε, που λήγει, οπότε οι Πορτογάλοι μπορεί να ζητήσουν όσα θέλουν.

Στο δε σημείο αυτό, να παραθέσω τη δική μου πληροφορία σύμφωνα με την οποία οι «ερυθρόλευκοι» στις σχετικές διαπραγματεύσεις που έχουν γίνει έχουν φτάσει να προσφέρουν 8 εκ. Ευρώ, συν κάποια εκατομμύρια ακόμη μπόνους, για την αγορά του 75% των δικαιωμάτων του παίκτη. Όπερ σημαίνει ότι αν π.χ. σε ένα χρόνο ο Κάρμο πουληθεί από τον Ολυμπιακό με 20 εκ. Ευρώ οι Πορτογάλοι θα πάρουν άλλα 5 εκ. Ευρώ. Η δε Πόρτο απάντησε ότι θέλει πολύ περισσότερα από τα 8 εκ. Ευρώ ακόμη και για το 75%.

Και το πόκερ συνεχίζεται…

Άσχετο: Μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει τετράδα γκολκίπερ στην προετοιμασία. Σε αυτή την περίπτωση, τους Τζολάκη, Πασχαλάκη, Αναγνωστόπουλο, αναμένεται να πλαισιώσει ο νεαρός Μπότης, απόκτημα του περασμένου Γενάρη από την Ίντερ.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Μεταγραφές έχουν ήδη γίνει αρκετές, αλλά είναι σαφές ότι οι ομάδες κινούνται σε αυτή τη φάση αποκλειστικά στην αγορά των ελεύθερων.

Ο Ολυμπιακός έχει πάρει τους Γκαρθία, Αναγνωστόπουλο (και τον δανεικό από τη Νότιγχαμ, Στάμενιτς)…Ο ΠΑΟΚ τους Μαντί Καμαρά, Θυμιάνη…Ο ΠΑΟ τους Μαξίμοβιτς, Μπάλντοκ…Η ΑΕΚ τους Τσιλούλη, Μπρινιόλι (και προσεχώς τον Περέϊρα)…

Γκαρθία

Το μόνο διαφορετικό που έχει γίνει είναι απλά ότι ο ΠΑΟ αγόρασε τους μέχρι πρότινος δανεικούς Ντραγκόφσκι (1.750.000) και Γεντβάι (500 χιλ. Ευρώ), όπως και η ΑΕΚ τον μέχρι πρότινος δανεικό Κάλενς (300 χιλ. Ευρώ). Ο δε ΠΑΟΚ αγόρασε τον Τσιφτσή (400 χιλ. Ευρώ) και προσπαθεί να κρατήσει τους Μεϊτέ και Κεντζιόρα.

Ο ΠΑΟ έχασε τον Μπερνάρντ και η ΑΕΚ πούλησε τον Πόνσε. Και για τον Ολυμπιακό προέχει η παραμονή των Ελ Κααμπί, Ποντένσε, Κάρμο, Φορτούνη, Όρτα, Μασούρα.

Και για το τέλος ένα Emoji

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.