ΠΑΟΚ: Ημερολόγιο από την Ολλανδία μέρα 5η – Η αγκαλιά Λουτσέσκου – Τάισον, o «τελικός» του EURO, ο Μεϊτέ και ο Κεντζιόρα…

ΠΑΟΚ: Ημερολόγιο από την Ολλανδία μέρα 5η – Η αγκαλιά Λουτσέσκου – Τάισον, o «τελικός» του EURO, ο Μεϊτέ και ο Κεντζιόρα…

Ο Σταύρος Σουντουλίδης και το Gazzetta στην Ολλανδία μαζί με τον ΠΑΟΚ
Ο Σταύρος Σουντουλίδης βρίσκεται με το Gazzetta στο Χορστ και καθημερινά κρατάει σημειώσεις από την φετινή προετοιμασία του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία.

Το Gazzetta είναι στο Χορστ της Ολλανδίας δίπλα στους Πρωταθλητές Ελλάδας με την υποστήριξη της Novibet και ο Σταύρος Σουντουλίδης κρατάει σημειώσεις από την καλοκαιρινή προετοιμασία του ΠΑΟΚ.

  • Πάει και η πέμπτη μέρα προετοιμασίας των Πρωταθλητών Ελλάδας στο Χορστ. Αν και το «μενού» είχε διπλή προπόνηση, πρωί-απόγευμα, το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε σχετικά γρήγορα εξαιτίας του… EURO 2024 και του προημιτελικού Ισπανία – Γερμανία.
  • Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές ήθελαν να παρακολουθήσουν την σπουδαία αναμέτρηση, κυρίως οι Ισπανοί (Μπράντον, Σάστρε, Οτο), με αποτέλεσμα η απογευματινή προπόνηση να ξεκινήσει μισή ώρα νωρίτερα και ακριβώς στις 19.00 ο Λουτσέσκου να σφυρίξει τη λήξη του οικογενειακού «διπλού».
    @stavros.71 PAOK PRESEASON DAY 05 ⚽️ 🇳🇱 by @gazzetta.gr #paok #paokfc #Football #OurWay #Lucescu #Taison #fy #fyp #foryou #viralvideo #Gazzetta ♬ πρωτότυπος ήχος - Stavros Sountoulidis
  • Με το που ακούστηκε η λήξη οι πιο πολλοί παίκτες πήραν τα ποδήλατά τους και έφυγαν κατευθείαν για το ξενοδοχείο που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από τα γήπεδα όπου πραγματοποιούνται καθημερινά οι προπονήσεις.
  • Το θετικό είναι πως ο καιρός στην Ολλανδία είναι «σύμμαχος» του ΠΑΟΚ και βοηθάει ώστε το πρόγραμμα της ομάδας και οι προπονήσεις να γίνονται σε ιδανικές καιρικές συνθήκες. Το θερμόμετρο σήμερα δεν ξεπέρασε τους 17 βαθμούς Κελσίου, κατά διαστήματα έβρεχε, ο μόνος που δεν το χαίρεται είναι ο Ρουμάνος προπονητής που εμφανίστηκε στην απογευματινή προπόνηση με σκουφί, κασκόλ και γάντια!
  • Ο Λουτσέσκου δοκίμασε τις δύο ενδεκάδες που θα χρησιμοποιήσει στο δεύτερο φιλικό των Πρωταθλητών Ελλάδας το απόγευμα του Σαββάτου (6/7 – 19:00, Novasports Start, Live από το Gazzetta) στο Sportpark Kerkebos απέναντι στη Χιμπέρνιαν από την Σκοτία.
  • Η θεωρητικά «καλή ενδεκάδα» θα αποτελείται από τους: Κοτάρσκι, Σάστρε, Εκονγκ Κουλιεράκη, Σοάρες, Σβαμπ Καμαρά, Ντεσπόντοφ, Μουργκ Τάισον και Μπράντον.
  • Με τη δεύτερη ενδεκάδα θα παίξουν οι: Ταλιχμανίδης, Ότο, Θυμιάνης, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Τσιγγάρας, Οζντόεφ, Βιεϊρίνια, Γκούμας, Κουαλιάτα και Σαμάτα.
  • Μέσα από τη διαδικασία των φιλικών ο προπονητής στέλνει τα δικά του «μηνύματα» προς τους ποδοσφαιριστές. Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…
  • Το πρωί Λουτσέσκου και Τάισον είχαν ένα ιδιαίτερο «τετ α τετ» που κατέγραψε η κάμερα του Gazzetta και φανερώνει την ιδιαίτερη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στον Ρουμάνο τεχνικό και τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό, που είναι ένα από τα πρόσωπα της φετινής προετοιμασίας του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία.
  • Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας βγήκε το απόγευμα της Παρασκευής (5/7) στο γήπεδο και ακολούθησε πρόγραμμα ενδυνάμωσης μαζί με τον προπονητή-γυμναστή αποκατάστασης, Βασίλη Καναρά. Οι ρυθμοί ήταν πιο χαλαροί, ο «Ντέλιας» θα βγει και αύριο στο γήπεδο για να καλύψει το χαμένο έδαφος, την Κυριακή (7/7) υπάρχει ρεπό και από Δευτέρα (8/7), ίσως, τον δούμε να μπαίνει μαζί με την ομάδα. Ίσως…
  • Δεν ξέρω αν θα έχουμε, τελικά, κάποια άφιξη ποδοσφαιριστή στην Ολλανδία. Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Τα μεταγραφικά μοιάζουν να είναι «κολλημένα», με τον Λουτσέσκου να το έχει πει δημοσίως: «Θέλω έναν (Κεντζιόρα) ή και δύο (Μεϊτέ) από το περσινό ρόστερ να ανανεώσουν...».
  • Ο Σουαλιό Μεϊτέ «κόπηκε» από την προετοιμασία της Μπενφίκα, με την οποία έχει συμβόλαιο μέχρι το 2026, κάτι που σημαίνει πως βρίσκεται εκτός πλάνων για τη νέα σεζόν. Οι «ασπρόμαυροι» βρίσκονται σε στάση αναμονής για το θέμα του Γάλλου χαφ, που τόσο πολύ θέλει ο Λουτσέσκου, ενώ περιμένουν οριστικές εξελίξεις στο θέμα του Τόμας Κεντζιόρα.
  • Οι Ουκρανοί της Ντιναμό Κιέβου δείχνουν πιο διαλλακτικοί τις τελευταίες ώρες και αυτό είναι καλό σημάδι για την υπόθεση του Πολωνού κεντρικού αμυντικού, που στα μάτια του Λουτσέσκου λογίζεται ως ο βασικός δεξιός στόπερ των Πρωταθλητών Ελλάδας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.