ΠΑΟΚ: Ημερολόγιο από την Ολλανδία μέρα 8η – Σε… άλλο επίπεδο οι μεταγραφές, τα διπλά φιλικά και οι αγκαλιές «Ντέλια», Καμαρά, Μπάμπα

ΠΑΟΚ: Ημερολόγιο από την Ολλανδία μέρα 8η – Σε… άλλο επίπεδο οι μεταγραφές, τα διπλά φιλικά και οι αγκαλιές «Ντέλια», Καμαρά, Μπάμπα

Ο Σταύρος Σουντουλίδης και το Gazzetta στην Ολλανδία μαζί με τον ΠΑΟΚ
Ο Σταύρος Σουντουλίδης βρίσκεται με το Gazzetta στο Χορστ και καθημερινά κρατάει σημειώσεις από την φετινή προετοιμασία του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία.

Το Gazzetta είναι στο Χορστ της Ολλανδίας δίπλα στους Πρωταθλητές Ελλάδας με την υποστήριξη της Novibet και ο Σταύρος Σουντουλίδης κρατάει σημειώσεις από την καλοκαιρινή προετοιμασία του ΠΑΟΚ.

  • «Άλλα κόλπα» από τον ΠΑΟΚ και τον ήρεμο, κατά τα άλλα, Ραζβάν Λουτσέσκου. Δύο φιλικά ζήτησε για την προτελευταία ημέρα της προετοιμασίας, δύο φιλικά έκλεισε ο Χρήστος Καρυπίδης.
  • Η φετινή καλοκαιρινή προετοιμασία στην Ολλανδία θα κλείσει με δύο «back to back» φιλικά παιχνίδια το ερχόμενο Σάββατο (13/7) προκειμένου οι ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου» να έχουν «γεμάτα» 90λεπτα. Το μεσημέρι του Σαββάτου (15:00) οι Πρωταθλητές Ελλάδας θα παίξουν με την Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ στο προπονητικό κέντρο του Χορστ και το απόγευμα στις 20:00 θα αντιμετωπίσουν τη Φιτέσε στο προπονητικό κέντρο της ολλανδικής ομάδας, που βρίσκεται κοντά στην πόλη του Άρνεμ.
@stavros.71 Φτάσαμε στην 7η μέρα! Με μπόλικο Ντέλια και ομιλία Λουτσέσκου #paok #paokfc #preseason #OurWay #Lucescu #Konstantelias #Football #viralvideo #viral #fyp #fy #foryou #ticktock #Gazzetta ♬ πρωτότυπος ήχος - Stavros Sountoulidis
  • Ο Λουτσέσκου ζήτησε και μεταγραφές, συγκεκριμένες θέσεις, όχι πολλές, ζήτησε και τον Τόμας Κεντζιόρα, που τον βλέπει από το Σάββατο στο Χορστ, αλλά δεν μπορεί να τον έχει ακόμα στις προπονήσεις. Η απόκτηση του από την Ντιναμό Κιέβου δεν ολοκληρώθηκε ούτε σήμερα εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.
  • Ναι, καλά διαβάσατε! Συμβαίνουν κι αυτά σε μια μεταγραφή. Ειδικά του ΠΑΟΚ! Έμπλεξε η υπόθεση λόγων του σημερινού μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων που εξαπέλυσε η Ρωσία κατά της Ουκρανίας στο Κίεβο. Σιγά μην ασχοληθούν οι άνθρωποι εκεί με το να στείλουν τα έγγραφα του Κεντζιόρα στον ΠΑΟΚ. Από αύριο και βλέπουμε…
  • Ο Ραζβάν, πάντως, είδε τον Γιάννη Κωνσταντέλια, όχι απλά να μπαίνει στις προπονήσεις, αλλά να ανεβάζει ρυθμούς και να διψάει να παίξει, όπως και έγινε, στο οικογενειακό διπλό της Δευτέρας. Όπως όλα δείχνουν και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα τον δούμε στο φιλικό παιχνίδι της Τετάρτης (10/7 – 19:00) κόντρα στην Γκενκ, που θα πραγματοποιηθεί στο προπονητικό κέντρο του «Δικεφάλου» στο Χορστ.
  • Ο »Ντέλιας» ήταν εκ των πρωταγωνιστών μιας πολύ όμορφης εικόνας που διαδραματίστηκε πριν από την έναρξη της απογευματινής προπόνησης. Άρχισε να συνομιλεί και να κάνει χαβαλέ με τον Μαντί Καμαρά μέχρι που εμφανίστηκε ο Μπάμπα Ράχμαν και πήρε αγκαλιά τον μέσο από την Γουινέα. Ακόμα μια τρανή απόδειξη του οικογενειακού κλίματος που υπάρχει στον ΠΑΟΚ.
  • Στην απογευματινή προπόνηση δεν συμμετείχε ο Κίριλ Ντεσπόντοφ, λόγω του διαστρέμματος που αποκόμισε από το φιλικό με την Χιμπέρνιαν. Ο Βούλγαρος μεσοεπιθετικός θα προφυλαχθεί και θα φανεί αύριο αν θα είναι διαθέσιμος για το φιλικό με την Γκενκ.
  • Στην προπόνηση της Δευτέρας ο Μαγκομέντ Οζντόεφ δέχθηκε χτύπημα στην ποδοκνημική και στην συνέχεια κάθισε στον πάγκο, και του έκανε εξετάσεις ο γιατρός της ομάδας, Γιάννης Ράλλης, με τον Ρώσο μέσο να μένει προληπτικά εκτός συνέχειας της προπόνησης.
  • Προς το φινάλε της απογευματινής προπόνησης ο Νίκολας Κουαλιάτα βρέθηκε στο επίκεντρο των παρατηρήσεων από τον Λουτσέσκου. Ο Ουρουγουανός φάνηκε να πηγαίνει χαλαρά σε μια μπάλα, με τον Ρουμάνο τεχνικό να του βάζει τις φωνές, θέλοντας περισσότερο να του «φτιάξει» τη ψυχολογία. «Νίκο μην χαλαρώνεις. Γιατί πας χαλαρά; Πρέπει να είσαι πεινασμένος για να σκοράρεις! Έχεις την ευκαιρία να μείνεις με εμάς. Εκμετάλλεύσου το!», ήταν τα λόγια του Ρουμάνου τεχνικού.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.