Θωμάς Στρακόσα: Ο πιο ακριβοπληρωμένος τερματοφύλακας στην Ελλάδα

Θωμάς Στρακόσα: Ο πιο ακριβοπληρωμένος τερματοφύλακας στην Ελλάδα

Ο Θωμάς Στρακόσα

bet365

Ο 29χρονος έγινε η μεγαλύτερη μεταγραφή γκολκίπερ στην Ελλάδα.

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του Θωμά Στρακόσα, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με την εθνική ομάδα της Αλβανίας στο EURO 2024 και πλέον ντύθηκε στα κιτρινόμαυρα.

Πρόκειται για έναν τερματοφύλακα με πλούσιο και ενδεχομένως το καλύτερο βιογραφικό γκολκίπερ που έχει έρθει στη χώρα μας. Έτσι, ο 29χρονος έγινε η μεγαλύτερη μεταγραφή γκολκίπερ στην Ελλάδα.

O Θωμάς Στρακόσα

Αν και στην Μπρέντφορντ είχε μικρή παρουσία, ωστόσο ήταν βασικός επί χρόνια στην Λάτσιο- τις πέντε από τις έξι σεζόν του, που είναι ομάδα του top 6 στην Ιταλία.

Μάλιστα παραιτήθηκε από την καταβολή του πριμ υπογραφής του στη Μπρέντφορντ, το οποίο του όφειλε η αγγλική ομάδα από πρόπερσι που τον απέκτησε.

Χαρακτηριστικό είναι πως άλλοι τερματοφύλακες που έχουν έρθει στην χώρα μας, ως «δυνατά» ονόματα ήταν είτε σε μεγάλη ηλικία, είτε από «μικρότερα» κλαμπ. Π.χ. O Βάτσλικ ήρθε στα 32 του, ο Ρομπέρτο όταν ήρθε στον Ολυμπιακό ήταν από τη Σαραγόσα που υποβιβάστηκε, ο Σορεντίνο από την Τορίνο που τότε αγωνιζόταν Serie B, ο Ντραγκόφσκι από τη Σπέτσια κλπ.

Ο Θωμάς Στρακόσα, που υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Ένωση, επέλεξε τον αριθμό «1» στην φανέλα του και πήρε ήδη... τζούρα από «Opap Arena», ενώ φωτογραφήθηκε και στο μουσείο της ΑΕΚ.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για μια κίνηση που έχει την υπογραφή του νέου ιδιοκτήτη της ΆΕΚ, Μάριου Ηλιόπουλου δίνοντας το μεγαλύτερο συμβόλαιο που έχει δοθεί σε γκολκίπερ στην Ελλάδα και μάλιστα ήταν δίπλα στον παίκτη κατά την διάρκεια της υπογραφής του συμβολαίου, δείχνοντας αυτό ακριβώς που είπε και στην συνέντευξη Τύπου, πως θα μιλάει με πράξεις και όχι με λόγια.

O Στρακοσα και ο Ηλιόπουλος

Ο 29χρονος τερματοφύλακας στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της ΑΕΚ τόνισε: «Είμαι πολύ ευτυχισμένος που ολοκληρώθηκε η μεταγραφή μου στην ΑΕΚ. Ανυπομονώ να ξεκινήσω προπονήσεις και να τεθώ στη διάθεση του προπονητή μου. Από σήμερα τέρμα τα λόγια και μόνο δουλειά».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα