ΑΕΚ, Λαμέλα: Ο πρώην συμπαίκτης του Αλμέιδα που σήκωσε το Europa League με τον Μεντιλίμπαρ

ΑΕΚ, Λαμέλα: Ο πρώην συμπαίκτης του Αλμέιδα που σήκωσε το Europa League με τον Μεντιλίμπαρ

Λαμελα

bet365

Το προφίλ του Έρικ Λαμέλα, τον οποίο «χρυσώνει» ο Μάριος Ηλιόπουλος για να φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ για τα επόμενα τρία χρόνια.

Η ΑΕΚ παίζει τα... ρέστα της για να «πυροδοτήσει» τη μεταγραφική βόμβα που ακούει στο όνομα Έρικ Λαμέλα. Η Ένωση προσφέρει στον Αργεντινό μεσοεπιθετικό τριετές συμβόλαιο με πολύ υψηλές απολαβές, οι οποίες όπως προκύπτει τον δελεάζουν να πει το μεγάλο «ναι». Μάλιστα όπως αναφέρουν στην Αργεντινή ο 25 φορές διεθνή με την Αλμπισελέστε (3 γκολ - 2 ασίστ) θα απαντήσει στην πρόταση των Κιτρινόμαυρων τις επόμενες ώρες.

Μετά τους κλεισμένους Αμπουμπακαρί Κοϊτά και Ρομπέρτο Περέιρα η ΑΕΚ κινείται για τρίτη μεσοεπιθετική προσθήκη από το πάνω ράφι, ενώ δουλεύει παράλληλα τη δύσκολη περίπτωση του συμπατριώτη του Λαμέλα, Χοακίν Κορέα. Το Gazzetta σας παρουσιάζει το προφίλ του Αργεντινού, τον οποίο «χρυσώνει» ο Μάριος Ηλιόπουλος για να τον φέρει στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Μεγάλωσε» στη Ρίβερ, ήταν συμπαίκτης με Αλμέιδα και Περέιρα

Ο Λαμέλα γεννήθηκε στις 4 Μαρτίου του 1992 στην πόλη Καραπαχάι, στο Βιθέντε Λόπες Παρτίδο της Αργεντινής. Έκανε τα πρώτα του βήματα στη μια εκ των δυο «αιώνιων» της χώρας του τάνγκο, τη Ρίβερ Πλέιτ και αγωνίστηκε πρώτη φορά στο «Μονουμεντάλ» ως παίκτης της πρώτης ομάδας το 2010, σε ηλικία 18 ετών.

Μια σεζόν στους Μιγιονάριος ήταν αρκετή για το τότε «wonder boy» της Ρίβερ για να κάνει το μεγάλο βήμα για την Ευρώπη. Το καλοκαίρι του 20211 η Ρόμα έδωσε 17 εκατομμύρια ευρώ για να φέρει τον Λαμέλα στην Αιώνια πόλη.

Με την πρώτη ομάδα της Ρίβερ μέτρησε 36 εμφανίσεις με τέσσερα γκολ και έξι ασίστ. Εκ των συμπαικτών του υπάρχουν δυο ονόματα που ξεχωρίζουν. Ο «κλεισμένος» από την ΑΕΚ Τούκου Περέιρα, με τον οποίο «μοιράστηκαν» το ίδιο γήπεδο 24 φορές, ενώ ήταν συμπαίκτης και με τον Ματίας Αλμέιδα. Με τον Πελάδο που ενδέχεται να τον κοουτσάρει στον Δικέφαλο αγωνίστηκαν μαζί σε 28 παιχνίδια.

Η οκταετία στην Τότεναμ, ο τελικός του Champions League και οι... ραμπόνες

Μετά από δυο χρόνια στη Serie A με τη φανέλα της Ρόμα, με 67 εμφανίσεις, 21 γκολ και 13 ασίστ, ο Λαμέλα μετακόμισε στην Αγγλία. Η Τότεναμ έδωσε 30 εκατομμύρια ευρώ για να το πάρει στο Λονδίνο και ο Αργεντινός πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στους Σπερς.

Στο Νησί έμεινε οκτώ χρόνια, έκανε 257 εμφανίσεις με τους Λονδρέζους, ήταν επί σειρά ετών βασική επιλογή, σε μια γραμμή κρούσης με συμπαίκτες Χάρι Κέιν και Χέουνγκ Μιν Σον, πέτυχε 37 γκολ και έδωσε 44 ασίστ. Ήταν μέλος της ομάδας του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, η οποία το 2019 έφτασε μέχρι τον τελικό του Champions League, στον οποίο ηττήθηκε από τη Λίβερπουλ. Ο άτυχος Λαμέλα προερχόταν από τραυματισμό και παρόλο που βρέθηκε στον πάγκο δεν πήρε χρόνο συμμετοχής.

Μπορεί με την Τότεναμ να μην κατάφερε να σηκώσει κάποιον τίτλο, όμως προσέφερε ουκ ολίγες στιγμές... μαγείας. Με τη φανέλα των Σπερς πέτυχε τα δυο ομορφότερα γκολ της καριέρας του και αμφότερα ήταν με ραμπόνα.

Στις 23 Οκτωβρίου του 2014, ο Αστέρας Τρίπολης ταξίδεψε στο Λονδίνο και το «White Hart Lane» για το ματς κόντρα στην Τότεναμ, για τους ομίλους του Europa League, με την ομάδα του Στάικου Βεργέτη να γνωρίζει βαριά ήττα με 5-1. To γκολ της βραδιάς το πέτυχε ο Αργεντίνος αρτίστας, ο οποίος από το ημικύκλιο εκτέλεσε τον Κοσίτσκι με μαγική ραμπόνα στην κίνηση.

Στις 9 Ιανουαρίου του 2021 η Άρσεναλ υποδέχτηκε την Τότεναμ στο άδειο λόγω του Covid «Emirates Stadium». Μετά από «σπάσιμο» του Λούκας Μόουρα, ο Λαμέλα έπιασε ραμπόνα, πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Παρτέι και πέτυχε το γκολ της χρονιάς. Κυριολεκτικά, καθώς για αυτή την εκτέλεση κέρδισε το βραβείο Πούσκας!

Σεβίλλη, Europa League με Μεντιλίμπαρ και τραυματισμοί

Μετά από Καμπιονάτο και Premier League ο Λαμέλα έπαιξε και στη La Liga. Το 2021 το συμβόλαιο του Αργεντινού με την Τότεναμ ολοκληρώθηκε και πήγε στη Σεβίλλη ως ελεύθερος. Στο «Ramón Sánchez-Pizjuán» έμεινε τρεις χρονιές, με τη δεύτερη εξ αυτών να είναι και η κορυφαία του.

Την αγωνιστική περίοδο 2022-23 ο Λαμέλα μέτρησε 49 εμφανίσεις με εννέα γκολ και τρεις ασίστ. Ήταν βασικό στέλεχος των Ανδαλουσιάνων και αγωνίστηκε στον τελικό του Europa League, όπου η Σεβίλλη επικράτησε της Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο στα πέναλτι (ευστόχησε μάλιστα στη ρώσικη ρουλέτα) και σήκωσε το τρόπαιο. Ποιος ήταν ο προπονητής με τον οποίο ο Αργεντινός σήκωσε το μοναδικό τίτλο της καριέρας του; Μα φυσικά ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Στην τελευταία του σεζόν ο Λαμέλα δεν κατάφερε να βοηθήσει όσο μπορούσε τη Σεβίλλη, καθώς ταλαιπωρήθηκε από πέντε τραυματισμούς, έχασε αρκετά παιχνίδια και εν τέλει έκανε συνολικά 19 εμφανίσεις με δυο γκολ και μια ασίστ. Την τελευταία τριετία είχε 92 εμφανίσεις, 16 γκολ και 7 ασίστ με τους Ανδαλουσιάνους, οι οποίοι τον άφησαν το καλοκαίρι να αποχωρήσει ως ελεύθερος.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα